Šta je novo?

Kingdom Come: Deliverance

Ahem, ovo je i počelo tako što su ih suočili sa dokazima o prisustvu Mongola i ludi tamnije puti na području tadašnje Bohemije...
http://medievalpoc.tumblr.com/post/75048606179/hi-ive-been-looking-at-a-kickstarter-for-a

Igra već pati zbog tvrdoglavosti developera i njihovoga rasizma, dosta gaming novinara sa popularnijih sajtova je sada okrenuto protiv njih, čemu je pripomogla i Vavrina twitter "karijera", i dobili su dosta negativnog publiciteta.

Jel tebe iskreno pogađa što nećeš moći da igraš kao crnac?

jesi zapravo procitao taj clanak?u tom clanku pise kako su dosta tacno,ali ne bas skroz ceski slikari iz perioda slikali ljude druge boje koze (biblijsku kraljicu od sabe i sl),sto dokazuje tacno 0 da ih je zapravo bilo u ceskoj za vreme svetog rimskog carstva(zapravo dokazuje vise koliko su slabu predstavu imali zapravo o tm ljudima,sto se lasno da zakljuciti po crtanoj anatomiji,ali nema veze).dalje,sto se tice krimskih tatara nije tesko izguglati pa videti da su crni taman koliko i ja i ti. :) sto se tice prototatarske invazije i naseljavanja,madjarska geneza je jasno dokazala koliko su sami huni genetski igrali ulogu a koliko avari,pride se to desilo poprilicno pre svetog rimskog carstva i opet ne igra preveliku ulogu za dati reon.

kao i uvek,najbolji primer koliko je tamnija koza bila retka do pojave trgovine robljem u evropi da je par mavara i drugih semita iz istorije evrope (a njihovu boju koze mozete izguglati) zvano "afrikanac".zato rekoh,da ubace kojeg tatara,mavra,osmanliju i sl pa i 'ajde,cak i da ubace nemam pojma ni ja kako osmanlijske cete iz egipta (a i ovo bi bilo nategnuto do bezumlja ali 'ajde),i to cisto kao doprinos borbi protiv rasizma,bilo b lepo,ne i nuzno.ovaj vas vichant je grozomoran,vredja inteligenciju svakog iole prosvetljenog coveka.shvatam da polemiku vode tamo neki ameri,ali mi koji smo toliko vremena proveli pod turcima,prelazilo od herkulovih stubova do indije preko nas i ostali dominantno indoevropskog profila,pa da pricamu tu pricu...vruce je,a ove i ovolike gluposti me nimalo ne rashladjuju. :)

Dzizis...ako ljudi nece crnce u igri onda nece crnce. Sta ima ko da se4enda po netu protiv toga. Negativni publicitet...prajsles. Ne svidja ti se, ne kupis. Ne kapiram kako neko ima toliko vremena da trosi na gluposti zbog jedne video igre.

Ovde je rec o pritisku i ometanju, a ovo je samo iskorisceno kao povod.
Sama cinjenica da je hteo da bude nezavisan je dovoljan razlog.

Alo ljudi dal replicirate trollhusu, ne lozite se. A ti trollhuse sta radis ovde, zar nema nekih clanaka o Fallout4 sa IGNa da linkujes ili tako nesto?

ne lozim se,ali morah da reagujem na kacenje onog clanka kao nekog dokaza da je zapravo bilo tamnoputih ljudi u evropi a narocito u ceskoj za vakta svetog rimskog carstva.cak su,kao dokaz kacene i knjige u kojima pise da zapravo nema konkretnih dokaza i gde se spekulise manje vise o scenarijima koje sam vec pisao (placenici,putnici...),nego se autor nadao da niko nece zapravo da obrati paznju sta kaci. :)

Kako ovo izgleda doooobro. Steta samo sto je iz prvog a ne treceg lica al' ajde.

edit: Mada malo sam zabrinut, nisu odradili downgrade :d

One does not simply... downgrade in Cryengine.

Izasao v 04, bolje radi i mapa po kojoj mozes da se kreces je prosirena.
Zanimljivo odradjena granica mape sa znakovima radovi na putu i zastitnom ogradom...

Na konfi iz profila 22 fps (low, 1920x1080), 18 fps (very high, 1920x1080). Procesor je na nekih 70-80% mahom bio. A i nije neka razlika vizuelno low vs. high. Trebaš tražiti detalje koji su bolji, jer na prvi pogled se ne primeti.

Sword combat presentation:

Људи извињавам се унапред, да не читам свих 18 страна, јел су измишљене државе и народи у игри или је реална, типа средњовековна француска или енглеска и има ли икаквог помена Србије овде.

Crime system, action music, global ilumination/weather system character scanning and more...

Ovo je definitivno nesto sto treba uzeti. Probao alphu i zaista fenomenalno iskustvo. Mogu misliti samo kako ce biti u final.

Poslednja izmena:
Opening cinematic je odlican :)

Poslednja izmena:
Eee a kad smo pricali u onoj RAM temi da od viska RAMa glava ne boli i da ni 32GB nije puno, ljudi se smijali na sav glas. Kad je nesto jeftino kupuj na vrece, nije krompir pa da proklija. Ako nekoj komponenti cena ne pada vec raste sa godinama, to je RAM memorija ;)

Eee a kad smo pricali u onoj RAM temi da od viska RAMa glava ne boli i da ni 32GB nije puno, ljudi se smijali na sav glas. Kad je nesto jeftino kupuj na vrece, nije krompir pa da proklija. Ako nekoj komponenti cena ne pada vec raste sa godinama, to je RAM memorija ;)

Pa ja ne vidim da je nesto jeftina, za 8GB DDR3 ti treba oko 40 evra.
Ja kad god sam tokom godina kupovao memoriju, placao sam tako oko 40 evra, ne vidim da je jeftinija, vec slicna cena kao i uvek.

Utisci iz beta verzije,30 fps prosek sa gtx980 na high podesavanjima :S

Uzasan motion blur, nadam se da ce moci da se iskljuci.

Motion blur moze da se iskljuci. Teksture su nekako muljave, mada iz WHS tvrde da grafika nije finalna...

Jedva čekam da mi stigne kopija :) Borba mi se sviđa, dijalozi mi se sviđaju, meniji i inventar mi se sviđaju...sve je kako treba.

Nazad
Vrh Dno