E ***, baš debeli zidovi od pune cigle, nema tu nekog brzog hlađenja, a ni grejanja.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Ima 10cm vune iznad plafona. Ispod je negrejano prizemlje, a na tom spratu se greje 100kvm od 150kvm, tako da nisu svi zidovi spoljašnji. Kako god, jako teško se zagreje ta masa od zidova (i pregradni su od pune cigle), pa se defrost ne oseti.
O tome i pišem, ko ima izolovan prostor njemu klime rade 24 sata i ne gasi ih, jednom kad zagriju zidove troše minimum struje i tu je ušteda, onaj ko nema izolaciju ili ima polovična rješenja potrošnja struje je veća, ali i tako se isplati nego da se griješ na drva, pelet ili plin.
Ja se izvinjavam. Ja umislio da si napisao da klima mora na 23℃ da bi bilo 20℃.
Kod mene u Smederevu taj slucaj. Kuca bez izolacije, klima Midea 18 sa zadatom temp 26-27 ne moze da prebaci 21-22C. I to pod uslovom da se ne iskljucuje nocu.
Taj ne mora da luftira gajbu. Ima prirodnu ventilaciju.u neizolovanim prostorima mislim da klime troše 2 puta više nego kada ima izolacija, dakle da, sem ako nisu u pogonu non-stop, već sam opisao uslove loša drvenarija visoki plafoni, zidovi od obične šuplje cigle ili elemenata dakle standardna starogradnja.evo i primjera stan od 75 kvadrata starogradnja ja ne znam odakle propuha nema imam osjećaj da puše kroz zidove, nije čovjek u mogućnosti da promjeni drvenariju ima 2 invertera beko mada sam mišljenja da ima i 2 nokrije nebi bolje prošao, dakle klime namještene na 26 JEDVA NATEGNU 22-23 stepena sobna temperatura.
Taj ne mora da luftira gajbu. Ima prirodnu ventilaciju.
Da imaš ne znam kakvu isto bi bilo.
Stari model, to se u Skandinaviji odavno ne prodaje, neko je očigledno počistio stare zalihe. VZ je aktuelna serija.
Jest' vala, gledam ovu "staru" Heatcharge, i ništa to ne valja.Stari model, to se u Skandinaviji odavno ne prodaje, neko je očigledno počistio stare zalihe. VZ je aktuelna serija.
Kupilo je par ljudi letos, čini mi se u Mostaru da je bila po toj ceni. Ali nema nikog da se javi.
Može valjda da ugreje 20ak kvm po ovako oštroj balkanskoj zimi.Jest' vala, gledam ovu "staru" Heatcharge, i ništa to ne valja.
Kontam ako je toliko dobra, da skidam ovu svoju LT
Dobar joj je SCOP i zanimljivo je to sto grije kad radi defrost, mada ne vjerujem da je to neko snazno grijanje.
Specifikacija
Napajanje (V, ph, Hz):
220, 1, 50
Tip klima uređaja
Inverter
Model spoljne jednice :
CS-VE12NKE
Model unutrašnje jedinice :
CU-VE12NKE
Vrsta unutrašnje jedinice
zidni
Energetska klasa hlađenje
A+++
Energetska klasa grejanje
A+++
EER
N/D
COP
N/D
SEER
8,50
SCOP
5,20
Kapacitet grejanja (kW)
4,20 (0,60 - 8,40)
Kapacitet Hlađenja (kW)
3,50 (0,60 - 4,00)
Nominalni kapacitet
12000 BTU
Potrošnja struje hlađenje (KW)
0,88 (0,14 - 1,10)
Potrošnja struje grejanje (KW)
0,85 (0,14 - 3,16)
Temperaturni opseg rada hlađenje
-10°C ~ +43°C
Temperaturni opseg rada grejanje
-30°C ~ +24°C
Nivo buke unutrašnje jedinice (dB)min/max:
26/45
Protok vazduha hlađenje/grejanje (max.) m3/h
654/618
Dimenzije unutrašnje jedinice (VxŠxD) (mm):
295 x 890 x 275
Težina unutrašnje jedinice (kg):
14,5
Nivo buke spoljne jedinice (dB)min/max:
50/50
Dimenzije spoljne jedinice(VxŠxD) (mm):
623 x 799 x 299
Težina spoljne jedinice (kg):
43
Radni medijum:
R410A
Cevna instalacija tečna/gas (mm):
6,35/9,52
Maksimalna dužina (m):
15
Maksimalna visinska razlika (m):
12
Prednapunjena dužina (m):
7,5
Zemlja proizvodnje
Малезија
Garancija:
2 godine
Proizvođač
Panasonic
SumLjam da će da smogne snage. Ipak je ovo BalkanMože valjda da ugreje 20ak kvm po ovako oštroj balkanskoj zimi.![]()
Koja obicna klima 9ka? Pre svega za hladjenje. Vidim da Vox nudi 5godina garancije e sad ne znam da li je to 2+3 (uz redovan servis) ko neke drugi ili je to 5godina garancije bez servisa svake godine. Da li neko zna nesto vise o tome?
Uz redovan servis 5 godina...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari