Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Par nosaca za klimu je 350 dinara za 12icu, 450 dinara produzeni za 12icu, 500 dinara za 18 i 600 dinara za 24ku, a manje u zivotu nismo uzeli, te nisam ni znao da postoje.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Ovo je za produžene za 12-cu. Mission duva oko 2000m^3/h kroz spoljašnju

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Cist kriminal. Ja bih zvao gazdu firme i rekao da cu ih tuziti ako ne dodju i ponovo odrade kako treba. Toliko su nabili klimu uz zid da ona ne moze da ima 50% predvidjenog protoka vazduha, samim tim nece ni raditi kako treba.
Napisi koji je servis i da pravimo crnu listu servisa koje treba izbegavati u sirokom luku.

Edit: ovi meni ne bi izasli iz kuce. Ne na nogama u svakom slucaju :d

Poslednja izmena:
Zvao sam sad, kaže cura da će da zove majstore da odrade kako treba, da ponesu duže nosače i da ih spuste. Šta još treba da im kažem, šta vidite na slikama?
Hvala svima, mnogo ste mi pomogli. :)

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ovo je za produžene za 12-cu. Mission duva oko 2000m^3/h kroz spoljašnju

Onda su ovo obicni, a trebali su produzeni, sto su svakako trebali videti pre kretanja na montazu.

@Ozazi
Ne bi bilo lose antivibracione gumice ako imaju, mada to nije obavezno.
Pogledaj i za to odvodno crevo, treba da tece unutar njega, a ne spolja.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Drugari, jedno pitanje. Juče su bili majstori da ugrade klimu. Sve je OK, radi, ali ne znam da li ovoliko treba da kondenzuju spolja ove cevi na slici?

Ovo ti je stvarno kriminalno urađno. Kao da su u pitanju likovi koji prvi put posle obdaništa uzimaju lenjir u ruke.
Što ovi strujni kablovi ovako vise?

Poslednja izmena:
Pa da se ovaj kondenzat sliva niz kablove, kad već neće kroz crevo

Xa xa xa xa :)

@Ozazi ako im smeta svetiljka, premesti je 20cm ulevo. Sad samo skini kuglu da mogu da postave klimu, a kasnije to prebaci.
Klima uvlači vazduh od pozadi, ako hoćeš da ti radi kako treba, gledaj da je ispoštuju minimalna rastojanja, a po mogućstvu i malo više:

Pogledajte prilog 233340

Ja im to rekoh, oni kazu da nema sanse da se ista cuje, da je sve to po standardima. :)
Ovo što su ti napravili je bože sačuvaj katastrofa.

Prvo nosači nevaljaju kratki, drugo frigo cijevi nisu zasebno izolirani nego su neizolirane to se tako ne radi pogledaj na 4 sliki kako frigo cijevi moraju biti ja tim majstorima nebih platio ništa dok ne odrade kako treba ovo su ti naveliko sfušarili.

Ovako treba izgledati odrađena montaža po pravilima struke.
Prve tri slike je Hitachi a 4 slika Toshiba montirana prije 10-ak dana.

Batman pa nije bas savrseno ali skoro savrseno :)

I ti kao i on nemas gore mesta koliko pise u specifikacijama , cisto sumnjam da je Hitachi napisao da gore tj iznad ostane nekih 5cm .. I jel ima s ledja 10cm , i tu mi deluje nesto manje .. Sve ostalo je bas TOP uradjeno ..

Poslednja izmena:
Odzada ima malo preko 10 cm gore iznad klime oko 13 cm mogu slikat pa postavit nije problem.

Tu instalaciju sam ja sam odradio ako se sjećaš postavljao sam prije slike podžbukna instalacija.
Toshiba je u boljoj poziciji 10 cm odstraga a ove sve druge strane nema zapreka na otvorenom je zidu.

Sad pogledao u Instalation manual za Hitachi i piše odzada minimalno 50 mm a odzgora 200 mm fali 70 mm gdje mi bile oči ja postavljao vanjski nosač sad nemogu da vjerujem da sam pogriješio. :wall:

Sad sam se sjetio naknadno sam postavio antivibracione nosače i tu sam izgubio 3 cm znači bilo je oko 16 cm.

Poslednja izmena:
Jel Toshibi sve spoljasnje izgledaju isto, msm imaju ovu specificnu polukruznu "mrezu" ?

Ma nije to neka velika greska , uvuci ce klima tu dovoljno svezeg vazduha jer nece raditi na max a pogotovo ne kod tebe .

Ta zastita je da ti beli medvedi na razvale spoljasnju :)
Nego jel se ti hladis s njom ?

Jok, nema ni izvučeno crevo za kondens, proveravao baš pre neki dan. Juče sam je isključio na jedan dan, danas nastavljam grejnu sezonu. :)

Na koju visinu ti je unutrasnja?

Bas sam razmisljao za grejanje dal je pametnije da se unutrasnja montira na neki 20 cm od poda[emoji3]

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

neka mišljenja o ovoj klimi?
MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA MITSUBISHI

Ta Mitsa ti je predvidjena za grejanje nekih 25-30m2 solidno izolovanog prostora , deklarisana do -10c , trebalo bi da bez problema radi i nize a dokle ne znam . Ulazni model Mitsubishia , isto kao i Fujitsu 12LLCC , samo so je LLCC bolja kupovina . Znaci sve zavisi zasta ti treba i kakvu imas izolaciju ..

Na koju visinu ti je unutrasnja?

Bas sam razmisljao za grejanje dal je pametnije da se unutrasnja montira na neki 20 cm od poda[emoji3]

Montirana je u hodniku između dva sprata, služi samo za grejanje, i u "prelaznom" periodu greje bez problema celu kuću, nekih 100 kvm.

Xepoj87

Sto se tice vakumiranja, vi ne biste verovali da fazon 50% servisa ni nema vakum pumpe.
Cak i ovi momci koji su super iz NS i odmah da kazem, rade bolje nego 90% nasih bivsih servisera, nemaju pravu vakumicu, nego napravljenu od kompresora.
Ja nisam ni znao sta je to, dok mi cale nije rekao da je to ono sto svi oni nosaju sa sobom, a ima metalni ram, kompresor i jos neku komoru sa strane, valjda i za freon.
+

Sad sam tek video ovaj post koji si svojevremeno napisao . Odakle tebi informacija sta imaju i kakvu imaju vakum pumpu likovi iz N.Sada koji ugradjuju klime . Ako mislis da na ove koje ja preporucujem onda si se gadno zjbo , ne da imaju vakum pupmu vec imaju i vakum metar i bas mi je pre neki dan vakumirana Midea kod keve , te mi je pokazao na vakum metru kako to sve izgleda tj koliko dobro pumpa radi posao . A evo ti i snimka te pumpe pa ako ovo izgleda kao neka budzotina tj kucna budzevina onda ja ne znam kako izgleda prava vakum pumpa ..

.

@Nexteen
A sta je ono sta se podesuje mikrone? (citao negde davno)
Jel to kad se vakumira?

Da u mikronima se to meri . I da , ovde su klasicni manometri a sad imaju i digitalni koji bas precizno pokazuje , u decimalu .

Poslednja izmena:
Sta to?
Ako vec znas objasni malo.Zasto kao bilo je to tesko podesiti
(kao sta sam citao davno) ☺

Kakvo je to vakumiranje od 2 minuta?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Bez pola sata ništa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad