Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet, cista logika i 30s razmisljanja moze da ti kaze koliko su ti podaci bitni, jer kada gledas nominalni kapacitet, Amber koji kosta skoro kao 2 Viole, ispada samo 5% jaci.

Dakle, dzaba se frljas nebitnim podacima, jer oni nista ne odredjuju, pogotovo seasonal podaci...

Ispada da su taj Hisense i Daikin Ururu Sarara 18ica sa cenom od 3k evra i 9.4kW toplote, u istoj klasi...
12ica daje max 9kW toplote, a ima pdesign 5kW, pa bi ispalo da je samo 20% jaca od Hisense? :D

Daleko ti je bitniji cop@tj -10 i -15

Eurovent radi na -10 i -20.

Scop se ne testira, on se racuna i problem sa time je sto ne postoji standard.

Eto, ispada da je i LT isti kao Viola, a losiji od tog Hisense po tih 4kW pdesign? :D
Nadam se da ti je do sada jasna bespoentnost toga :)

Procitaj ovo, da ti bude malo jasnije:
Pogledajte prilog 287030

Treba da se vratiš na početak priče o Hisense modelima da bi shvatio o čemu pišem.

Na osnovu tog posta, kapiram samo da slabo razumes to o cemu pricas.
Energy pro sj ima neto masu od 33 kg, ako je verovati specifikaciji sa sajta Hisense.
Specifikacije izgledaju previše dobro za ove pare. Da ne kažem da je na papiru ovako uporediva sa Gree Amber.
Vidi, Hisense lepo lazira specifikacije televizora, pa ne vidim razlog da to ne rade i sa klimama.
Ima li neki scop test na netu?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Mislim da nijedna novija klima nema tako veliki Pdesignh. Za top modele mora SCOP da ide preko 5, za ulazne i srednje se namešta po potrebi. Sam SCOP/SEER je potpuno bezvredan podatak, tek uz kombinaciju sa Pdesign može da posluži za poređenje sa sličnim modelima.

Modeli kao što je ovaj Hisense, moj Vivax aemi i slični služe samo da se kupcu lako uzme novac. Svašta piše na papiru, a u praksi slabo šta ima od toga.
Poredio sam ovde više puta Pdesignh sa svojih klima, Vivax i LG, onaj napisan u specifikacijama i zaključio da u praksi to nema veze sa mozgom. Kada Hisense okači scop test onda možemo pričati o kvalitetima iste. I ponovicu još jednom, što je klima jeftinija to ima bolje specifikacije.

Aman, scop test ne postoji.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Koja je preporuka između Midea Breezeless ili Hisense Energy Pro, obe 12-ice, cena skoro ista namena pre svega hlađenje. Pre svega me zanima kultura rada, odn, sto veća efikasnost uz sto manju buku, da ne kažem da klima treba da bude necujna. Ili ako ima neka treća bolja za iste pare.

Sent from my iPad using Tapatalk

Za Hisense nema iskustava na forumu, a ovu mideu ima jedan od članova, ali kratko. Možda Gree Muse treba ubaciti u razmatranje.

Pozdrav, koja su vasa misljenja o klimi VOX Inverter klima IVA3-07IE https://www.tehnomanija.rs/klima-uredjaji-i-grejanje/inverter-klime/vox-inverterska-klima-iva3-07ie.html

Vredi li uzimati prvenstveno radi hladjenja za sobu 16 kvadrata, 2.7 metara visina plafona, prvi sprat, prozori 2.5*1.3 metra sa zapadne strane znaci obasjava sunce u poslepodnevnim casovima?

Budžet klima. Trebalo bi da može odraditi posao hlađenja, a da li vredi uzimati...

Koja je preporuka između Midea Breezeless ili Hisense Energy Pro, obe 12-ice, cena skoro ista namena pre svega hlađenje. Pre svega me zanima kultura rada, odn, sto veća efikasnost uz sto manju buku, da ne kažem da klima treba da bude necujna. Ili ako ima neka treća bolja za iste pare.

Hisense Energy Pro ima integrisan WiFi i Smart Voice Control, AI Smart tehnologiju i TMS Confort Control system, više o ovim navedenim karakteristikama možeš pročitati na sajtu proizvođača. Energetski razred A+++ u oba režima, grejanje i hlađenje, u Quiet režimu nivo buke je 18dB, najnoviju tehnologiju samočišćenja unutrašnje i spoljašnje jedinice. Kompresor je GMCC Toshiba, uz registraciju na sajtu garancija je 7 godina na kompresor, a takođe poseduje dvoredni izmenjivač i metalni grejač kućišta spoljašnje jedinice.

Midea Breezeless je klima sa specijalnim, dvostrukim vertikalnim usmerivačima vazduha sa mini otvorima i S izduvima.

Poslato sa STF-L09 pomoću Tapatoka

Za Hisense nema iskustava na forumu, a ovu mideu ima jedan od članova, ali kratko. Možda Gree Muse treba ubaciti u razmatranje.

Ok, po čemu je Muse bolja od ove dve?

