Šta je novo?

Kineski tableti

Pa i to, ali i ne znam da li ces naci uopste ovde negde, mada evo sad su sve vise i vise cene normalizovane, pre su one tablete koji su neka ZNJ klasa prodavali ovde za 200e, sad je vec malo drugacija situacija.. Ako ti vec uzima u Francuskoj, evo ja stalno gledam, tamo se za ~200e moze nabaviti HP touchpad.. Evo sajta, to su oglasi njihovi, imate i kineske i svakakve tablete.. www.leboncoin.fr samo udji region koji hoces da pretrazujes i izaberi multimedia i trazi.. :D Ima svega i svacega.. :)

Ovo sam našao kod nas. Kinez, ali ga naši valjaju:

file:///Volumes/My%20Book/Screen%20shot%202012-02-14%20at%206.22.18%20PM.png

(Nešto mi ne ide da okačim sliku sa kompa, tako da ova poruka postaje besmislena!)

Zvuči jako lepo - ovo bi trebalo da je na nivou samsungovog galaxy taba. Samo još kad bi moglo da se vidi šta!

Poslednja izmena:
Okaci na TinyPic, pa postavi link.

Ajde radera da vidimo sta se iskopalo.. :D
Inace ono sto sam porucio sa DX, je stiglo danas, 17 dana je trajalo i to me uhvatila njihova nova godina nedelju dana... Dakle vredi naruciti.. :)

Evo i mojih iskustava sa kineskim tabletima.
Do sada sam narucio 3 komada sa razlicitih sajtova i svaki je stigao u Banja luku u okviru od 20 dana.
Svi su bili sa 2GB i sa 256 DDR, ako ih koristite za gledanje filmova, slusanje muzike i surfanje internetom, nikakvih problema nema.
Veliki broj jednostavnih igrica i aplikacija rade bez problema.
I naravno ni jedan nije bio skuplji od 70 US$, a prodao sam ih za 120 bez problema.

pozz

Evo linka za onaj zanimljiv tablet:

http://tinypic.com/view.php?pic=15dm7f7&s=5

Pada mi čak na pamet da ga i pored transformera pazarim za svakodnevno nosanje s obzirom da je reč o 7 incha!

Ima toshibin IPS ekran, 1 gb rama, 8 gb na kartici, usb, hdmi, ulaz za kartice... Našao sam ga i na YT - deluje brzo i solidno i dolazi sa instaliranim ICS-om 4.0.3. Vrlo ozbiljan tablet, treba samo iskopati koji mu je to procesor na 1,5 Ghz.

Poslednja izmena:
@radera
Skupo je to u poredjenju sa ASUS Eee Pad MeMO koji je 20€ skuplji, nije kinez, garancija, tegra 3...

@zorinko
Ajde napisi nesto vise... Koji su tacno modeli, odakle si ih narucio, trajanje baterije, kvalitet ekrana, uglovi... kakvi su za citanje pdf-ova u boji :)

Ne kazem da je ovaj Kinez jevtin, ali nije ni Asus 200 € vec 250 $ i to u najavi. Dakle biće 250 jura kad stigne u Evropu. Pa još dok stigne kod nas.
Koliko sam video, kod tog lika ima tableta za 60-70 evrita, ali me to ne interesuje. Gledao sam sta mu je najbolje u ponudi.
Nema zbora da je Asus bolja mašina, pa i bolja kupovina, ali ako porediš sa raznim huaweima, prestigima i sličnim firmama - pre bih se odlučio za ovog Kineza. Naravno, pod uslovom da su specifikacije tačno navedene. Ja sam tako razmišljao kada sam gledao taj tablet.

Po mojoj proceni ce Asus kod nas biti najvise 250€ ($=€ Tako je za Transformer, tako ce biti i za ovaj u najgorem slucaju). A i to ako se uzima kod nas, cime dobijas i tegra 3 i vise memorije i garanciju. Verujem i da ce baterija trajati duze.
Ovaj tvoj po specifikacijam zvuci dobro videcemo kakav je u praksi. A i cene Asusa, pa cemo da odlucimo :)

Nego gde moze da se vidi celokupna ponuda tog lika sto prodaje? Ja vidim samo ovu sliku koju si okacio.

A kad ce taj ASUS? Ima li nekih pouzdanih najava?
Edit: a i gde ima ovaj kinez da se pazari

Evo i treceg identicnog pitanja, kod kog lika si gledao? Sada se povecava pritisak da objavis, ha :)

Kod koga si nasao to??? :D :D :D Ode pritisak u k... :D :D

@zorinko - Od tebe ocekujemo isto da kazes koji sajt i koji tableti.. :D

Jel ga poznaje neko, nije valjda neki novi kafanamarkovic....? :)

Hm pola para unapred... Uh ja bih rado uzeo da vec ima na lageru, ali ovo pola kinte unapred + cimas se 20 dana da li ce uopste da stigne + sta ako stigne felerican primerak?
Mnogo je to cimanja, a kinta je na zalost ozbiljna za nasu situaciju

On te prakticno natera da kupis kakav god da stigne, to i jeste jedan od nacina da se podigne prodaja ovih tableta. A cifra nije mala.

Ljudi ja stvarno ne vidim zasto je nekome cimanje da ode u banku, i izvadi karticu za internet placanje, kosta citavih, 250 din za godinu dana.. Onda na nju uplatite dolare, evropljane, dinare sta hocete i narucite sami tablet.. Em imate veci izbor nego kod njega, em ustedite tu njegovu proviziju... E sad da li ce stici feliracan ili nece to niko ne zna, ali tesko.. Msm sve je ok, ali ako se vec bavi time mora da ima kintu za narucivanje, bukvalno on uzme kes doda jos malo svog i naruci, msm ebem ti biznismena..

Nije problem kartica nego nasa carina i pdv. Nikad neznas koliko ce da ti naplate. A tek ako se uvhvate ovi spediteri (DHL i UPSP)... Ko zna koliko na kraju to izadje.
Koliko sam ja shvatio on ima nekoga ko mu to uvozi (citaj svercuje). Dao je tamo sajteve odakle navodno on narucuje i koji su kao provereni, ali tamo nema ni polovine ovih tablet-a koje on prodaje. Bas pomenuti ONDA Vi40 nisam uspeo da nadjen nigde. Zapravo nasao sam na ebay-u i na jos jednom sajtu, ali je svuda 250-300$.

Evo linka sa kojeg mozete da narucite sa free shipping-om
http://www.dhgate.com/wholesale-tab...9cHJpY2Umc3Q9dXAmZnM9MSZtaW5vcmRlcj0xZGhnYXRl

Odlicno su se pokazali za surfanje,ekran je kvalitetan i dobra vidljivost pod svim uglovima. Kamera je u svih bila ispod 1Mp.
Probao sam razne igrice tipa Angry Birds, Doodle Jump, Talking Tom, piano i sl. i rade bez problema, a sto se tice aplikacija takodje
nema problema, nisam citao PDF u boji, ali sam radio sa PDF dokumentima, kao i word i excel i ima mogucnost da ista uredite tj.
da pisete i brisete po svim dokumentima.

Odg na zadnji post sa 4. strane..
Evo jednog vrlo slicnog : http://www.dhgate.com/android4-0-ca...b-ram/p-ff808081338cd06d0133aaf7d9e1213c.html
To je nekih 190e, plus da ti carina bude i 50e, ti si opet dobar nekih 50, 60e.. Svaka cast decku, snasao se da radi, ali ja mu ne bi dao da me sisa (shisha :) )

On jeste oko 190€, ali pdv dodje 35€ + carina 15-20€ + spediteri (minimum 40€ ako je kao kod Kindle sa amazona) pa ti vidi koliko te izadje...

Steta sto nema nikog da se javi da potvrdi sta je i kako, ali ja msm da je nemoguce da za uredjaj od 190e, dazbine izadju jos 100e, to nema teorije..
Moguce, ali sumnjam...

Steta sto nema nikog da se javi da potvrdi sta je i kako, ali ja msm da je nemoguce da za uredjaj od 190e, dazbine izadju jos 100e, to nema teorije..
Moguce, ali sumnjam...

Nameravam da uzmem Kindle ebook reader, pa citam nase forume tj iskustva nasih ljudi sa tim proizvodima. I evo kako stoje stvari za pomenuti kindle:
Cena samog uredjaja npr: 140$, isporuka 25$. PDV 18% (na proizvod + isporuku) = 30$. Ne secam se da li se placa carina. E sad kad stigne kod nas moze da ide preko DHL-a ili UPSP-a. Njihove "usluge" (udaranje pecata i popunjavanje formulara) naplacuju minimalno 40€ (ili ako roba prelazi neku sumu onda ide procenat - neznam koliki, ali to sve moze da se kod njih pita koliko ce da izadje). Pre su naplacivali 80€ a sad navodno UPSP ne naplacuje ali je to pod znakom pitanja. Inace bilo je slucajeva gde idalje drmnu cenu koju hoce (neretko vecu od cene samog proizvoda).
To znaci da ako imas srece, za uredjaj od 140$ platis jos isporuku 25$ i "danak" 65€. Znaci proizvod od 110€ platis drzavi (i spediterskim lopovima) 65€ plus isporuka. Pogledaj temu o carini na forumu pa ces videti koliko placaju za skuplje stvari (ipod, mac...).

Trenutno sam sve bliži kupovini Ainol Novo7 Elf pošto mi izgleda kao dobro rešenje u odnosu na cenu. Vidim da ima već i ok zajednicu i da su izbacili custm rom bez nepotrebnih aplikacija. Da li ga je neko od vas koristio?

@ Prokka - Ne znam da li ces bas naci nekog ko ga ima, msm da nema takvih puno..

@Nemanja123 - A da li postoji neka ``INSTITUCIJA`` koju mozes da pozoves da kazes dobar dan, ja bi kupio to i to, tu i tu, kosta toliko, hocu da mi vi kazete kolike su moje obaveze prema drzavi???

@ProMaster

Jedino mi pada na pamet, Uprava carine.

Ne bih da nekom kvarim želju ali stvarno je bolje uzeti nešto ovde kod nas. Ako već želite da uzmete jeftiniji tablet onda bolje i ako treba sačekajte i uštedite još malo a onda kupite nešto ovde gde možete lako da ostvarite garanciju/zamenu. Kako izvršiti reklamaciju na proizvod kupljen sa net-a? Nemoguće.

Poslednja izmena:
Vrh Dno