Da li Nocria duva dok radi Coil Dry?Susenje je obavezno posle hladjenja, to pise i u uputstvu. Stariji modeli tipa LGC i Nocria imaju funkciju Coil Dry kojim grejanjem izmenjivaca suse i sprecavaju nastanak budji.
Meni je LU model kod supruge u lokalu i nisam je pratio bas skoro kako radi dok hladi ali mislim da ne gasi turbinu dok hladi, fix speed, eco off.
Ja nisam do sada video nijednu klimu, a najvise sa Fujitsu i Micom imam iskustva, da iskljucuje duvanje skroz, kada prestane da hladi ili je ugasim.Okreće turbina na lu mnogo duže, samo što se ne oseća i nečuje, moraš da upališ lampu kroz krilca da vidiš da okreće
Japanac je to osmislio, nema potrebe za brigom [emoji38]
To je za mene i verovatno 90% normalnih korisnika teška glupost i to sušenje ništa ne postiže, i da, samo smrdi. Igrom slučaja imam TP kondenzacionu sušaru koja ima isto takav problem, nakuplja prašinu na kondenzator i pokušavao sam da je ostavim otvorenu da se suši i sve se svodilo na to da je sve više smrdela, i još više stvarala skorelu prljavštinu.Kad iskljucim klimu ja bih voleo da ona radi i 20 min ako treba , potrosnja nikakva ali me ne jbe da svaki put prebacujem na fan da mi ne bi smredela klima .
Kako se može ublažiti situacija je da se ne pali i gasi klima često i kad se opere dobro izmenjivač, da se dobro i osuši.
Ja bih Daikin. Oba su ulazni modeli, samo kod Daikina mi se više sviđa spoljna jedinica. Fujitsu se više forsira kad je hladno pa na grejanju daje više snage. Pogledaj EuroventŠta mislite da je bolja kupovina:
Fujitsu 12LLCE ili
Daikin FTXB 35C?
Razlika u ceni je zanemarljiva, a Daikin je A+/A+ klasa (dok je 12LL A/A). Primarno za grejanje, naravno.
Trebalo bi ovih dana da poručim i ugradim barem jednu.
Postovani,
Da li neko moye da mi da savet u vezi kupovine klima uredjaja. Stan je sredjen kompletno i stavljena nova stolarija sa roletnama. Dobra je izolacija. Kvadratura 40ak kvadrata i hteo bih da sluzi prvenstveno za rashladjivanje prostora od 25 kvadrata. Dnevna soba sa trpezarijom i kuhinjom. Koju bi ste mi klimu inverter preporucili do cene od 50000. Da li to zadovoljava 9ka ili 12ica? I koje je vase misljenje? Ja sam citao desetine stranica unazad,ali bih voleo da mi neko pomogne u odabiru. Prvenstveno hladjenje.
Hvala unapred na svemu
Šta mislite da je bolja kupovina:
Fujitsu 12LLCE ili
Daikin FTXB 35C?
Razlika u ceni je zanemarljiva, a Daikin je A+/A+ klasa (dok je 12LL A/A). Primarno za grejanje, naravno.
Trebalo bi ovih dana da poručim i ugradim barem jednu.
Koliko bi otprilike trebao da kosta godisnji servis Midea klima (od 9k i 12k BTU)? Treba da servisiram mojih par komada, a vidim da se spominju cene od 1500 din pa do 4000 din, pa ne znam na sta da racunam.
Moze li neko da mi preporuci pouzdan servis? Ima ih gomila na netu, al ne vidim ko su ozbiljni a ko dundjeri...
Ja bih Daikin. Oba su ulazni modeli, samo kod Daikina mi se više sviđa spoljna jedinica. Fujitsu se više forsira kad je hladno pa na grejanju daje više snage. Pogledaj Eurovent
Daikin.
Bergen klima uređaj Pine Profi Inverter BER12QC LCLH-G17WiFi
Da li ova klima moze da parira Midei Missikn i Gree Lomo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari