Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jorgovan

U kom smislu nezadovoljstvom , mozda sam nesto propustio jer jedno vreme nisam bio aktivan ?

A zaletanja kompresora ces cuti posle svakog defrosta ili ako nisi dobro dimenzionisao klimu za svoje potrebe pa se forsira i ulazi u vece obrtaje . Ovo prvo jos i nekako covek sazvace ali ako si se zjbo u dimenzionisanju onda *mjau**mjau**mjau* , na sta si od ta dva mislio ?

Najprisutnije je bilo na početku sezone tj. u prelaznom periodu grejanja. Naravno, na krš kineskom Gree mi se ovo ne dešava... Samo na mega super FJ. I batali tu priču o dimenzionisanju i ko zna čemu, javlja se mnogima koji je imaju.

Btw, pošto se toliko pominje wifi, možete da uzmete neki uređaj tipa broadlink, naučite ga komande sa daljinskog i kontrolišete ga lepo sa telefonom. Dakle nije bitno koja je klima.
Ja planiram tako da radim kad uzmem klimu

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Sto se srdis :)

Mislio sam na to da ukoliko ti radi konstantno na vecim obrtajima onda je stvarno problem , ako je to samo nakon defrosta onda je to normalno za Fujitsu i to si morao znati pre kupovine jer se o tome milion puta pisalo , nista novo . A na to da je neko zadovoljan sa klimom ja smatram da je ispunila ocekivanja u smislu da greje ko blesava i da nema onog ko se nije ogrejao , na to sam mislio . Ni ja ne volim zaletanje kompresora i nemoj misliti da si jedini ali sta mi vredi tiha klima ako ja u sred jake zime treba da palim grejalicu , to je moj stav , kad vec dajem pare da se i ugrejem . Ja bih voleo da kod nas ima vise izbora kao i u Hrvatskoj pa ko zna sta bih uzeo , sad i ovde to je Fujitsu , eventualno Daikin sa tim ulaznim modelom . Sto se tice Gree , razmisljao sam se ja debelo izmedju LU i Gree Hansola , izabrao sam LU i ne zalim , a sigurno bi bio prezadovoljan i sa Hansolom , ali to je jedan od retkih modela koji je provereno jak i dobar . Ma ja bi bio zadovoljan i sa Gree 100% , moje potrebe su mizerne i sledeci put cu uzeti neki ulazni model jer stvarno nemam potrebe za bacanjem love .

U prelaznom periodu , pa stavi je na ECO mod i nece se toliko zaletati kompresor , to ti je jedino resenje kad nemas toliko potrebe za toplotom , ja sam moju cele ove zime drzao na ECO ..

Btw, pošto se toliko pominje wifi, možete da uzmete neki uređaj tipa broadlink, naučite ga komande sa daljinskog i kontrolišete ga lepo sa telefonom. Dakle nije bitno koja je klima.
Ja planiram tako da radim kad uzmem klimu

Ja za FJ, TV, LED traku koristim Broadlink. Konkretno za klimu, ima i prednosti i mana. Več ugrađeni WiFi očita stanje u kome se klima nalazi što Broadlink npr. ne može. Za broadlink je meni npr najzgodnije bilo da snimim par profila (kombinacija krilca, jačina izduva, temperatura). Fino je što Broadlink ima ugrađen sasvim solidan senzor temperature.

Kada Fujitsu postigne temperaturu na hladjenju i iskljuci kompresor, da li turbina vrti malom brzinom?
Imam utisak da je juce tako bilo, a danas se zaustavi i turbina skroz, nezavisno da li je fan na auto ili neka fix brzina... Tek je montirana, pa proucavam malo princip rada...:)

Poslednja izmena:
Čitao sam i čitao temu i sada sam skroz sam sluđen, ali mislim da sam shvatio najvažnije :)
Elem, razmišljam o grejanju na inverter klimu, stan je 50m2 i sastoji se od dnevne sa kuhinjom, jedne skroz male i jedne malo veće sobe i wc-a. Izolacija je ok i planiram da zamenim loše prozore novim pvc prozorima.

Da li može luc/luca 12 ili 14 da greje ceo stan ako bih je stavio u hodniku? U dnevnoj sobi imam TA peć koja može da "pomogne" u grejanju ako bude bilo potrebno.

Svaki savet ili preporuka je dobrodošla i zahvaljujem se unapred :)

Na hladjenju turbina treba da duva istom brzinom, bar je tako na LGC i LU modelima koje imam. Ako koristis Eco mod hoce da smanjuje brzinu. Za Eco modom nema potrebe na hladjenju.
Dry mod cu nadalje da izbegavam, kao sto je neko naveo ranije, sporo okrece turbinu pa je i zaustavlja a unutra sve mokro pa se zabudjavi brzo, pogotovo turbina.

Može li na PM neko da mi napise proveren servis za ugradnju klima ? Da sve prođe relativno ok a da ne budu baš preskupi :)
Izvinjavam se sto ulecem ovako kao padobranac :/

Ischitaj malo unazad ;) samo cu reci dule bio pre 2 dana ugradio 3 klime ja PREZADOVOLJAN!!

Fkloznica: Samo ovlascene zovi ovi ostali samostalni tipa str.PamtiLako ni u ludilu. Jeste tipa oko 7000 a ovlasceni 9000 ali barem znas da ti nece fulsirati na materijalu. Sad ako gresim nek neko kaze drugacije.

Čitao i nisam našao :)
Može li neka preporuka za malu klimu 9tku koja bi hladila oko 27m2 ? Naravno da cena ne bude prejaka.
Ili se u svakom slučaju više isplati 12ca ?

Probaj sa ECO modom. Ograničava kompresor na 70% snage.
Najprisutnije je bilo na početku sezone tj. u prelaznom periodu grejanja. Naravno, na krš kineskom Gree mi se ovo ne dešava... Samo na mega super FJ. I batali tu priču o dimenzionisanju i ko zna čemu, javlja se mnogima koji je imaju.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Cao, treba mi klima za grejanje i hladjenje sobe od 18m2. Kuca ima izolaciju i soba ima dobar, novi prozor koji dihtuje. Izdvojio bih 40-60 hiljada, verovatno i vise ako mi to kasnije smanji racun za struju. Sta preporucujete?

Cao, treba mi klima za grejanje i hladjenje sobe od 18m2. Kuca ima izolaciju i soba ima dobar, novi prozor koji dihtuje. Izdvojio bih 40-60 hiljada, verovatno i vise ako mi to kasnije smanji racun za struju. Sta preporucujete?

Imas kod Cool-a sad mitsubishi na snizenju, pogledaj

Preporuka za inverter 12icu oko 50.000 din. Kakvo je misljenje o Galancu?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Midea Mission ili Gree Lomo.
Za obe su za sada pisana pozitivna iskustva.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Na hladjenju turbina treba da duva istom brzinom, bar je tako na LGC i LU modelima koje imam. Ako koristis Eco mod hoce da smanjuje brzinu. Za Eco modom nema potrebe na hladjenju.
Dry mod cu nadalje da izbegavam, kao sto je neko naveo ranije, sporo okrece turbinu pa je i zaustavlja a unutra sve mokro pa se zabudjavi brzo, pogotovo turbina.

Juce je cini mi se na fan auto, kada kompresor stane, duvalo na nekom minimumu, a danas prepodne stane turbina skroz, sada evo odrzava 25c, i ne gasi se ni kompresor ni turbina, vrucina napolju, a hladi 52m2. Economy, naravno ne koristim, LU je u pitanju.

Gree Lomo 12 wifi,sad je oko 50k,ako ispratis pa nadjes neki popust mozes da prodjes jeftinije

Juce je cini mi se na fan auto, kada kompresor stane, duvalo na nekom minimumu, a danas prepodne stane turbina skroz, sada evo odrzava 25c, i ne gasi se ni kompresor ni turbina, vrucina napolju, a hladi 52m2. Economy, naravno ne koristim, LU je u pitanju.
Lu održava temperaturu ekstremno precizno a brzo postiže temperaturu, zato se i dešava nekad da gasi kompresor malo više nego što bi želeli. Takođe je fabrički podešena na ekstremnu efikasnost, tako da i kad staviš na recimo 20 stepeni hlađenje ona neće raditi na maksimumu da postigne temperaturu, već će raditi na oko 45% kapaciteta max i sporije će postići temperaturu nego što bi želeo. To važi i za grejanje.

To će nekom da smeta ali zauzvrat dobijaš šampiona u potrošnji

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Midea ili Gree

Pitam se da li postoji razlika u kvalitetu između Midea MSMAB-12HRN1-QC2 (MA1) i Midea MSMAB-12HRN1-QC2 (MA2) i da li je možda bolji izbor Gree GWH12ACB-K3NNA1A 12000 btu, Fairy E-37529?

Kod te Midea je samo spoljni izgled drugaciji .. Jedino sto mi se kod ovih novih Midea ne svidja sto imaju buku spoljne jedinice 58.4db m taj gre ima 52db , deluje malo u brojkama ali u realnosti bi to trebalo da je osetno vise . Iz ovog razloga sam poceo i da preporucujem Gree , sto se tice samog kvaliteta nije tu neka extremna razlika , to je tu ngde .

Pozdrav. Zanima me izbor izmedju Daikin FTXB35C/RXB35C i Gree Lomo GWH12QB-K3DNA5D. Za Gree pise da je A++/A+ dok je Daikin A+/A+. Takodje, kod Daikina vidim da ima nivo zvucne snage 62dBA i nivo zvucnog pritiska 48dBA. Sta je od ova 2 spoljna buka koja se spominje? Uopste se ne razumem u klime, citao dosta ovu temu unazad, razmisljao oko ovog Gree i Midea Mission ali nexteen prednost zbog manje buke (koja mi je vazna) daje Gree modelu ali onda mi spomenuse Daikin, koji jeste nesto skuplji ali kazu bolji a opet, po specifikaciji, slabije energetske klase

Lu održava temperaturu ekstremno precizno a brzo postiže temperaturu, zato se i dešava nekad da gasi kompresor malo više nego što bi želeli. Takođe je fabrički podešena na ekstremnu efikasnost, tako da i kad staviš na recimo 20 stepeni hlađenje ona neće raditi na maksimumu da postigne temperaturu, već će raditi na oko 45% kapaciteta max i sporije će postići temperaturu nego što bi želeo. To važi i za grejanje.

Pre odluke i kupovine sam dosta procitao o raznim modelima, pa i o LU, tako da vec imam neku predstavu o njoj, ok sto se gasi kompresor, normalno, postigla temperaturu, nego me interesuje, treba li tada da gasi i turbinu ili ne.
Kao sto rekoh, jos se upoznajem sa principom rada i koja su najoptimalnija podesavanja za moj prostor, jer kod svakog su razliciti uslovi, razlicit raspored prostorija, pozicija klime, itd...:)

Na ovaj način radi svaka inverter klima i nije u pitanju inženjerski proboj Fujitsu-a. Ovo je ujedno i jedna od slabosti invertera jer kad uletim u stan sa ženom i decom klima smara i mrcvari da spusti inicijalno temperaturu a moji klinci nikad nervozniji nego na vrelini. Jeste, može da se namesti da se upali sama ranije.

Taj post je potpuno kontradiktoran.

Poslednja izmena:
Pitaj Jozu da li radi svaka tako i što je smarao prodavca da zameni tri klime u kući. Postoje dve klase klima koje koriste članovi foruma, a to su midea, gree i drugi kinezi i postoji daikin, fujicu tošiba i mitzubisi iz jeftinije klase.
Razlika je u nekim stvarima je dupe i glava
Recimo kod mene lu 40 km na pola snage ohladi za 10 minuta dovoljno da bude prijatno u prostoriji a u stanu sam kroz koji probija sunce ceo dan

Poslednja izmena:
LU model staviti na fiksnu brzinu a ne Auto jer taj mod ne radi kako treba ni na grejanju a ni na hladjenju i po meni nema nikakvu svrhu.
Ja LGC i LU drzim u Low brzini ili dve crte na LU i ona duva non stop, ne gasi se, samo menja brzinu kompresora po potrebi.
Posto je sezona promenljivog vremena i cestih grmljavina savetujem iskljucivanje iz naponske mreze svih uredjaja dok niste kuci.
Kada dodjete ukljucite klimu na 20c i vecu brzinu turbine i ona ohladi za 10 minuta, posle smanjite i ona odrzava.

Ne može najmanje duvanje ako greješ 60 kvadrata [emoji16] sa jednom klimom

LU je klima niže/srednje klase, kakva ekstremna efikasnost, u ovoj temi fanbojizam prevazilazi svaku meru.

Ako si pročitao a nisi, napisao sam jeftinije klase, a što se tiče efikasnosti, nijedna klima ne može ni da joj priđe ni u klasi ni u klasi iznad i to fakt jer sam se bavio time i merio i slušao i možeš nazivati to fangoizmom ili kako god.Ima preterivanja ali ništa se ovde ne hvali bez rezloga.
I ja nisam imao tolike pare za lu ali sve je stvar prioriteta a ne novca i savetujem ljude da poslušaju i ako se greju na klime da ne kupuju najnižu klasu, a u klasi od 60 do 110.000 lu je broj jedan.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno