Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad je ne gasi?

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Nije eko nego treba da se isprogramira senzor, međutim neću ga dirati jer mi na grejanju radi perfektno.
Opet ponavljam, bolje je da ne suši izmenjivač u toku hlađenja

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Obe LU rade isto, gase turbinu i kompresor, a onda je problem sto isti ne moze da se upali 3 minuta, cak i da mu treba :)
Nije neki cesti problem, ali se desi :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Duk

Kako mislis da se isprogramira senzor , koliko ja znam ima samo opciju koja ce ti pomeriti ocitavanja temp tj da ga mozes bolje uskladiti sa realnom temp . Ako si na to mislio podesavanjem nista ne postizes , to ti je isto kao i kad bi podizao ili smanjivao temp na daljincu .

Duk

Kako mislis da se isprogramira senzor , koliko ja znam ima samo opciju koja ce ti pomeriti ocitavanja temp tj da ga mozes bolje uskladiti sa realnom temp . Ako si na to mislio podesavanjem nista ne postizes , to ti je isto kao i kad bi podizao ili smanjivao temp na daljincu .
Da, na to sam mislio

Jeste pojam, za tri puta više para

Ako ja ovo mogu da rastumačim, i ako gledam pravi model, nemaju ovi podaci veze s mozgom.
3be6cb66dff7624050b4cf3bf1880d5c.jpg

Auu brate , cena je kod nas da se useres :p

LG H09AL Prestige kosta 144k , da nije od zlata *mjau**mjau**mjau*e . Za te pare ne znam ko je ovde kupuje , dzaba joj COP , kw , ma sve , sem ako niste neki budza i novac vam nista ne znaci a i tada bi za te pare pre uzeo nesto drugo .. I jos jedna informacija , ta 12-ka je samo 3k skuplja 147k .. Koja je cena kod vas kad uporedis sa Daikin , FUjitsu , Mitsu itd .. Tacnije sta se kod vas od ovih brendova moze uzeti a za cenu jedne LG H12AL ?

Poslednja izmena:
A jos AKO SE KVARI, to je tek onda pojam za "ubiti se" od muke (fizicke i psihicke)... :(

Nego ja sada imam LH G12AH, placena 400-450€, klima stara puno godina, verujte mi da ne znam koliko tacno ima, verujem da je imam 12g ili vise godina.
Na njoj su unutrasnja krila samo rukom pomicna, postoje dva pomerljiva dela (levi i desni), pa me kao takvog coveka iz ranih godina masovne kupovine klima zanima da li ja dobro shvatam da je na novim i malkice boljim klimama od +400€ moguce pomeranje unutrasnjih krilaca (levo, desno, pravo usmeravanje vazduha) putem daljinca ili je to samo bilo govora o nacinu programiranja i memorisanja celog izduvnog krila i njegovog polozaja ili njegovog kretanja pri hladenju?

Kakav je "lek" kad se cuje pomalo "kvrckanje" ili "klapkanje" da li turbine ili cega vec iz unutrasnje jedinice klime?
Nije to strasno, relativno je to tiha buka ali je nocu primetnija, pa moze da smeta onima lakog sna...

Nemam pojma za cene, ne pratim u poslednje vreme. Ali pisati da LG ili Samsung ne znaju da naprave klimu je težak bullshit. LG daje 10 godina garancije za kompresor. Pravo na reklamaciju za svu tehniku u Norveškoj je 5 godina, tako da ovde prodaja elektronskog krša svakako nije isplativa.

Zeha, da na NEKIM novijim klimama moze preko daljinca da se kontrolise polozaj krilca (i levo-desno i gore-dole, ali ovo levo-desno je skroz beskorisno iz mog iskustva).
Krckanje na LG klimama nije cudna stvar, ne mozes nista.

Ja ne bi platio ni za jedno od ta dva dodatno. Jeste lepse da ne mora rucno, ali to mi ne vredi ni sice od 50e.

Danas kod nas LG uopste nije isplativ. Zbog cega ne znam. Ali price da ne pravi dobre klime su znak neupucenosti, niceg drugog.

LG je kod nas preskup a realno nije nista posebno. Jedino sto imaju dizajnerski lepo odradjene klime, lepe unutrasnje jedinice. Naravno, to naplate duplo vise nego drugi. Zbog toga niko iole normalan i ne spominje LG klime vise kod nas. Ima brdo starih on/off LG klima koje vise sa fasada i sljakaju dugo vremena ali ne znam ko bi sada kupio LG.
Ima i Daikin jako skupe i efikasne devetke. Realno, odlicne su klime ali malo mi je suludo da dajem vise para za devetku nego za nocriu. I opet bih pre uzeo Daikin nego LG.

Tapatalk

Naručena Viola, utisci krajem nedelje :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

@nexteen, jozza
Danas je salon bio prazan, klima setovana na 26c, unutra je 24c, kompresor ugasen, turbina radi non-stop, manual brzina dve crte, Eco iskljucen. 10 minuta je tako radila i nije gasila turbinu. Provericu ja kad odem i javljam.

Meni LT na Dry zaustavi turbinu. Na hlađenju nisam uhvatio da staje, ali je fan na AUTO, jer ionako ne ide preko 2 crte

Zamolio bi vas za pomoc, suzio sam izbor. Mozda sam propustio nesto bolje, ako jesam preporucite mi. Gledam do 35k din.

Gree:
https://www.frigocool.rs/shop/gree/gree-klima-uredjaj-fairy/
https://www.winwin.rs/bela-tehnika/...-k3nna1a-12000-btu-fairy-e-37529-8618598.html
https://www.tehnomanija.rs/klima-ur...e/gree-standardna-klima-gwh12aab-k3nna1a.html

Midea:
https://www.winwin.rs/bela-tehnika/...ea-msmab-12hrn1-qc2-ma2-12000btu-6820860.html
https://www.tehnomanija.rs/klima-ur...ardne-klime/midea-klima-ms12f-12hrn1-qc2.html
https://www.frigocool.rs/shop/midea/midea-klima-msaf-12hrn1-af1-forest/

Lose su im opisi specifikacija tj. skrti su da to detaljnije napisu pa ni ne znam kako da se opredelim za nesto. Sve su nekako slicne. Jedino da odaberem sa nekim dodatnim mogucnostima (filteri za bakterije i budj i tome slicno). Blagu prednost dajem Midei jer je duze na nasem trzistu. Gree se tek nedavno pojavio (oko 2 god bese).

p.s. nece mi trebati za grejanje. Samo leti za hladjenje

Poslednja izmena:
Ima li neko ko se malo razume oko kvarova na klimama ?

Obe na poslu, prva sve radi i funkcionise samo ne moze ni da greje ni da hladi duva onako kao ventilator. Druga je pre 2 godine u toku rada pocela da krca i da iz nje izlecu delovi da se lomi nesto unutra itd... Serviser bio, osposobio tu klimu, rastavio drugu koja je na krovu i ne koristi se i zamenio ostecene i polomljene delove, navodno dosipao freon u obe klime, situacija je da trazi bezmalo 100e na racunu a i jedna i druga ne rade to jest duvaju ali ne moze ni hladno ni toplo, kada je ponovo pozvan da mu se saopsti situacija rekao je da je onda problem u spoljnim jedinicama... U sustini trazi 100e za prepakivanje polomljenih delova, freon ne znam sto je dosipao uopste, ako je serviser valjda treba da zna posao... Na klimama inace pise Vaillant. Sta ovo moze biti tacno ako neko ima iskustva a toliki racun firma 99% nece platiti jer nista nije reseno sem sto ova duva ponovo ali to je kao i da ne radi.

Zamolio bi vas za pomoc, suzio sam izbor. Mozda sam propustio nesto bolje, ako jesam preporucite mi. Gledam do 35k din.

Gree:
https://www.frigocool.rs/shop/gree/gree-klima-uredjaj-fairy/
https://www.winwin.rs/bela-tehnika/...-k3nna1a-12000-btu-fairy-e-37529-8618598.html
https://www.tehnomanija.rs/klima-ur...e/gree-standardna-klima-gwh12aab-k3nna1a.html

Midea:
https://www.winwin.rs/bela-tehnika/...ea-msmab-12hrn1-qc2-ma2-12000btu-6820860.html
https://www.tehnomanija.rs/klima-ur...ardne-klime/midea-klima-ms12f-12hrn1-qc2.html
https://www.frigocool.rs/shop/midea/midea-klima-msaf-12hrn1-af1-forest/

Lose su im opisi specifikacija tj. skrti su da to detaljnije napisu pa ni ne znam kako da se opredelim za nesto. Sve su nekako slicne. Jedino da odaberem sa nekim dodatnim mogucnostima (filteri za bakterije i budj i tome slicno). Blagu prednost dajem Midei jer je duze na nasem trzistu. Gree se tek nedavno pojavio (oko 2 god bese).

p.s. nece mi trebati za grejanje. Samo leti za hladjenje

Ja sam uzeo Gree a utiske mogu da podelim sledeće nedelje. I ja sam se dvoumio između te dve prktično i izabrao gree. Specifikacije ti neće mnogo pomoći jer su veoma slične i generalno među 12icama. I ja se samo hladim i to onda značajno pojednostavljuje izbor. Nećeš pogrešiti ni sa jednom.

Koju klimu 12000 preporucujete, iskljucivo za hladjenje? Stan 55 mkv ali mi treba hladjenje u dnevnoj i spavacoj sobi, koje su povezane kratkim hodnikom, sto sve ukupno ima oko 40 kvadrata.

Pogledajte prilog 252687

Da li da postavim klimu pored prozora na zidu kod terase, ili da duva u hodnik da bi mogla da dobaci do spavace sobe? Zgodnije i jeftinije mi je pored prozora, pa me zanima da li bi pravilo veliku razliku u smislu hladjenja druge prostorije.
U hodniku je plafon 3m a u ostatku stana 2.6m. Da li moze neka 12ica srednje klase da ohladi ovaj prostor?

Da li mogu da se ustemuju crevo/cev od klime da se ne vidi nista u sobi?
Koji servis preporucujete za ugradnju Midea ili Gree klima?

@animal
Kvar je da verovatno curi gas negde.
Nije rešenje da napuni sistem bez da otkloni gde curi, to je kao da pumpas busnu gumu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li neko može da mi objasni kako da razmontiram klimu i prebacimo je na drugu lokaciju bez da mi iscuri gas? LG neka klima je u pitanju. Nisam baš vešt sa terminologijom ali koliko se sećam trebalo bi da se zavrne neki ventil na debljem ili tanjem crevu i da se pusti da radi. (Koliko dugo, kako....) I šta posle?

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

pitanje koju klimu uzeti?
u pitanju je prostorija dimenzija 4mx4.5mx4.5m (znaci plafon je dosta visoko)
to mu dodje 16-18 m2 na podu , a zapremina 60-70 m3
to nije sve! u prostoriji je dosta toplo zato sto ima dosta tehnike koja radi na struju, znaci 2 servera i 1 kompjuter non-stop.. jos 2 kompjutera u radno vreme i veliki reck orman sa svicevima za celu zgradu + mini telefonska centrala...
da li 12ica klima moze to da izgura, tj da normalno hladi na 24 stepeni i manje.. ili mora jos jaca klima, recimo neka 18ica od 40ak hiljada dinara?

da cujem misljenja? najbolje neko sa slicnim iskustvima, cime je ohladio prostoriju slicnu ovoj/mojoj?

Marko_S

Fix klima
-Nabavi inbus 4 ili 5.
-Pokreni klimu u režimu hladenja
-Zatvori ventil na tankoj cijevi. (inbus kljuc)
-Broj do dvadeset i zatvori ventil na debeloj cijevi
-ugasi klimu

Poslednja izmena:
to nije sve! u prostoriji je dosta toplo zato sto ima dosta tehnike koja radi na struju, znaci 2 servera i 1 kompjuter non-stop.. jos 2 kompjutera u radno vreme i veliki reck orman sa svicevima za celu zgradu + mini telefonska centrala...
da li 12ica klima moze to da izgura, tj da normalno hladi na 24 stepeni i manje.. ili mora jos jaca klima, recimo neka 18ica od 40ak hiljada dinara?

da cujem misljenja? najbolje neko sa slicnim iskustvima, cime je ohladio prostoriju slicnu ovoj/mojoj?

Probaj da sračunaš potrošnju tih uređaja, da bi od toga krenuo u dimenzionisanje. No, na zicer, 2x12 je overkill i sigurica da ako jedna crkne ne odleti sve u vazduh :)

Ja sam uzeo Gree a utiske mogu da podelim sledeće nedelje. I ja sam se dvoumio između te dve prktično i izabrao gree. Specifikacije ti neće mnogo pomoći jer su veoma slične i generalno među 12icama. I ja se samo hladim i to onda značajno pojednostavljuje izbor. Nećeš pogrešiti ni sa jednom.
Specifikacije kriju jedan bitan detalj, a to je Pdesign. Kineske 12-ce imaju Pdesign kao japanske 9-ke. Eto samo da kažem

Nesto se razmisljam ako bi doplatio do oko 40000 din da li bi imao veci izbor. Tu vec moze Galanz da se kupi ili eventualno nesto drugo. E sada da li bi zaista platio nesto mnogo kvalitetnije za to isto ne bi bio siguran. Mislim da bas kvalitetnije krecu od 50000+ din. a to mi je skupo.

Probaj da sračunaš potrošnju tih uređaja, da bi od toga krenuo u dimenzionisanje. No, na zicer, 2x12 je overkill i sigurica da ako jedna crkne ne odleti sve u vazduh :)

nemam bas toliku slobodu, ja sam u ovoj firmi samo jedan od radnika, doduse informaticar... Jedva sam ubedio sefa i za 1 klimu, nema sanse da mu predlozim da se intaliraju 2... Batali tu *******ciju. Poenta celog pitanja je da li da uzmem neku 18icu od 40ak hiljada, ili je to bacanje para, mozda je sasvim dovoljna 12ica? od 25-30 hiljada. To nije velike prostorija sve skupa, jedino je problem grejnih tela kojih ima malo vise nego sto je uobicajeno :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno