Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja obicna klima 9ka? Pre svega za hladjenje. Vidim da Vox nudi 5godina garancije e sad ne znam da li je to 2+3 (uz redovan servis) ko neke drugi ili je to 5godina garancije bez servisa svake godine. Da li neko zna nesto vise o tome?

Gree Viola Inverter 450€ sa ugradnjom, jeftina a dobra klima, nećeš požalit.

Kod nas nije ta cena.

EV kaže da na -10 °C:

VE12NKE daje 4,20 KW uz COP = 2,70
VE9NKE daje 3,20 KW uz COP = 3,22

Jedino što im je prema EV i TOL tih -10 °C, pa se onda čovek pita kako se to uopšte prodavalo u Skandinaviji.

Taj EV bolje i ne gledati, VE12 ima maks. kapacitet 5,6 kW na -7, nema šanse da to padne na 4,2 kW sa samo 3 stepena razlike.

Poenta grejanja klimama u Skandinaviji nije u velikoj snazi, već kao ekonomično rešenje u uslovima jako duge i hladne zime. Najmanji je problem uključiti par grejalica kad stegne veliki minus.

Naravno da je ta cena

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Realno sve jedno je jer se servis radi u svakom slučaju.Važno je da imaju servisnu mrežu kako treba ako nešto krene naopako u tih 5 godina.
Toj klimi jedino treba dodati spoljni grejač i to je to...kod mene su obe sjajne u radu za sad.

Zato što je 'godišnji' servis čista otimačina, velika čišćenja i servisi se rade po potrebi, i uglavnom nema nikakve potrebe da se rade svake godine. Osnovno održavanje svako može i treba sam da radi.

Zato što je 'godišnji' servis čista otimačina, velika čišćenja i servisi se rade po potrebi, i uglavnom nema nikakve potrebe da se rade svake godine. Osnovno održavanje svako može i treba sam da radi.

Evo danas ide čišćenje filtera i gornjeg djela maske nakon mjesec dana, da ti dočaram kako to izgleda kad ne čistiš, Nokrija gornja maska, nisam se mogao dobro protegnut ali se opet vidi prašina.Ostale ću kasnije uslikat kad bude čišćenje.

https://s9.postimg.org/m8axymp9r/20171228_111628_HDR.jpg

Da li ima nekog modela koji je bolji od 12LUCA za njenu trenutnu cenu (77.990din)? Eventualno za 100e više.

Subjektivno nema. Neka me neko ispravi ako grešim.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Da li ima nekog modela koji je bolji od 12LUCA za njenu trenutnu cenu (77.990din)? Eventualno za 100e više.

Možda Mitsubishi HI SRK35ZS-S ona košta 800€

Energetski razred

A++
SEER

7.80
SCOP

4.60

LUC12

SEER – Energetska klasa – Hlađenje W/W 7,05-A++ –
SCOP – Energetska klasa – Grijanje W/W – 4,00-A+

Poslednja izmena:
Taj EV bolje i ne gledati, VE12 ima maks. kapacitet 5,6 kW na -7, nema šanse da to padne na 4,2 kW sa samo 3 stepena razlike.

Odakle ti taj podatak?

Poenta grejanja klimama u Skandinaviji nije u velikoj snazi, već kao ekonomično rešenje u uslovima jako duge i hladne zime. Najmanji je problem uključiti par grejalica kad stegne veliki minus.
Nisam ni mislio na snagu nego na minimalnu temperaturu funkcionisanja koja iznosi -10 °C.

Poslednja izmena:
Је л у реду да на спољашњу температуру од 9 С, клима на издуву избацује 59°С?

Је л у реду да на спољашњу температуру од 9 С, клима на издуву избацује 59°С?

kakve veze ima spoljašna temperatura sa ispuhivanjem, valjda je važno na koliko si stepeni namjestio klimu 22, 23, 24 stepena?

Хвала cronnin

Колики је законски рок да сервис изађе на терен и отклони квар?
Шта ако се не појави и после тог рока?
Наравно, квар је пријављен и заведен.

Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока

kakve veze ima spoljašna temperatura sa ispuhivanjem, valjda je važno na koliko si stepeni namjestio klimu 22, 23, 24 stepena?
Bitna je i spoljna jer kako pada spoljna temperatura recimo ispod -10°C tesko da ce na izduvu moci postici 59°C

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Колики је законски рок да сервис изађе на терен и отклони квар?
Шта ако се не појави и после тог рока?
Наравно, квар је пријављен и заведен.

Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока

Ranijih godina u slucaju otkazivanja rada nekog uredjaja zakonski rok bio je 45 dana od dana prijema uredjaja. Nakon tog isteka kupac ima pravo na zamenu uredjaja za takav ili slican NOV. U slucaju da se ne moze isporuciti nov u tom slucaju moraju mu vratiti novac.
E sad.. klimu ne mozes odneti u servis tako da oni moraju da dodju zbog specificnosti samog uredjaja. Pretpostavjam da je vazeci datum prijave problema.

Kvar moraš prijaviti napismeno, inače nemaš dokaz da si zvao. Pošalji im mejl i navedi da si već prijavio kvar (datum i vreme) i pitaj kad misle da pošalju nekog.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

https://www.manualslib.com/manual/1067319/Panasonic-Cs-Ve9nke.html?page=8#manual
Ovde piše i da je -20 minimalna spoljna temperatura u režimu grejanja. Pdesign podaci su čudni, 6.10 kW na -17c. Ovo važi i za 9-ku.

Pdesign je u redu, ali se radi za Td(C)= -22 °C. Tih -17 °C je samo Tbiv.
EV je radio samo proveru za Average zonu, i zanimalo ga je šta se dešava samo do -10 °C. Ipak, pogrešno je što nisu kao i kod ostalih modela naveli tačan TOL.

Poslednja izmena:
Zašto ti smeta godišnji servis?To je barem ovde kod mene 25€ po klimi a postavio sam slike kakav se smrad nakupio za 16 mejseci rada.To radiš radi sebe i svog zdravlja a ne radi zabave!

Zato sto je ja sam cistim mini kompresorom sa namenskom tecnoscu nekoliko puta tokom godine jer posle mesec dana od temeljnog servisa ovo sam isprao iz iste:
Pogledajte prilog 243414

i da ko god da je radio ciscenje kompresorom mi uvek nesto usvinji u stanu ma koliko bili pedantni nemaju majstori sat vremena da usukaju klimu kako ja to radim da ne bi bilo fleka.

Poslednja izmena:

Zasto ste toliko ubedjeni kad procitate na ev snagu na -7 da je to max koji klima moze izbaciti ?
Ko vas je zarazio time :)

ve12nke :

w6zdwm.png

Ne znam samo što mene citiraš, niti sam nekad objavljivao EV podatke, niti ga zbog ovakvih nedovoljno jasnih rezultata uzimam zdravo za gotovo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno