Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
унутрашња је ваљда иста? Разлика би требала бити у спољашњој, капилара код ллца или ЕЕВ код ллцц.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Sta god , treba obratiti paznju pri kupovini , striktno 12LLCC i spoljna i unutrasnja ..

Само оштро, нема циле-миле

Vrlo je verovatno da nećeš moći dobro da zagreješ toliki stan sa jednom klimom. Ne zbog snage, već zbog rasporeda prostorija.

Ja koliko videh ima ljudi da su uspeli. Stan je skoro iz jednog komada, dve sobe odvojene malim hodnikom. Ja sam mislio uz dobro postavljenu klimu da cu moci? ili da uzmem 18-icu?
Ili klima sa nekom grejalicom kad zagusti?

Дај скицу

Potrebna mi je klima za fantasticno izolovan prostor od 38 m2 (sve jedna velika prostorija sa visokim plafonom). Mislio sam uzeti klasicnu klimu, ali predomislio sam se i razmisljam o nekom budzet modelu invertera. Nije mi bilo u planu da se grejem klimom, ali kada sam procitao koliko su zapravo efikasne, barem bih probao. Dvoumim se izmedju dva modela, Gree GWH12MA-K3DNE2L i Bergen Pine BER12MB-GI05. Razlika u ceni je minimalna, po specifikaciji bih rekao da je Bergen bolja ali je neispitana marka, sa Gree ne verujem da mogu pogresiti. Mnogo mi se vise svidja dizajn Bergen klime, pogotovu jer ce biti na izuzetno vidljivoj poziciji i na Bergen.hr imaju upustva i opise koji mi deluju na nivou (imam premalo iskustva, mozda gresim u potpunosti).

Nadam se da ce neko moci donekle da mi pomogne, ja sam pokusao da se informisem ovde na forumu ali ima previse stranica sa gomilom informacija koje mi ne znace puno. Najvise me brine cinjenica da zapravo postoje klime koje imaju netacne specifikacije.

Drugari, jedno pitanje. Juče su bili majstori da ugrade klimu. Sve je OK, radi, ali ne znam da li ovoliko treba da kondenzuju spolja ove cevi na slici?
fac460d3206e9fa967fb737f5b615ec7.jpg

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Imaš li vrata između ove dve sobe? Ako ne, druga soba neće imati Bog-zna-kakvo grejanje. I kolike su sobe? Dve manje klime su sigurica.

Drugari, jedno pitanje. Juče su bili majstori da ugrade klimu. Sve je OK, radi, ali ne znam da li ovoliko treba da kondenzuju spolja ove cevi na slici?
fac460d3206e9fa967fb737f5b615ec7.jpg

Majstori? I nabiše je uz plafon i skoro uz zid sa leđa... Treba da kondenzuje, ne sme da mrzne. Ne vidim dobro, ali da li su te cevi posebno izolovane, pa onda sve umotano, ili su obe cevi u istoj izolaciji???

Da, ovlašćeni servis za mideu u Nišu. :)
Uz plafon jeste, iza ima prostora, možda se ne vidi dobro. :) Evo još slika.
Treba danas da srede odvod, da stave duže crevo. Pa ako još nešto ne valja, da im odmah kažem. :)
d80a429786e0391106478e18483772fc.jpg
ee17806770b9ff27ea5b277331f5a7c8.jpg

Ne valjaju nosači, ovo su premali za ovu klimu! Treba da je odvojena od zida sa leđa, i od gornje strane. I koliko vidim, ova klima se drži na dva šrafa na nosačima! Ovo će da zvrnda kad krene grejanje. Traži da ti postave veće nosače, ako nemaju odma da urade kad budu imali, ovo je kriminalno.

Ja im to rekoh, oni kazu da nema sanse da se ista cuje, da je sve to po standardima. :)

Meni ne bi izašli sa te terase da su mi tako rekli. Možda i bi, ali ne na vrata, to je sigurno. Prijateljski te savetujem da ne prihvatiš ovakvu montažu, čak i na Midea sajtu imaš potrebna odstojanja od zidova sa svih strana. A ove nosače za 7-cu neću ni da komentarišem.

Poslednja izmena:
Imaš li vrata između ove dve sobe? Ako ne, druga soba neće imati Bog-zna-kakvo grejanje. I kolike su sobe? Dve manje klime su sigurica.

Nema. Dve klime znacajno povecava izdatke za grejanje onda. Veca soba 24, manja 16m2

Ja rekoh ovlašćeni servis,znaju šta rade. :) Još jedna stvar, voda se sliva niz odvodno crevo, ne kroz. Zvao sam sad majstora, kaže to je kondenzacija, OK je to.

Ja im to rekoh, oni kazu da nema sanse da se ista cuje, da je sve to po standardima. :)

Dobio si uz klimu uputsvo za montazu, pogledaj sam koliki treba da su razmaci. Sto rece jozza, ovo je kriminalno, ajd' da su neka prihvatljiva odstupanja, ali ovde je klima nabijena skroz uz zid i plafon.

Toga kod mene nema, tog slivanja. Bar nisam primetio. A jesi li im platio?

Jesam, kad su juče ugradili. Dolaze danas da mi donesu crevo i da pogledaju to.

To izolovane cevi? To majstori?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Koja nakaradna ugradnja , strasno , klima mora da ima s ledja minimlano 10cm slobodnog prostora , a gore i vise .. Koliko ja vidim sve je gurnuto u jednu izolaciju a mogu ruku da dam da je nisu ni vakumirali . Samim tim sto su ti stavili male nosace , nepredvidjene za ovu klimu, oni su ti priblizili klimu zidu , a i nije ucvrsecena kako treba . Sve sto ti je dr.jozza rekao potpisujem .. Skoro nisam video ovako dobre majstore :p

Koji je to model Midea ?

Zovi tu firmu i traži vlasnika. Ovo je sramota

Liči na Mission

E a pazi kako je klima nagnuta unazad , skinite sliku pa je uvecajte , nagla se jer nema prednje srafove :D

Da, al' nabiše je unazad da nema gde da ispadne, hahaha

Tj uz plafon

Midea mission 12HRFN1-QRD0GW. Vakumirali su, to sam tražio. Doneli vakum pumpu, odradili to.

Evo tog curenja o kome pričam.
f577ad227a2afed2e1e3726e0c3c20b1.jpg

Poslednja izmena:
Au, koja kriminalna ugradnja, pa ja bih bolje odradio, sto sam samo gledao kako se ugradjuje 30ak klima, a ne majstori...odmah ih zovi i reci da ponesu vece nosace sa sobom i da ti spuste kompresor. Ja ne verujem koji dundjeri, strasno. To verovatno nisu imali vise nosaca, pa stavili ove manje.
Ja sam police u vikendici pravio sa vecim nosacima za klime od tih.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Da, ovlašćeni servis za mideu u Nišu. :)
Uz plafon jeste, iza ima prostora, možda se ne vidi dobro. :) Evo još slika.
Treba danas da srede odvod, da stave duže crevo. Pa ako još nešto ne valja, da im odmah kažem. :)
d80a429786e0391106478e18483772fc.jpg
ee17806770b9ff27ea5b277331f5a7c8.jpg

Šta reći osim :D :D :d :D

Ja i dalje ne verujem da si im dao pare...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno