Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Đe su primorski krajevi Mostar?Nije crkla odmah nego nakon pola godine.

:d

10d6ybc.png

Da li ste imali vi -25C koliko je bilo u SRB 2012?

To ne mora nista da znaci, razlikuju se izmerene i prave temperature, kod mene nekad i 3C vise ili manje nego sto oni kazu, ko zna cime strucnjaci mere.

Nekako mi nisi od poverenja.

fentyo.png

Sve je krenulo od komentara da ti klima ide u defrost svakih 10 minuta.
Posle tog sve je manje poverenja bilo :D
Trenutno je poverenje otislo u minus :)

Au Wind al ga us...a pa ti veruješ takvim informacijama.Evo u Bg-u su razlike po nekoliko stepeni ne glupiraj se i ne cimaj čoveka.Kod mene kući(4km od centra grada) jutros -2 skidam led sa šoferke a u centru na poslu 1,5 stepeni.

Moram ga malo zezat,jer cesto i on zeza ostale.
Nece se valjda naljutit :-devil-:

Ali realno je da je klima i temperature u mostaru jedno,a u beogradu i slicnim mestima nesto sasvim drugo.
Mostar je na nadmorskoj visini 60m i nije daleko od mora.

Šta je završena priča?Pošalji im email pa upitaj, da vidimo šta će da odgovore?
Što da šaljemo mail, kad Fujtsu to sam kaže. Eno Zoxor ti je poslao link, ja ti odavno rekoh da sam čitao po raznim Fujitsu specifikacijama Canada, India, Australia. Ne pišu ljudi to bezveze.
Pogledajte prilog 242952

Mada po meni nema potrebe što se mene tiče sve sam odgovore dobio i sve mi je jasno, ali opet da se podsjetimo sve jasno napisano!
Svi proizvođači imaju minimalne dužine, Mitsu, Toshiba, Daikin, itd, a ti navodiš primer nekih mailova koje treba da pišemo komercijalistima i priučenom osoblju.
Meni nije jasno koja je tvoja motivacija da agituješ za ovakvu stvar? Zašto da gubimo vreme na ovo.
A za one ostale koji čitaju i planiraju ugradnju, nek obrate pažnju da je za multisplit sisteme veća minimalna dužina.

Poslednja izmena:
Što da šaljemo mail, kad Fujtsu to sam kaže. Eno Zoxor ti je poslao link, ja ti odavno rekoh da sam čitao po raznim Fujitsu specifikacijama Canada, India, Australia. Ne pišu ljudi to bezveze.
Pogledajte prilog 242952

Svi proizvođači imaju minimalne dužine, Mitsu, Toshiba, Daikin, itd, a ti navodiš primer nekih mailova koje treba da pišemo komercijalistima i priučenom osoblju.
Meni nije jasno koja je tvoja motivacija da agituješ za ovakvu stvar? Zašto da gubimo vreme na ovo.
A za one ostale koji čitaju i planiraju ugradnju, nek obrate pažnju da je za multisplit sisteme veća minimalna dužina.

Ne agitujem ja ništa i ni za koga, imam instalacije i jednog i drugog tipa, i samo prenosim iskustva, sad što nekima ne ide u glave i što nijedan manual ne podržava pomenuto pa čak i onaj namjenjen serviserima i što ne čitaju napisano, nije do mene, ali upravu si nema potrebe da se više piše o ovoj temi posebno važi za mene.

U zadnjih 3 dana testiram LLCC u ovoj sobi gdje ima izolacija, namještao sam razne temperature, koristio ECO funkciju itd, koliko sam upratio klima najbolje radi (najmanje troši, pretpostavljam) kada je namještena na 22 stepena i auto funkcija, čim dosegne tu temperaturu vanjska je apsolutno nečujna a iznad glave mi je odmah do prozora sjedim, dok unutrašnja ispuhuje mlak zrak, krilce namješteno skroz da puše u pod.

Nek me neko ispravi ako griješim?

Ne agitujem ja ništa i ni za koga, imam instalacije i jednog i drugog tipa, i samo prenosim iskustva, sad što nekima ne ide u glave i što nijedan manual ne podržava pomenuto pa čak i onaj namjenjen serviserima i što ne čitaju napisano, nije do mene, ali upravu si nema potrebe da se više piše o ovoj temi posebno važi za mene.

Pa očigledno agituješ za tu stvar, čim pišeš mailove nekim ljudima, prenosiš to ovde na javni forum, i uzastopno insistiraš na tome da se to prihvati.
Meni uopšte nije jasna tvoja motivacaija da sebi i nama trošiš vreme na ovakvu stvar. Ti prihvataš da svi proizvođači imaju propisanu minimalnu dužinu instalacije, samo ne za Fujitsu. Ispašće još da je Fujitsu neki bog među klimama.

BTW, da li uopšte u tom manualu piše da klima treba da stoji vodoravno?

Stigao racun za novembar, 6220din, na grejanje otislo 3400din, 756kW ukupno (472VT, 292NT). LGC radile non stop vremena na 22c, LLCA radile uglavnom kada je padalo ispod 5C i vise nocu.
Decembar 03.-21. do sad VT393, NT261, 654kW ukupno. Sad sve klime rade non stop.
Podaci sta i koliko u potpisu kao i uvek.

Stigao racun za novembar, 6220din, na grejanje otislo 3400din, 756kW ukupno (472VT, 292NT)

Sto znaci, sva ostala struja, osvetljenje/ves masina/sporet/frizider/tv i ostali uredjaji te izadju 2820 din !!! u kuci od 91m2 ! ...svaka cast, meni je to nestvarno malo :)

Kolika ti je odobrena snaga za domacinstvo ...meni je za stan od 51m2 17.25kWh

Poslednja izmena:
Pa ne znam sta je tu nestvarno, zaboravio si i susaru koja trosi 2.8kW ali nju iskljucivo u jeftinoj tarifi ukljucujemo kao i ves masinu. Od ostalih velikih potrosaca tu je veliki bojler 80l i mali kod sudopere, spremanje na struju, rerna, to sve radi i u skupoj. Cela kuca je LED rasveta pa se i tu dosta ustedi. A da zaboravio i video nadzor sa 5 kamera, mislim da je oko 25W ukupno za to.
Da dodam da je kod mene 15 sati skupa i 9 sati jeftina struja, tako je setovan i plombiran sat. Odobrena snaga je 17.25.

@djalf
prizemni sprat?
Koja je izolacije kuce?
Broj ukucana, velicina bojlera?
Tajmeri?

EDIT:pretekao si me

Poslednja izmena:
Jel staro ili digitalno broilo

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Pa ne znam sta je tu nestvarno, zaboravio si i susaru koja trosi 2.8kW ali nju iskljucivo u jeftinoj tarifi ukljucujemo kao i ves masinu. Od ostalih velikih potrosaca tu je veliki bojler 80l i mali kod sudopere, spremanje na struju, rerna, to sve radi i u skupoj. Cela kuca je LED rasveta pa se i tu dosta ustedi. A da zaboravio i video nadzor sa 5 kamera, mislim da je oko 25W ukupno za to.
Da dodam da je kod mene 15 sati skupa i 9 sati jeftina struja, tako je setovan i plombiran sat. Odobrena snaga je 17.25.

Ne znam, mi trosimo izmedju 350-400 kWh mesecno ! ... ne znam da li ovde u BG deru bas toliko sa ocitavanjem :D

Razlika je u digitalnom i običnom broilu, obično broilo vremenom prirodno uspori i očitava daleko manje, ko da si stavio magnet na njega

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Staro je brojilo, prosle godine menjano ali stavili isto staro sa 65000 izbrojenih kW. Potrosnja se slaze sa merenjima, posto imam samo jedan merac pratio potrosnju LLCA i LGC, one na 0C kao sto je sada trose od 1.3 do 1.6kW/h (4 klime). Sve 4 klime rade sad, LGC na 23 ili 22 po potrebi a LLCA su stalno na 20C. Zatvorio kapke i ne mogu precizno da izmerim zid, ali posle bloka je islo debelo malterisanje pa je bilo gletovano pa preko stiropor 5cm +lepak. Grubo izmereno zid ima oko 40cm. I tavanska ploca je debela, nju nisam merio ali je vise od 30cm sigurno. Otac je kucu pravio a on umro pa nemam kog da pitam ***.
Ako mislite da vas kradu uzmite stanje prvog pa proverite racun.

Poslednja izmena:
file:///C:/Users/Aleksandar/Desktop/Surcin%20-%20osnova%20prizemlja.pdf
treba mi savet ,kuća je dupleks montazna ,pošto se useljavam krajem januara samo u jedan deo interesuje me koju inverter klimu staviti u dnevnu sobu plan je desno od terasnih vrata iznad trepezarijskog stola,i sta bi ona mogla da greje .U spavaćim sobama bi stavio norveske radijatore ,ne vidim neko drugo resenje ,ne verujem da jedna klima moze da greje sve zbog polozaja klime..Plan je grejanje na pelet sprovedene radijatorske cevi ispod košuljice ,ali finansije za radijatore i kotao stizu u maju mesecu.Racunam da mi klima ostane za grejanje u prelaznom periodu i hlađenje naravno.Dnevna soba sa kuhinjom 36 kvm. ulazni hodnik i zajednicka kotlovnica sa drugim delom kuce se nece grejati.

izolacija kuce
Izolacija spoljna stiropor 10 cm,osb ploča 9mm,drveni ram 100mm .U spoljašne elemente se postavlja parna brana od pvc folije i mineralne vune 100mm, a u pregradne elemente mineralna vuna 50mm.
Sa unutrašnje strane spoljašnjeg zida, se postavlja gipsana ploča 12,5mm („Rigips, Knauf“) .Plafon gips ploća 12,5mm .plafon visina 260cm.Sa gornje strane plafona mineralna vuna 20cm.Pvc stolarija Tisen sa dve zaptivne gume,stolarija zasakljena 4x12x4 dvoslojno niskoemisiono staklo punjeno argonom.Pod: Košuljica: kondor 3mm, stirodur - 3cm, PVC folija, fibrin i betonska košuljica.
Hvala unapred!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno