Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cistim na 20 dana, nekad i cesce na 15. Kad se napravi sloj prasine i vazduh otezano ulazi onda ulazi sa strane i tako prlja izmenjivac. Probaj da cistis cesce.

Bude prašine na filterima nakon mjesec dana ali nije ništa extremno, više prašine se skupi na maski unutrašnja jedinica onaj dio ispod plafona to treba usisat ili malo mahnut krpom, tu baš bude prašine.

Samo redovno ciscenje , ja perem filtere 3x mesecno , pa cak i usisavam izmenjivac dok ga polako cetkam i na taj nacin popupim prasinu ako je ima , doduse ovo radim kad osetim da se izduv oseti na prasinu .

Samo redovno ciscenje , ja perem filtere 3x mesecno , pa cak i usisavam izmenjivac dok ga polako cetkam i na taj nacin popupim prasinu ako je ima , doduse ovo radim kad osetim da se izduv oseti na prasinu .

Najviše se to kažu osjeti ljeti, ja čistim sve tri jednom godišnje generalno a kao što napisah LLCC filtere mjesečno a kutije od Nokrije svako pola godine.

I ja usisavam odozgore svaki drugi mesec, ne nakupi se bas brzo. Pranje kao sto next rece treba sto cesce a leti na hladjenju obavezno i prskanje dezinfekcije bar jednom mesecno. Ja nisam pa se bile usmrdele nedaj Boze, onda bilo rasklapanje sve i peri. Sad cu posle grejne sezone pranje Axel Sgrasso i dezinfekcija pre letnje sezone.

Ma radim i ja generalku jednom godisnje ali filtere perem svakih 10 dana pa i pored toga ume posle mesec dana ili malo vise da se oseti prasina na izduvu , bar je ja osetim . Zato tada uvalim zeni usisivac u ruke , ja se popnem i polako cetkam izmenjivac i usisavam sve to , razlika je drasticna od kad to radim i taj miris prestaje .

Ma radim i ja generalku jednom godisnje ali filtere perem svakih 10 dana pa i pored toga ume posle mesec dana ili malo vise da se oseti prasina na izduvu , bar je ja osetim . Zato tada uvalim zeni usisivac u ruke , ja se popnem i polako cetkam izmenjivac i usisavam sve to , razlika je drasticna od kad to radim i taj miris prestaje .

Ne smrdi još ništa trenutno ,) s obzirom da je generalka bila u septembru dakle prije 3 mjeseca, iduće sedmice je svakako red da se filteri čiste pa ću malo i masku ispod plafona pregledat i očistit tu se nekad i golim okom vidi da se nakupilo prašine.

@Nexteen
Šta god ženi uvalio, nećeš pogrešiti ;)

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

I zena mora se odrzava :D

@SerijeSync
Ne cekas da se oseca vec cistis redovno, mozes sto kaze next i cetkicom malo prodjes izmenjivac i usisas ali koristi onaj nastavak sa cetkom da ne ostetis listove.

I zena mora se odrzava :D

@SerijeSync
Ne cekas da se oseca vec cistis redovno, mozes sto kaze next i cetkicom malo prodjes izmenjivac i usisas ali koristi onaj nastavak sa cetkom da ne ostetis listove.

Čistim, da nisam danfanje bi se osjetilo odavno.

I kod mene je prljava voda, to je od komsija koji loze kotao na ugalj, ne mozes prozor da otvoris.

Predimenzionirani kotlovi, pothlađeni, pa ugalj samo purnja, sagorevanje NULA

Jozza problem sa kotlovima je sto nema ispod 21kw u proseku. Ja sam u kuci na sprat. Brat gore. Od ove godine se grejem na klimu a brat lozi. Koristi kotao 21 za 70m2. I to samo guta. Bar imam koristi sto mu cevi prolaze kroz moj stan pa mi doda kilovat toplote. Klima mi radi na leru sve vreme. Na poslu kazu au koliko bolje izgledas nego prosle godine kad si ustajao u pola 6 da nalozis pa na posao.

Pa jel skontao brat da je klima jeftinije grejanje?

Pa jel skontao brat da je klima jeftinije grejanje?

Ja ljudima pricam kolikoje dobra inverter klima a mnogi se kunu u TAi to 6-icu. Kazu, greje k'o luda. Al' niko ne pominje koliko potrosi za 1 dan.. a ne moze da izdrzi celodnevno izduvavanje a da se ne ohladi. A tad je beskorisna.

Napredak i naš narod, to se ne može u istu rečenicu stavit nikako.

Na klimu ne možeš da sedneš da ugreješ promrzlu g*zicu

Ja ljudima pricam kolikoje dobra inverter klima a mnogi se kunu u TAi to 6-icu. Kazu, greje k'o luda. Al' niko ne pominje koliko potrosi za 1 dan.. a ne moze da izdrzi celodnevno izduvavanje a da se ne ohladi. A tad je beskorisna.
Meni TA 4kw greje 35m2. Ne pustam je da duva uopste. Cak i onaj veliki minus kad je bio prosle godine. Zato treba dobra izolacija. A potrosi samo jeftinu i do 6h max punjenja.

Ta TA je pravilno dimenzionisana, malo je i jaca za taj prostor ako imas izolaciju. Ali ona kad puni nocu bude toplije dok se preko dana gubi ta snaga i mora da bude hladnije. Kod klima temperatura je konstantno ista.

Ta TA je pravilno dimenzionisana, malo je i jaca za taj prostor ako imas izolaciju. Ali ona kad puni nocu bude toplije dok se preko dana gubi ta snaga i mora da bude hladnije. Kod klima temperatura je konstantno ista.

jeste ista sa malom napomenom, ako je prostor izolovan, ako nije npr da bi temperatura u sobi bila 20 stepeni klima mora da bude podešena na 23 i o pet sve zavisi od kvadrature ali to je tu negdje.

Meni je uvek ili isto ili stepen više od zadane temp, u zavisnosti od spoljašnje. Ne mora da zadajem 3℃ više. Ako neko mora da stavi 1
23℃ da bi bilo 20℃, onda nešto nije u redu sa klimom.

TA pec je OK ako je stan dobro izolovan i mali.
Za vece kvadrature TA pec barem u srbiji tera brojilo u crvenu zonu.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Meni je uvek ili isto ili stepen više od zadane temp, u zavisnosti od spoljašnje. Ne mora da zadajem 3℃ više. Ako neko mora da stavi 1
23℃ da bi bilo 20℃, onda nešto nije u redu sa klimom.

Ja jedno ti deseto, pišem o tome kada je prostor neizolovan, nema šanse da ako klimu namjestiš na 23 da ti i u sobi bude 23 stepena, već 20-21 maximalno.

Ja jedno ti deseto, pišem o tome kada je prostor neizolovan, nema šanse da ako klimu namjestiš na 23 da ti i u sobi bude 23 stepena, već 20-21 maximalno.
Jeste, ja lažem, a? Pa kod mojih je neizolovan prostor, 3x12LMCE u 100kvm, podešene na 22℃, u prostoru 22.5℃, na spoljašnjoj +2℃.

Jeste, ja lažem, a? Pa kod mojih je neizolovan prostor, 3x12LMCE u 100kvm, podešene na 22℃, u prostoru 22.5℃, na spoljašnjoj +2℃.

Ne kažem ja da lažeš, nego kada se ugasi klima ili ode u defrost u neizolovanom prostoru u sekundi toplina ode kao da je nešto isiše, dakle veliki gubici topline su u takvim prostorima, zato nema šanse da klima radi tako kako si opisao, možda u nekom sobičku 2x2.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno