Millan1
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.11.2013
- Poena
- 245
A na DRY da li LU stalno vrti?
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Ne. Ne koristim DRY mod, ali evo upravo sam probao, zaustavi turbinu kao i na hladjenju.
A na DRY da li LU stalno vrti?
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
I ja sam cuo a i procitao na onom hrvatskom forumu da ovaj nov R-32 i nije toliko efikasnji ali je vise zapaljiv tj explozivan (svaki freon je zapaljiv).
Dobar marketing i izgovor za proizvodjace da smanje tezinu spoljne jedinice.
Ne znam,nisam majstor ali sam to cuo i procitao.
Moje postovanje drustvo. Neko vreme gledam vasu diskusiju na temi pa rekoh da se prikljucim.
Naime, planiram da pazarim inverter u cenovnom rangu oko 60.000rsd.
Namena jeste da malo rashladi leti ali bih rekao da mi je bitnije da dogreva zimi. Zimi lozimo, pa mi je ideja da nadomesti period kad se ne lozi, recimo da radi preko noci na nekoj temp. od 20c, preko dana da bude namestena na 22c pa kad padne temperatura u kuci kad se kotao ugasi, ona da dogreva dok ne dodjem i zalozim opet.
Jasno mi je da je svaka preporuka za Fujitsu, Daikin i Gree. E sad za taj novac koji ja trenutno mogu da odvojim, realno to su ulazni modeli. Ali mi je zapao za oko i Hisense Inverter klima Energy Pro A+++ Wi-Fi 12K, ima zanimljivu specifikaciju ali je diskutabilno koliko su validni podaci (EER/SEER 8,5 C.O.P./S.C.O.P. 5,1) i 7 godina garancije.
Ili je ipak glupo gledati ''nove'' Chineze pored proverenih gore navedenih proizvodjaca ?
P.S. Bila bila bi montirana na zid tako da greje potkrovlje (dnevnu sobu i direktno u spavacu sobu duva, sa strane kupatilo, kvadrature od oko 40m2...)
Grejanje bitna stavka?
Kako je uporediva, kada Amber ima 7.2kW na grejanju i 5kW na hladjenju, a Energy pro 4.2 i 3.5kW?Energy pro sj ima neto masu od 33 kg, ako je verovati specifikaciji sa sajta Hisense.
Specifikacije izgledaju previše dobro za ove pare. Da ne kažem da je na papiru ovako uporediva sa Gree Amber.
Vidi, Hisense lepo lazira specifikacije televizora, pa ne vidim razlog da to ne rade i sa klimama.
Ima li neki scop test na netu?
Fujitsu je deklarisao LT na 4 kW.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari