Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tehnički je Daikin jedan od lidera na tržištu. Pogotovo te klime iz srednje i više klase jesu među najboljima.

Svidela mi se funkcija servo motora i za horizontalno pomeranje usmerivača vazduha + opcija da izbegava duvanje u ljude. Videćemo kad počnemo da koristimo.... Samo me tehnički interesuje da li je Daikin to što se predstavlja da jeste. Fujitsu mi je jos ok, a LG recimo ima i odličnih a i užasnih modela po mom mišljenju.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Nema greske, njihove jace serije se prave u Japanu, a Daikin je lider na tom polju, pa njihova prednajbolja klima ne moze biti losa.
Fujitsu ni nema klimu u toj klasi, cak mislim da ne postoji klima koja po svemu moze parira Emuri. Ili fali mehanike ili elektronike/softvera kod konkurencije.
Meni prelazi budzet za jedno 50k, a mislim da je to jedina 12ica za koju bih dao preko 1000e.

Nexteen, poslalo mi je 4oro ljudi snimke ugradnje klima, te sam onda nastavio da gledam po YT, pa sam izbrkao ko i sta.
Ono sto oni imaju je normalan kompresor, daleko od toga da mu nesto fali, moja greska.

Pro Fx-Sniper
Dobra je ta Vivax(valjda Midea/Hansol inberter) i vise nego dovoljna za hladjenje, a cak i za grejanje radi dobro.
E sada, nije malo skoro 60k za Vivax, mada iz nekog razloga, maltene niko ne posvecuje ozbiljnu paznju estetici, pa i kada ima neka lepa, kosta kao sv. Petra kajgana.
Ja sam drugaru nabavio tu klimu za 50k i on je presrecan, a uzivo je zaista lepa.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Ma OK , samo da ne bude da ja ljudima preporucujem neke hostaplere , nista vise :)

Daleko od toga, cak i pored moje greske, rekoh da sam jako malo majstora video da rade tako fino, a posto cale drzi servis 20 godina, videh ih mnogo, zna to i Nuk, jer mislim da je on nesto radio sa mojim caletom.

Troluje vas Vidor... :) Covek kupuje samo vrhunski kvalitet po pitanju svega,tako da odlicno zna sta je Daikin klima...

Update o mojoj nakaradno postavljenoj klimi. :) Bili su majstori opet u petak, kažu takav su materijal dobili od firme, znaju i oni da nije dobro postavljeno. U toku ove nedelje dolaze opet da ponovo postave spoljnu jedinicu, tad ću da pratim sve ono na šta ste mi rekli da obratim pažnju. :)

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Znaju i oni da nije dobro postavljeno?!?!?! AAAAAAAAAAAAAA :shock: Roknucu se majke mi. Lepo sam ja rekao, oni meni ne bi izasli iz stana!!!

Misliš sa terase? ;)

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

dam-dam

Ja da sam na tvom mestu dodao bih jos 1000 din i kupio GREE GWH12AAB-K3NNA1A BORA .. A mozda nadjes za ispod 30k - MIDEA MS12F-12HRN1-QC2(F6) FAIRWIND .. Ja bih pre uzeo Gree ako vec trebam da biram , noviji je model i ima vise opcija a i nestoje tisa spoljna jedinica ..

Hvala

A reci mi VOX klime ???? Posto se bas i ne razumem oko klima,ako mogu da te zamolim da mi kazes nesto vise o ovoj klasi klima do 30k. HVALA

http://www.winwin.rs/bela-tehnika/klima-uredaji/klime/klima-uredaj-vox-vsa4-12be-12000btu-6817324.html

Da li je moguce naci inverter klimu ispod 55k koja ima uopste nekakav dizajn? Presmesno mi je koliko su zapravo ruzne klime a kakve solidne cene mogu da imaju. Trenutno gledam VIVAX COOL ACP-12CH35AEVI, ali je Vivax... specifikacije deluju ok.

Ja u moju klimu ne gledam. Ne znam za ostale...

Slika se kupuje da se gleda a klima da radi posao za koji je namenjena . Stoji da je lepo da imati klimu koja radi posao i uz to prijatna na oko ali cemo se sloziti da bi je ti prvi pljunuo kad bi ti sluzila kao slika tj da ne radi svoj posao .. Verovatno ne gresim :)

Zavisi sta trazis od klime , ako zelis prvoklasnog proizvodjaca za 55k ne moze se naci lepa klima , a ako zelis Mideu onda imas model Mission koji po meni lepo izgleda , doduse nisam je viseo uzivo ali na slici je prijatna za oko . Pa sad, sta zelis za to se i odresis :)

dam-dam

Ako samo gledam te specifikacije koje su povrsne , onda ne izgleda lose , s tim da je moj starac uzeo takodje VOX , spoljna nije bucna ali iako je 12-ka izgleda kao neka 9-ka , pa sta znam , ako ti treba samo za hladjenje dogrevanje radice posao . Vox ti inace ne pravi klime vec to za njega radi neka firma kao Midea , Gree itd , a jedini + ima od mene jer ima 5g garancije . Moraces sam da preseces , u principu svaka obicna klima ce najverovatnije podmiriti hladjenje , za dogrevanje kako koja , znaci jedino sto je upitno je dugotranost i servis , a ko zna koja ce te bolje sluziti . Ako mozes da uzmes Gree Bora , uzmi i ne razmisljaj , ako onda uzmi taj Vox ..

dam-dam

Ako samo gledam te specifikacije koje su povrsne , onda ne izgleda lose , s tim da je moj starac uzeo takodje VOX , spoljna nije bucna ali iako je 12-ka izgleda kao neka 9-ka , pa sta znam , ako ti treba samo za hladjenje dogrevanje radice posao . Vox ti inace ne pravi klime vec to za njega radi neka firma kao Midea , Gree itd , a jedini + ima od mene jer ima 5g garancije . Moraces sam da preseces , u principu svaka obicna klima ce najverovatnije podmiriti hladjenje , za dogrevanje kako koja , znaci jedino sto je upitno je dugotranost i servis , a ko zna koja ce te bolje sluziti . Ako mozes da uzmes Gree Bora , uzmi i ne razmisljaj , ako onda uzmi taj Vox ..

Hvaala ti. Treba mi za hladjenje samo. Hvala jos jednom.

Pa par njih sa drugog foruma su rekli kako su dobili informacije od supruga , koje su ugradjivane u javnim preduzecima , da Vox na hladjenju jako dobro odradjuje posao , koliko je to tcno ja ne znam ali mislim da je za to sasvim OK ako se nema para za Gree ili Mideu .

Pa par njih sa drugog foruma su rekli kako su dobili informacije od supruga , koje su ugradjivane u javnim preduzecima , da Vox na hladjenju jako dobro odradjuje posao , koliko je to tcno ja ne znam ali mislim da je za to sasvim OK ako se nema para za Gree ili Mideu .

Vox samo zbog popusta i 5 god. garancije trenutno....

Mada bih pre skupljao za onu Gree ....

Da li je moguce naci inverter klimu ispod 55k koja ima uopste nekakav dizajn? Presmesno mi je koliko su zapravo ruzne klime a kakve solidne cene mogu da imaju. Trenutno gledam VIVAX COOL ACP-12CH35AEVI, ali je Vivax... specifikacije deluju ok.
Nema toga ispod 1k eura. Prve koje dobro izgledaju, a da su i solidne su LG i Gree, dok pored njih, lepse klime ima Daikin, za 1350e, Emura, koju bih ja najradije izabrao.
Ostali se nikada nisu preterano posvecivali dizajnu.

Sto se estetike tice ova klima je prelepa pogotovo u mraku.

Pa da, a kosta 2 puta vise od jaceg Fujitsua recimo :)
Imaju oni jos lepse modele, tradicionalnog oblika, sa ogledalom.
U jednom lokalu koji izdajemo ima tih 5,6 LG klima i em su prelepe, em i super rade.
Ali i kostaji preko 1k eura, kao i ta Art Cool, koja je malo slabija.

Poslednja izmena:
Ajde ovde da pitam, jer je nekako srodno, posto se najverovatnije iskljucjem sa centralnog grejanja u Beogradu, pa cu se verovatno grejati na ASYG 12 LLCC, ali pre toga moram da stavim novu PVC stolariju u stan, ima li nekoga ko je skoro radio PVC u Beogradu? I na sta tu obratiti paznju, jesu li roletne neophone itd, i dokle ici sa cenom da se postigne optimalna izolacija a da se ne pretera sa cenom?
Za klimu ste mi stvarno pomogli, ovaj Fujitsu mi je sweet spot izmedju ulozenog i kvaliteta, jos kad bih mogao nesto slicno da nadjem za PVC i da mi komsije potpisu iskljucenje da ustedim i da se hladim i grejem kao covek...

Zavisi sta trazis od klime , ako zelis prvoklasnog proizvodjaca za 55k ne moze se naci lepa klima , a ako zelis Mideu onda imas model Mission koji po meni lepo izgleda , doduse nisam je viseo uzivo ali na slici je prijatna za oko . Pa sad, sta zelis za to se i odresis :)

nexteen

Pa neli su montirali prosla nedelja Mission kod tvoje mame?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala svima koji su odgovorili na moje pitanje o "lepsoj" klimi do 55K. Definitivno nije vredno rizikovati i izabrati neki slj brend za te pare samo zbog izgleda i na osnovu svega sto ste rekli porucicu Midea Ultimate Comfort klimu, koja je za nijansu preko budzeta ali i za jedan korak efikasnija u grejanju od vecine modela u cenovnom rangu (barem kako kazu specifikacije). Midea Mission izgleda solidno na slikama, ali je uzivo previse plasticna nekako, cak mi izgleda gore i od mnogih jeftinijih modela koji su bili na zidu pored nje a za koje ni ne bih rekao da su ni priblizno lepe kao Mission na slikama. Ova Ultimate Comfort u beloj boji ima gotovo identican front, ali barem taj neki detalj na stranicama cisto da ne bude bas skroz "obicna". Da imam snage i zivaca, prodao bih celo centralno grejanje koje radi na struju i potrosi boga oca prosle zime da zagreje nov jednosoban stan sa savrsenom izolacijom i stolarijom. E onda bi neki lep Mitsubishi ili Daikin zavrsio posao. Ovako cu da cuvam centralno za ukras...

Posto je ta klima majke ti ?
Pa ako je skuplja od 55k , onda bre uzmi FUjitsu ASYG 12LLCC za 60k jer za te pare nemas bolju , kvalitetniju i jacu klimu ..

Ja ga razumem posto mi je F6 ugradjena ruzna, nije sto je ruzna nego sto deluje bas jeftino plastika kao i onaj "displej" za temperaturu. I sad se kajem sto nisam dodao za neki inverter iako mi grejanje ne treba ali dobro... Da me neko ne shvati pogresno, nije mi bitno da izgleda skupo vec meni licno ne lezi kvalitet izrade i dizajn. :)

@vladstef Uslikaj molim te unutrasnju jedinicu te midee ako je postavis, u spec. kazu da je buka unutrasnje jedinice 18db sto je izvrsno. :)

A i taj fujitsu uzivo sigurno izgleda tri klase bolje od ove midee f6 koja je i bucna prilicno dok hladi.

Poslednja izmena:
61k u inelektroniku. Uzeo bih Fujitsu da se i sam uverim koliko je dobra ali ne mogu nikako, sredjivao sam stan i sve je prilicno moderno, samo mi fali da ubacim takvu klimu i da zelim da je smaknem cime god dohvatim svaki put kad je vidim, ne zato sto je nesto posebno ruzna (ruzna je ko sve ostale :D), nego zato sto bi bila... upecatljiva recimo. Razumem ja da placam vise nego sto treba. Kad bih mogao da je prekrijem necim, ili kad bi neko radio presvlacenje unutrasnjih jedinica klima uredjaja, onda bi sve bilo bolje :D
Bukvalno bih kupio klimu koja je jedna bela najobicnija kocka pre nego 99% drugih. Za mene bi idealno bilo da sam spustao plafone pa nekako da sakrijem sve to, mozda u nekom drugom bogatijem zivotu :S:

Skines plastiku odneses kod majstora sto rade branike na kolima i slicno, ofarbas kako hoces i resis svoj problem

Sent from my iPhone using Tapatalk

I plati 50-100eur farbanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno