Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemam bas toliku slobodu, ja sam u ovoj firmi samo jedan od radnika, doduse informaticar... Jedva sam ubedio sefa i za 1 klimu, nema sanse da mu predlozim da se intaliraju 2... Batali tu *******ciju. Poenta celog pitanja je da li da uzmem neku 18icu od 40ak hiljada, ili je to bacanje para, mozda je sasvim dovoljna 12ica? od 25-30 hiljada. To nije velike prostorija sve skupa, jedino je problem grejnih tela kojih ima malo vise nego sto je uobicajeno :)

Nije dovoljna 12ica za tu kubikažu plus grejna tela. Uzmi 18icu obavezno.

Kolika je sada temp u toj prostoriji?

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

@nexteen hvala puno na brzom odgovoru!

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

@Wolf
Predočiš gazdi, da je za "mašine" visoka temp. pogubna (kao što i jeste) i ako je pametan, rešena stvar.

Poslednja izmena:
Za mašine je pogubno i ako se naglo menja temperatura. Uglavnom, ako bude 18-ca nikako da duva direktno na opremu

Klime se postavlju na visini od 2 do 2,5 metra zbog efikasnosti, nema potrebe hladiti 2 dodatna metra. Dvanestica je više nego dovoljna

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav ljudi. Molim vas za pomoć oko odluke oko izbora klime. Naime, pošto je kod staraca otišla Midea klima stara 14 godina, red je da im uzmem neku drugu za ove predstojeće vrućine. Čitajući recenzije na forumu vidio sam da hvalite Gree Bora Premium GWH12AAB:

https://www.tehnoplus.me/artikli/klima-gree-bora-premium-gwh12aab

Druga opcija je VIVAX ACP-12CH35AEMI:

http://www.tehnomax.me/component/jshopping/product/view/46/16175?Itemid=0

GREE (garancija 2 godine) mogu da platim u kešu zajedno sa ugradnjom (240 + 60 eur za ugradnju), dok Vivax (3 godine garancije) mogu da dobijem na rate 4 x 80 eur = 320 zajedno sa ugradnjom. Šta bi vi uzeli?

Pozdrav ljudi. Molim vas za pomoć oko odluke oko izbora klime. Naime, pošto je kod staraca otišla Midea klima stara 14 godina, red je da im uzmem neku drugu za ove predstojeće vrućine. Čitajući recenzije na forumu vidio sam da hvalite Gree Bora Premium GWH12AAB:

https://www.tehnoplus.me/artikli/klima-gree-bora-premium-gwh12aab

Druga opcija je VIVAX ACP-12CH35AEMI:

http://www.tehnomax.me/component/jshopping/product/view/46/16175?Itemid=0

GREE (garancija 2 godine) mogu da platim u kešu zajedno sa ugradnjom (240 + 60 eur za ugradnju), dok Vivax (3 godine garancije) mogu da dobijem na rate 4 x 80 eur = 320 zajedno sa ugradnjom. Šta bi vi uzeli?

Gree naravno...a inače taj vivax je inverter a gree je 0/1. Jel se greju tvoji išta ili se samo hlade?

A razlika u ekonomičnosti: GREE A Klasa / VIVAX A++ Klasa je li samo na papiru ili stvarno ?
PS.1. Sad dobih informaciju da je Vivax garancija 5 godina.
P.S.2. Znaju zimi da upale klimu po desetak dana.

Ima inverter prednosti i na hlađenju, no svako drugačije rezonuje.

Stigla Viola, sledece nedelje ugradnja tek.

Nego njena wifi opcija sta konkretno znaci?
Da je mogu kontrolisati unutar mreze ili daljinski ako sam u nekom drugom gradu npr mogu da je pustim da hladi/greje?

Ako je ovo prvo onda sam se kanda sjeba'

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

ovo je ta kancelarija.. (4x4.5x4.5)
u sustini informaticko odeljenje. Iza stola su 2 servera, kompjuter levo se ne gasi... orman u cosku i pored njega mini telefonska centrala
Uokvirena crvenom je vivax klima sa tockicima, 1delna.. izbacuje topao vazduh putem creva napolje. Prilicno neefikasna za ovu prostoriju. Jednostavno NE MOZE DA SPUSTI ISPOD 29 STEPENI vec danima
a od 13 pokazuje 30 stepeni na displayu, iako radi nonstop... Zale se ljudi i po kancelarijama bez puno tehnike da su neefikasne, sta tek ja i kolega da kazemo...

Znaci 12ica na oko 2.5 metra visine ili 18ica i bog da nas vidi??
Ono sto je neko napisao da treba objasniti sefu da tehnika ne trpi visoke letnje temperature, i ako je razuman, shvatice..
Hahahaha, pa sve sto smo dobili je to govance u cosku, stoji tu vec 10 godina.. Eto koliko su razumni (u pitanju je drzavna firma i pravnici)

pozz

Pogledajte prilog 252709

Poslednja izmena:
@xWolf Ne uzimajte nista manje od 18-ice, nece vas ohladiti nikako obzirom na kolicinu opreme unutra.

BTW, jel ima neko preporuku za klimu koja bi stajala u spavacoj sobi 12-14m². Prioritet je da bude sto tisa i da ima sto nizu modulaciju. Klima je potrebna za grejanje prostorije zimi. Nocria mi malo slabije dohvata spavacu pa bih stavio nesto unutra zbog devojke, njoj je pomalo hladno unutra. Mogu i mermoterm prebaciti tu ako ne nadjem nista odgovarajuce. Ne bih davao ne znam kolike pare, nema smisla za to sto treba.

Tapatalk

@Dovahpig mozes da koristis bilo gde,tj mozes da palis,gasis,podesavas sve preko aplikacije.Mora da ima naravno wifi u prostoriji je klima tj da vata signal od wifija zbog komunikacije.Nadji negde staru aplikaciju,ova nova je malo bagovita

Pozdrav svima,
Treba mi pomoć oko izbora klime koju bih koristio za grejanje i hladjenje prostora od 40 m2 (dnevni boravak sa kuhinjom - trpezarijom, hodnikom, soba, kupatilo). U stanu imam etazno grejanje, ali citajuci kometare dosao sam do zakljucka da je isplativo grejanje sa klima uredjajem, ispravite me ako gresim.
Prodavci su mi u skladu sa budžetom preporucili:
Gree GWH12QB-K3DNA5D, Lomo Inverter - 49000,00 rsd
GREE VIOLA GWH12RB-K3DNA3G - 57000,00 rsd
Bergen BER12QC LCLH-G17WiFi (Pine Profi Inverter) - 54000,00 rsd
Daikin FTXB35C/RXB35C inverter - 57000,00 rsd
Da li imate preporuku za neku drugu klimu u vrednosti do 60000,00 rsd ili da izaberem neku od navedenih?
Unapred hvala.

To to :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

@Sajber
Ja sam u 12m2 stavio Fujitsu 09LLCA i tu spavao na Low brzini i nije mi smetala. Ima i Quiet brzina koja je necujna. Sa nizom modulacijom najbolji izbor je Daikin devetka.

ovo je ta kancelarija.. (4x4.5x4.5)
u sustini informaticko odeljenje. Iza stola su 2 servera, kompjuter levo se ne gasi... orman u cosku i pored njega mini telefonska centrala
Uokvirena crvenom je vivax klima sa tockicima, 1delna.. izbacuje topao vazduh putem creva napolje. Prilicno neefikasna za ovu prostoriju. Jednostavno NE MOZE DA SPUSTI ISPOD 29 STEPENI vec danima
a od 13 pokazuje 30 stepeni na displayu, iako radi nonstop... Zale se ljudi i po kancelarijama bez puno tehnike da su neefikasne, sta tek ja i kolega da kazemo...

Znaci 12ica na oko 2.5 metra visine ili 18ica i bog da nas vidi??
Ono sto je neko napisao da treba objasniti sefu da tehnika ne trpi visoke letnje temperature, i ako je razuman, shvatice..
Hahahaha, pa sve sto smo dobili je to govance u cosku, stoji tu vec 10 godina.. Eto koliko su razumni (u pitanju je drzavna firma i pravnici)

pozz

Pogledajte prilog 252709

Svasta sam video, al' nikad roletnu montiranu sa unutrasnje strane...:sceptic::D

Svasta sam video, al' nikad roletnu montiranu sa unutrasnje strane...:sceptic::D

ova velika je pokvarena i ne moze da se spusti vec godinama, morali smo nekako da se snadjemo.. Umesto sto se pravis pametan, mogao bi nesto da prokomentarises na temu odabira klime, posto je to sustina pitanja i slike, grrrrrrr!

Tu se stvari vrlo lako rešavaju,
Usporiš servere, usporiš net na minimum pa vratiš malo pa usporiš na 2 sata pa vratiš pa isključiš komplet,
onaj komp što se ne gasi, verovatno se tu vrti neki softver/baza koji svi koriste! usporiš ga, tamo 2 sata pred kraj radnog vremena isključiš.
Da vidiš kako će ljudi krenuti da se interesuju u čemu je problem i kako ga rešiti.
Kad šef pita, "hbg, kompovi se pregrevaju, obaraju brzinu, ne možemo ništa, ona klima nije dovoljna, ne pada ispod 30 sa svom onom opremom u kancelariji".
i za 2-3 dana stiže klima...

Nema drugog načina, veruj mi, been there...

Poslednja izmena:
Dobro sad, nemoj da se ljutis...[emoji14]Nisam bas kompetentan, ali moje misljenje je da ako ta vivax ohladi na 29, neka 12-ica ce verovatno spustiti i odrzavati na 25-26c, sto je po meni sasvim ok temperatura za boravak u prostoriji.... :)

pitanje koju klimu uzeti?
u pitanju je prostorija dimenzija 4mx4.5mx4.5m (znaci plafon je dosta visoko)
to mu dodje 16-18 m2 na podu , a zapremina 60-70 m3
to nije sve! u prostoriji je dosta toplo zato sto ima dosta tehnike koja radi na struju, znaci 2 servera i 1 kompjuter non-stop.. jos 2 kompjutera u radno vreme i veliki reck orman sa svicevima za celu zgradu + mini telefonska centrala...
da li 12ica klima moze to da izgura, tj da normalno hladi na 24 stepeni i manje.. ili mora jos jaca klima, recimo neka 18ica od 40ak hiljada dinara?

da cujem misljenja? najbolje neko sa slicnim iskustvima, cime je ohladio prostoriju slicnu ovoj/mojoj?
Našu server sobu sličnih dimenzija (dosta nižu) lade dve 18ce.

Naravno, dovoljna je jedna, ali je mnogo manja verovatnoća da će obe prestati da rade istovremeno.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Onda je stvar rešena. 18-ca i kraj. Samo je stavite što višlje, da ne bije ljudima u glavu.

Zaboravio da napisem, LU kod mene ne gasi turbinu na hladjenju, Eco mod je ukljucen i Fix speed. Verovatno je do Auto brzine pa probajte sa Fix.

Onda kod tebe nije ispravna, ne gasi turbinu...:p:D
Ovde sam napisao kako funkcionise, i da dodam da je svejedno da li je Economy ukljucen ili ne...:)

Da li je neko voljan da mi objasni koji je razlog da umesto eskimo 12hrdn1 koji je oko 38 hiljada uzmem gree violu od 58 hiljada?

Pa jedino to sto je Gree poznatiji brend i veca sigurica ali kod kupovine tehnike znas i sam da nie sve u imenu , Danas sam video neki stari Eskimo i bas pitam zenu , ma kaze radi i dan danas , cak se i zimi dogrevau na nju , znaci ti fix modeli su im bili dobri , tako je rekao i Dule . Za ove invertere imamo dvojicu sa pozitivim utiscima ali nije testirana na grejanju u pravim smislu te reci pa .. Dule kaze ovako , za hladjenje i dogrevanje nudim Eskimo , za grejanje japanci . Usput , zasto bi dao 58k za Gree kad za te pare imas Daikin , Fujitsu , Mitsubishi ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno