Šta je novo?

Kineski tableti

Dajte ljudi čista ludost. Da se plati za neki jako neproveren i sumljiv proizvod, plati poštarina i carina iz Hong Konga a onda ako nešto pođe naopako (a cenim da hoće) mora da se o svom trošku šalje nazad u HK.

Prvoklasna zezancija za onog ko ima mnogo para, neki drugi tablet a ovim hoće da se igra sa svojim živcima.

Dajte ljudi čista ludost. Da se plati za neki jako neproveren i sumljiv proizvod, plati poštarina i carina iz Hong Konga a onda ako nešto pođe naopako (a cenim da hoće) mora da se o svom trošku šalje nazad u HK.

Prvoklasna zezancija za onog ko ima mnogo para, neki drugi tablet a ovim hoće da se igra sa svojim živcima.

Djurkash je imao mocnu ideju da se Igoritza delegira u Kinu kao stalni predstavnik i strucnjak za tablete... ali nema nam ovde vise Igoritze...

Arhelog1981 je vec odradio neka iskopavanja i dao link za procesor :)

Ne znam koji je procesor u pitanju, ali koliko mi je poznato, Kinezi jos ne prebacuju 1GHz stabilno. Kao sto je na njegovom linku napisano, ne moze ni ovaj... Ne znam konkretan procesor, Cortex A8 arhitektura je dovoljno razvijena da nemam previse razloga da sumnjam, ali ne znam nista o konkretnom modelu. Medju kineskim proizvodjacima, Rockchip i AMLogic su veci i poznatiji i dolaze na dosta velikom broju solidnih uredjaja, ali za ove pare, ako je specifikacija tacna, koga briga.

Inace, sto se rama tice, na drugom mestu sam nasao da ima 512MB, a ne 1GB. Sto zvuci mnogo realnije.

A sto se tice rezolucije, LG Optimus Pad ima ovu rezoluciju. Tako da da, ova rezolucija postoji, to nije pitanje. Ali opet preporucujem pazljivo kopanje po internetu, svi znamo kako je Blueberry Netcat M01 imao rezoluciju 1280x720... Zvuci veoma lepo, ali sve ove zestoke specifikacije su mi sumnjive. Uvek su bitni i uglovi gledanja, odziv samog ekrana, kontrast, osvetljenost...

Po mom iskustvu, najbolji forum za iskustva drugih korisnika sa kineskim tabletima je Slatedroid, oni pokrivaju dosta njih. Mislim da je to ipak prva stanica za bud zasto tablete.

I da, Igoritza nam je bio neiscrpni izvor informacija, mislim da bi uzivao u ovoj temi :) Steta sto ga nema vise ovde...

Poslednja izmena:
Sto se interne memorije tice, ne trzam mnogo, a sudeci po specifikaciji na szhaipad sajtu, ocito samo tutnu najobicniju SD ili microSD karticu unutra u tablet, isformatiraju je, pa ti biraj koja ti se vise svidja. Naravno, brzina ove kartice je veliko pitanje (nije jedini koji koristi ovaj sistem). U svakom slucaju, 1GB ram je ocito laz, sad jos samo da neko iskopa da ekran zapravo ima rezoluciju 800x480...

@ Johnnny mislim da nije ipak u pitanju ta rezolucija, jer barem ovako na pogled ima siri ekran nego drugi od 8 incha, pa mislim da ipak ima rezoluciju o kojoj se govori a ne 800x480...

Ne znam, ne garantujem, mozda ima i 854x480, mozda ne lazu, mozda su razvukli sliku. Prilicno sam ubedjen da na prvom linku imaju slike 2 razlicita tableta, ali to realno ne znaci nista kada nadjes originalnu sliku (i da, taj ima veoma sirok okvir oko ekrana, i to bas sa strana). Ne kazem da sam u pravu, samo skeptican.

Ja ne nadjoh 2 razlicite slike, jel govoris o linku koji je postavio radera ili zekaisapa???

Nisam bas razumeo sta si ovde hteo da kazes, ja to shvatam kao da ukoliko imas problem sa uredjajem, ti uredjaj saljes njima DX, a oni prosledjuju proizvodjacu i na taj nacin ostvarijus garanciju?? Gresim li??

Malo sam se zapetljao sa recima, ovako glasi garancija: ako se pokvari salje se DX-ovom centru u HK, i oni to prosledjuju proizvodjacu, i posle kad ga proizvodjac popravi oni ti ga vracaju, sve je o tvom trosku, e sada za nas ovo nije povoljno, jer mnogo kosta da se salje i varaca iz srbije ali npr. za nekog iz Kine, Indije, Australije, Japana sigurno ne kosta toliko transport. pa samim tim je garancija koliko toliko ostvariva.(za njih) a i sigurno imaju vise kupaca iz zemalja koje sam naveo nego iz Srbije.

@ Da da to sam i ja mislio isto sto se tice slanja DX.. Pa naravno da nije isplativo, DHL uzmima oko 40-60$za jedan pravac, plus nazad, znaci bolje odma kupiti dva, pa u slucaju kvara srediti odmah.. :D

Tu prosto ne znaš koji je veći krš od kojeg. Najjači :d je ovaj u PSP fazonu.

Izvini stvarno, ali ja moram da ti kazem da je ovo po meni totalni KIC.. Uzeti tablet sa ovoliko dugmica po meni nema smisla, bolje uzmi onaj od 90e ima noviiji soft i za 70e kupi PSP... :D Imam ja inace jedan koji mi bleji ukoliko hoces.. :D

Ta cuda sa tolikim dugmicima... ta ce da se kvare k'o luda... ja ni na Wayteq-u ne koristim hardware buttons osim power on/of...

Ma ozbiljno?? :D hehe zez
Pa slabo je ovo, jeste da je DZ, ali sta raditi sa njim?? Plus, sta raditi kad stigne u Italiju ili Madjarsku, nzm gde imaju najblizu isporuku..

Ja imam fenomenalno iskustvi s DX, 10-tak isporuka u zadnjih godinu dana. Rok isporuke do Banja Luke prosjecno 15-20 dana. Bitno je pratiti account, jer cesto i oni nemaju robu na stanju, pa se desilo da prodje i 7-10 dana dok posiljka ne bude poslana (shipped), pa onda tek cekas 15-tak dana da stigne. Placanje-PayPall

Najskuplja stvar koju sam uzimao je bila wireless IP camera, oko 65 dolara. Sve naruceno je bilo u skladu sa ocekivanim, sa tim da je odnost cijena/kvalitet dosta privlacan, i cesto sam se pozitivno iznenadio. Dobro procitaj reiview i komentare proizvoda na samom sajtu prije kupovine.

Ee to, to je ono sto sam hteo da cujem.. Bez obzira sto ne nameravam da kupujem tablete tamo, ali opet treba znati da li vredi ili ne... Evo ja sam sad porucio nesto sitno, tipa neku zastitu za galaxy S i neki kabl, hocu da probam, proslo mi je placanje proslo, gde treba da gledam da bi video da li je krenula posiljka i koliko traji obicno dok oni obaveste da su poslali?? Hvala!

imas na njihovom sajtu, logujes se sa brojem narudjbe (koji si dobio na email prilikom kupovine), i pratis status - "collecting from supplier", "packing", "shipped". Kad posalju ("shipped"), dobijes "tracking number" od Hong Kong poste (to ce te kostati dodatnih 0.01 $ kod placanja, obavezno ostavi), te imas link gdje pozes provjeriti da li je posiljka krenula prema odredistu. Poslije toga, mozes ocekivati za 10-15 dana da dodje.

Ironija je da paket besplatno dodje sa drugog kraja svijeta, a da na kraju poram platiti ~2eura postaru ili u lokalnoj kancelariji poste....

Ironija je da paket besplatno dodje sa drugog kraja svijeta, a da na kraju poram platiti ~2eura postaru ili u lokalnoj kancelariji poste....

zavisi, npr. u Srbiji se ne placa postarina (i ako ti stigne paket na kucnu adresu, a nisi kod kuce postar ti ostavi ceduljicu u sanducetu da podignes paket), ali moze da te zakaci neka taksa sa carine koja ide od tipa 50 - pa moze biti i do 2000 zavisi sta je u pitanju da li je veca ili manja stvar. Ako je manja stvar onda nema brige bice oko 50-100 din. zato sto su oni kao morali da otvore paket na carini, da vide sta je unutra, i zato sto su ga otvarali moras da im platis jer je takva procedura (citaj kao: potrosio si im vreme i zato moras da im platis) i mozes da platis koriscenje magacina tj. ako ne mogu odma da posalju paket mora da ide u magacin dok se ne posalje. (ovo obicno vazi za vece posiljke, teze)

@ G@W nije los ali ipak je skup ma da ne sumnjam i da je kvalitetan :D

evo sta je aktuelno oko narucivanja i verovatnih kasnjenja,

Notice: During 21-27 Jan, China will celebrate its traditional New Year. Sellers, shipping companies, as well as AliExpress staff members will be on holiday and various parts of the commerce and shipping cycle may be delayed. We apologize for any inconvenience this may cause. However, your order placement process will not be affected by this.

ja sam narucio komad koji je putovao od 9 dec. i stigao u italiju cini mi se 17-18 jan. a letos koliko se secam neke diode si mi stigle za manje od 10 dana u srbiju brale.

Poslednja izmena:
Al sam ga ubo ko prstom u du*e... Ja sam bas juce porucio, znaci dok prodje ova njihova nova godinu od nedelju dana, ja cu paket dobiti u martu.. :D

Niste nigde spomenuli tablete vece rezolucije 10 inch.Kolega sa posla mi je nahvalio jedan takav koji je video kod rodbine u Francuskoj kad im je skoro bio u poseti.U pitanju je bio:
Flytouch 6 Superpad VI
moze se naci i pod drugim imenima...
Flytouch 6 WoPad V10
Vimicro A8 VC882 V10
Superpad 6 Cortex A8 Tablet
Flytouch 5 V10 Cortex A8 Tablet

najvaznije karakteristike:

Processor: Cortex A8 Vimicro VC882, main frequency 1GHz

Internal Memory: 512MB

Capacity: 4GB
Display: 10.1-inch resistive touchscreen, resolution 1024×600

Inputs & Outputs: RJ45, HDMI, USB ports,built in GPS...

cena u Francuskoj od 95€ do 130€ kolko sam ja video
neki linkovi:
http://www.android-mid.com/blog/fly...ro-gpshdmisuperpad-flytouch-6-reviews-201112/
http://chinaphonehouse.com/product.php?id_product=107
http://www.youtube.com/watch?v=4RDF4iCt3_o&list=PL82E68F01A7E9E694&index=5&feature=plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=PaxsqU2pZ5w&list=PL82E68F01A7E9E694&index=4&feature=plpp_video

mada mi se vise svidja ovaj(najvise zbog kapacitivnog ekrana i sto podrzava android 4.0)ZeniThink C91 ZePad III skuplji je neki 30€-40€-cena u Francuskoj...

processor Cortex A9
FSB 1GHz
OS Android 2.3
Memory DDR 512MB
Nandflash 8GB - 32GB (standard configuration: 8GB)
Extended TF card ; U disk
LCD Display 10.2” TFT highlight display, 1024 * 600
Internet Built-in Ethernet, support WIFI
3G Support external 3G USB Dongle
Camera Built-in 2 mega pixel camera

neki linkovi:

http://android-sale.com/zenithink-zt-280-c91-a9-epad-10-1-inch-android-tablet.html
http://chinaphonehouse.com/product.php?id_product=82
http://www.youtube.com/watch?v=nH_xocpDXdc&list=PL8946D9CF6E9D3612&index=1&feature=plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=-UzBSgtAtxE&list=PL8946D9CF6E9D3612&index=2&feature=plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=CKxffZPljPc&feature=related

Sad se trenutno najvise dvoumim da li da narucim on-line ili da cekam leto da kolega opet ido u Francusku...

@Thunder_Den Ma svi vise manje znaju za flytouch, ali msm da niko ne zeli da ga kupuje i pored solidnih performansi bas zbog resistive ekrana, msm ne bi ni ja, jer zasita je bacanje para.. Ovaj koji si izdvojio sa kapacitivnim ekranom nije los, ALI, nema GPS i to nije strasno, medjutim meni jako smeta masa od skoro 800gr i baterija za koju je napisano da drzi 4 sata, a svi znamo da drzi uvek manje od onog sto pise, tako da ne znam bas kakav je sto se tice baterije, ali peformanse bi trebale da budu solidne..
Inace jako interesantan sajt, idem 2 puta godisnje za FR, pa bih mogao da pogledam neki, mada svi mahom imaju navedene (po meni) probleme, msm na kineze...

Kolega mi ide opet tek na leto,pa moram da vidim da li ima u Madjarskoj,eventualno u Nemackoj,pa da iscimam drugar koji cesto ide u Nemacku...
P.S.
1)Trajanje baterije mi nije toliko vazno jer bi ga koristio najvise na poslu jer cesto radim nocu...
2)Pre bi kupio u Francuskoj ili Kini,nego da ostavim pare kod ovih nasih lopova koji prodaju ovakve stvari i po duplo vecim cenama nego napolju...

Nazad
Vrh Dno