Hisense Energy Pro ima integrisan WiFi i Smart Voice Control, AI Smart tehnologiju i TMS Confort Control system, više o ovim navedenim karakteristikama možeš pročitati na sajtu proizvođača. Energetski razred A+++ u oba režima, grejanje i hlađenje, u Quiet režimu nivo buke je 18dB, najnoviju tehnologiju samočišćenja unutrašnje i spoljašnje jedinice. Kompresor je GMCC Toshiba, uz registraciju na sajtu garancija je 7 godina na kompresor, a takođe poseduje dvoredni izmenjivač i metalni grejač kućišta spoljašnje jedinice.

Midea Breezeless je klima sa specijalnim, dvostrukim vertikalnim usmerivačima vazduha sa mini otvorima i S izduvima.

Jasno je, na papiru Hisense deluje nenadmasno, čak i quiet režim je 16db. Jedino sto mi kod Midee deluje primamljivo jeste duvanje sa svih strana pa deluje da hladi ceo prostor neosetno.

Ko je vlasnik Breszeless, može li se sedeti ispod klime kad hladi u tom breezeless modu i koliko je to hlađenje efikasno?

Evo recimo energy label od tog hisense, sta vam on govori, jednostavno nista.Tu ne pise da li je ta snaga i scop odredjen sa ili bez backup heater-a i koliki je on, a nmogi to koriste. Najvise vivax i slicni kinezi da bi dodali jos koji plusic za energetsku efikasnost.Vidim da u poslednje vreme to koriste i Fujitsu i Daikin, smanjuju p design i dodaju backup heater-e od oko 300W i napisu da je uredjaj u klasi A+++. Po toj logici ispada da je bolje kupiti taj hisense od toshibe suzumi ili mitsubishi AP i jos ustedis za jednu manju klimu, a da li je bas tako?

https://ibb.co/GT1B2JD

Evo recimo energy label od tog hisense, sta vam on govori, jednostavno nista.Tu ne pise da li je ta snaga i scop odredjen sa ili bez backup heater-a i koliki je on, a nmogi to koriste. Najvise vivax i slicni kinezi da bi dodali jos koji plusic za energetsku efikasnost.Vidim da u poslednje vreme to koriste i Fujitsu i Daikin, smanjuju p design i dodaju backup heater-e od oko 300W i napisu da je uredjaj u klasi A+++. Po toj logici ispada da je bolje kupiti taj hisense od toshibe suzumi ili mitsubishi AP i jos ustedis za jednu manju klimu, a da li je bas tako?

https://ibb.co/GT1B2JD
Hisense ne treba da poredimo sa brendovima koji ne proizvode uređaje za klimatizaciju, već ih rade kao OM biznis.

Hisense je kompanija koja je prva u Kini proizvela inverterski klima uređaj još 1997.god i obavezala se 20 godina na promociju i razvoj inverterske tehnologije. U vlasništvu kompanije su brendovi Toshiba, Sharp, Gorenje..., a već 18 godina imaju joint venture saradnju sa japanskim Hitachijem na razvoju inverterske tehnologije. Proizvodi se prodaju pod oba brenda. Godinama su Hisense klima uređaji proglašavani od strane kineske vlade za energetski najefikasnije klima uređaje proizvedene u Kini.

Slažem se da su podaci koji su javno dostupni standardni i da se ne može stvori "šira slika" iz istih.

Pozdrav, koja su vasa misljenja o klimi VOX Inverter klima IVA3-07IE https://www.tehnomanija.rs/klima-uredjaji-i-grejanje/inverter-klime/vox-inverterska-klima-iva3-07ie.html

Vredi li uzimati prvenstveno radi hladjenja za sobu 16 kvadrata, 2.7 metara visina plafona, prvi sprat, prozori 2.5*1.3 metra sa zapadne strane znaci obasjava sunce u poslepodnevnim casovima?

I te kako vredi,za te pare ne postoji bolja klima,bezuslovna garancija 5 godina.
Ja sa IVA3-12IE grejem 25kvadrata vec dve zime bez problema i nijenom nisam morao da je cupam iz struje,
imam i vivax-a ali on svaka 2-3 meseca poludi pa moram ga cupat iz struje da dodje sebi,los softver ili elektronika

Pozdrav. Iskreno, upadam u ovu temu kao sa marsa. Treba mi klima za nekih 40 kvadrata. Tj. dvije sobe, a klima bi bila na hodniku izmedju njih. Sta mislite o teslinim klimama, posto imam mogucnost nabavke iste preko firme u kojoj radim?

Ovaj model mi je onako zapao za oko, ne znam ni da li mi ta 12-ka i odgovara za taj prostor...

https://www.ekupi.ba/TESLA-klima-uredjaj-TT35X81-12410IAW-427306.aspx

Svaka pomoc je vise nego dobrodosla.

Pozdrav. Iskreno, upadam u ovu temu kao sa marsa. Treba mi klima za nekih 40 kvadrata. Tj. dvije sobe, a klima bi bila na hodniku izmedju njih. Sta mislite o teslinim klimama, posto imam mogucnost nabavke iste preko firme u kojoj radim?

Ovaj model mi je onako zapao za oko, ne znam ni da li mi ta 12-ka i odgovara za taj prostor...

https://www.ekupi.ba/TESLA-klima-uredjaj-TT35X81-12410IAW-427306.aspx

Svaka pomoc je vise nego dobrodosla.

Za grejanje ti treba dve klime,za hladjenje moze ako je raspored ok.

Ko je vlasnik Breszeless, može li se sedeti ispod klime kad hladi u tom breezeless modu i koliko je to hlađenje efikasno?

Ja imam Breezeless, ali taj mod kad je zatvorena ona klapna, pa duva samo kroz rupice ne koristim, kod mene klima hladi praktično ceo stan od 45 kvadrata, pa mislim da mi ne bi odgovaralo da tako radi. Ima 3 breezeless moda, jedan duva u visini glave, drugi duva u plafon i treći je taj kad je zatvorena. Ja najčešće koristim taj kad duva u plafon i tada može komotno da se sedi i leži direktno ispod klime, hladan vazduh se oseća tek na nekih dva do tri metra, kad počne da pada dole, a ispod klime se samo oseća da je u tom uglu svežije, nego u ostatku prostorije, strujanje se ne oseća.
Klima dobro održava temperaturu koja joj je zadata, imam u prostorijama termostate od podnog grejanja, koji pokazuju i temperaturu i kad namestim 26 na klimi, u dnevnoj sobi gde se ona nalazi je od 26 do 25, 5, a u spavaćoj i kupatilu 26,5 do 27. Znači pola stepena do stepen razlike, plus je raspored nezgodan i klima nije mogla da se namesti da duva direktno u vrata spavaće sobe.

Ćao ljudi koju inverter klimu biste preporučili od Mitubishi, Daikin ili Fujitsu za stan od 55kvadrata?
Čuo sam da je Gree Amber dobar, ali bih išao na japance pošto imam dobra iskustva sa Fujistsu.

Izolacija, stolarija? To Amber greje lagano ali zavisi od rasporeda prostorija uvek je bolje dve klime za grejanje jer se dobija komfor i anulira period kada ima defrosta.

Ok, po čemu je Muse bolja od ove dve?

Gree je pre svega ozbiljniji proizvođač čija je uža specijalnost klimatizacija. Muse je za razliku od ove dve klime poznat proizvod. Midei bi pre dao prednost u spavaćoj sobi, a za ostale namene kupio bih Muse. Podatke na papiru nemoj gledati, jer u ovom slučaju nisu dokaz ničega.

Gree Muse je podjednako nepoznat proizvod, pošto je i to nov model na tržištu, mislim da je samo jedan čovek sa foruma kupio i to sad nedavno, nakon što je završila grejna sezona.
Tako da je tu dosta mačaka u džaku. Neki proizvođači do sad nisu bili prisutni na našem tržištu, a neki su izbacili nove modele.

Na ovom forumu možda je nepoznat, ali na drugim forumima itekako nije. Uz to, to je naslednik Viole, koja se pokazala sasvim dobro u klasi.
koji proizvođači nisu bili prisutni? Midea? AUX? Hisense?

Gree je pre svega ozbiljniji proizvođač čija je uža specijalnost klimatizacija. Muse je za razliku od ove dve klime poznat proizvod. Midei bi pre dao prednost u spavaćoj sobi, a za ostale namene kupio bih Muse. Podatke na papiru nemoj gledati, jer u ovom slučaju nisu dokaz ničega.
Midea i Hisense su takođe premium kineski proizvođači u klimatizaciji. Midea je globalno najpoznatiji kineski brend za rashladno grejne uređaje, a Hisense je prva kompanija u Kini koja je proizvela inverterski klima uređaj i koja je vlasnik Toshibe i Sharpa, a ima zajednička ulaganja sa japanskim Hitachijem na razvoju tehnologije.

Dva navedena modela ne mogu da budu poznati korisnicima, zato što su to modeli najnovije generacije, koji su od ove godine dostupni na globalnim tržištima.

Midea ima novi model koji sam ja kupio na čist rizik. Hisense je totalna nepoznanica, koliko vidim, Haier se isto pojavio, a nisam video neka iskustva ranije...

Midea je poznata klima. Model k'o model, ali bitni su tehnologija i znanje, a to je nešto što Midea ipak ima i to znatno više od Hisensa u ovoj oblasti. Hajer visi sa fasada već duže vreme, samo što su uvoznici hrvati koji su uz to i letargični.
Hisense top prošlogodišnji modeli nisu bog zna šta. Ne kažem da Hisense neće biti bolji, ali u ovom momentu ima proverenijih u okviru klase.

Samsung je izbacio klimu sličnu Breezlees...

Dosadni su sa reklamom na Youtune s rom klimom. Da mi je dzabe daju ne bih je uzeo. Svakih 5 minuta iskace reklama.

Tapatalk from Poco loco

Ima i Samsung klimu sa tim rupicama a i Gree. Midea se hvali da su prvi to smislili, ali očigledno lažu. Doduše, dobra je opcija kad neko mora da sedi neko vreme direktno ispod klime, da ga ne produva. I u uputstvu piše da ta opcija ne treba da se koristi stalno, jer smanjuje efikasnost hlađenja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno