Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
M1cko1, ne piši više postova za redom. Koristi opciju izmene poslednje napisanog posta.

Sta je po vama bitno da neka klima ima od ovih opcija: Jonizator, I feel, samodijagnostika, autorestart, hladna plazma, funkcija memorije, samodijagnostika,... :S: + sto postoje sa gomilu jos nekih... Ne bi voleo nesto sto bi koristilo da propustim.

Nista od navedenog nije preterano bitno ako ona radi kako treba.

Nego sad sam gledao midea mission je sada skuplja od gree lomo, zar nije bila jeftinija?

Pozdrav svima,
Treba mi pomoć oko izbora klime koju bih koristio za grejanje i hladjenje prostora od 40 m2 (dnevni boravak sa kuhinjom - trpezarijom, hodnikom, soba, kupatilo). U stanu imam etazno grejanje, ali citajuci kometare dosao sam do zakljucka da je isplativo grejanje sa klima uredjajem, ispravite me ako gresim. :)
Prodavci su mi u skladu sa budžetom preporucili:
Gree GWH12QB-K3DNA5D, Lomo Inverter - 49000,00 rsd
GREE VIOLA GWH12RB-K3DNA3G - 57000,00 rsd
Bergen BER12QC LCLH-G17WiFi (Pine Profi Inverter) - 54000,00 rsd
Daikin FTXB35C/RXB35C inverter - 57000,00 rsd
Da li imate preporuku za neku drugu klimu u vrednosti do 60000,00 rsd ili da izaberem neku od navedenih?
Unapred hvala.

@Rusi
Nešto što zaista ubija bakterije i buđ -možda UV lampa i plazma filter?

Kakva su vaša iskustva sa time?

Uzeo je burazer Favorita pre par dana, radi, hladi.

Zar nije malo glupo dati 30k za Favorita kad a 2k vise imas Gree , a ako bas zelis da prodjees jeftinije a da imas klimu sa sasvim pristojnim specs , imas Bergen Tilia 12 za 27k ..
Al sto navlace ljude sa tih 5g garancije , retko ko procita da mora imati godisnji servis , a takvu garanciju daju svi brendovi , tacnije serviseri za iste .

Ja bih Daikin. Oba su ulazni modeli, samo kod Daikina mi se više sviđa spoljna jedinica. Fujitsu se više forsira kad je hladno pa na grejanju daje više snage. Pogledaj Eurovent

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Moze li neko pojasnjenje zasto Daikin? Po Euroventu LLCE je jaci model, narocito na nizim temperaturama (-15, kapacitet: Daikin 2kW, Fujitsu 3kW). Jedino Daikin trosi nesto manje i mislim da ima nizu modulaciju. Ako je jedini izvor grejanja mozda je bolje Fujitsu?

@Nexteen
Buraz je u Bosni, nemam pojma koliko je platio. Njemu je bitno da radi i hladi, ranije nije imao nikakvu.

Tog Bergena merka žena za svoje u Bg, pa ću možda imati prilike da vidim kako radi. Meni je interesantna samo zbog imena.

Da li je Vox IVA1 - 12IE bolji izbor od Midea MSMAB-12HRN1-QC2 (MA1), ako klima pored hlađenja treba da služi i za grejanje kad temperature ne idu ispod -7 stepeni . Pretpostavljam da se od ovog jeftinog Vox-a, makar to bio inverter, ne može očekivati da kvalitetno greje na nižim temperaturama od -7, a pretpostavljam da standardna Midea kvalitetno greje do tih, deklarisanih -7 stepeni, a uz to je u pitanju kvalitetniji i dugotrajniji uređaj koji uz to i bolje hladi...

Apsolutno Midea između te dve.
Inače Gree je recimo jedini kineski brend klima koji je zvanično prepoznat kao "global brand" a takođe za razliku od ostalih rezidencijalnih split sistema ima zvaničnu preporuku Gree-a da može da se koristi za manje komercijalne objekte: lekarske ordinacije, restorane, kafiće.

A što se tiče heavy-duty hlađenja ima na Nbgd iza Falkenštajnera kafić/igraonica/teretana Active Kids/life i ceo objekat je klimatizovan Gree sistemom...radi razbija pa ko hoće da ode da oseti može :)

Moze li neko pojasnjenje zasto Daikin? Po Euroventu LLCE je jaci model, narocito na nizim temperaturama (-15, kapacitet: Daikin 2kW, Fujitsu 3kW). Jedino Daikin trosi nesto manje i mislim da ima nizu modulaciju. Ako je jedini izvor grejanja mozda je bolje Fujitsu?
Bolje greje i hladi llc, ali moj definitivan izbor je general 12lmca, daleko je jači i sigurniji za grejanje, doduše i skuplji je al se isplati na godine eksplatacije

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
To jeste tacno, ali je ipak druga klasa uredjaja. Ja vec koristim 12LMCA ali zbog rasporeda prostorija ne moze da zagreje ceo stan od 42 kvadrata pa se dvoumim izmedju Daikina i Fujitsua, verovatno i 9-ka je dovoljna ali na vecim minusevima 12 ima veci kapacitet pa me to vise vuce ka jacoj klimi

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Zar nije malo glupo dati 30k za Favorita kad a 2k vise imas Gree , a ako bas zelis da prodjees jeftinije a da imas klimu sa sasvim pristojnim specs , imas Bergen Tilia 12 za 27k ..
Al sto navlace ljude sa tih 5g garancije , retko ko procita da mora imati godisnji servis , a takvu garanciju daju svi brendovi , tacnije serviseri za iste .

Nije uopšte ušteda, treba mi nešto što neću čekati dve nedelje da stigne u moj kraj, a ovo imaju odmah, doduše mislim da imaju i Mideu, za Gree nisam siguran ali pitaću. :)

Ja te razumem odlično, okretao sam telefone dok mi nisu rekli - ima kod nas u radnji možete odmah da je nosite, i tako sam kupio Gree u radnji koja počinje istim slovom :)

A zasto niko ne spominje LG klime, nekad su one bile "pojam" barem po odnosu cena kvalitet i ima ih dosta po fasadama, sta je sada sa njima?

Ako rade dobro i pouzdano kao moja stara, ostala u momačkoj sobi, onda je ne pominju jer kad nešto tako dobro radi zaboraviš da je tu.

A zasto niko ne spominje LG klime, nekad su one bile "pojam" barem po odnosu cena kvalitet i ima ih dosta po fasadama, sta je sada sa njima?

Koliko sam gledao po prodavnicama ovih dana, najjeftiniji LG je skoro 50 hiljada, sledeći model je već 80 hiljada i nagore. :)

LG (iliti bivši GoldStar) je skup za ono što nudi. Bar je tako u poslednjih 5 godina. LG fix speed nije pamtila položaj krilaca što me je izluđivalo, a Hero inverter je bio prilično slabiji u odnosu na japance za iste pare.

Poslednja izmena:

Serviseri ih pominju. Kažu da je zavldala epidemija kvarova i da su se loše pokazale.

Nema gorih klima od LG i Samsung, to je vec apsolvirano. Ne znaju Korejci da prave klime.
U vezi LU i hladjenja, stavljena na 27c i nikada ne gasi turbinu na hladjenju. Nexteen i ko jos bese, da vam nije Eco mod ukljucen? Mislim da zato gasi turbinu.

Na AUTO ili manual fan ne gasi turbinu?

Bez ECO gasi turbinu , mozda kod tvoje zene nika ne gasi kompresor tj nikad i ne dostize zadatu pa zato i ne gasi , ipak je to frizerski salon ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno