Šta je novo?

Kineski tableti

@ProMaster
Mozes, i ljudi su zvali, i oni ti kazu cenu, ali kad im stigne sa duplo vecom cenom nemas kome da se zalis. A cak i da nadjes nekog reci ce da nisu nadlezni. Proguglaj, ima koliko hoces ljudi kod nas koji su upravo to uradili sto ti zelis (pitali u upravi carine) a onda nisu mogli nista da urade kada im je racun ispao daleko veci od recenog. Evo ti i ovde tema Carina na posliljke pa da vidis kako kao da apsolutno nema pravila po kojima se vode. Nasa carina ti je u najboljem slucaju lutrija.

Upravu je Novicki. Najbolje je sacekati (recimo ovaj Asus) pa uzeti provereno sa garancijom. Tako makar znas sta dobijas. I ja bih rizikovao i narucio od onog lika, ali da mogu da odem i pogledam uredjaj, da se makar uverim da nema neku manu i da radi. Ali ovako sa "ucescem" ne dolazi u obzir. Jedino da se saceka da mu krene biznis pa da vise nema ucesca :)

Ma ne bi ja narucivao tablet, meni to sto treba ja nabavim iz Francuske, msm na tehniku.. Nego mi je ovako cudno, npr sta narucim neku glupost od 50e, nesto nzm ni ja neki konvertor signala ili bilo sta i da platim jos 20,30e preko, msm to je glupost, ali ok verujem ja vama i listao sam temu ranije, tako da znam da ljudi govore da je to lutrija, ali meni ne ulazi u glavu i to ti je.. :)

Mislim da se carina ne plaća na iznose do 75 E (naravno cena+shipping se računaju). Do skoro je bilo 50, ali su nas "častili" i podigli na 75. To mu dođe oko 100$.

Kad je ovo promenjeno? Poslednje što ja znam je 50Eur ako ti šalje pravno lice (firma, prodavnica itd.), i 70Eur ako ti šalje fizičko lice (tetka :p)...

Ovo i dalje važi. Provereno u praksi. 50e pravno, 75 fizičko lice.

Jedina je caka što te nekad ocarine samo za vednost paketa a nekad za vrednost paketa i poštarine.

Meni je ujak Kinez!

Hvala na ispravci u vezi carine. Ja sam inače naručio sa DealExtrema neki grip za fotoaparat (bilo je nešto manje od 50 $) i treba da stigne za neki dan. Ako sve bude u redu - odmah naručujem i case za transformera.

Najjeftinijitableti - zaobidjite gospodina. covece, strasno sta sam ja tamo procitao. inace ovde je Igoritza. samo bih da objasnim zasto je ovo gore nego macka u dzaku, i zasto se razlikuje od onog sto sam ja lane radio:

7 incha tablet - VIA 8650 SoC - ovaj tabet od 65 evra ne vredi ni 30 evra. dakle, ovaj VIA procesor NIJE u stanju da pusti 480p AVI format. u Shenzhenu pre tacno godinu dana si ih mogao kupiti za 22 evra po komadu, sada ih verovatno na bulk daju za po 7-8 evra. ovi ostai od 7 incha su slicne kantice

8 incha tablet - Rockchip procesor - takodje za zaobiazenje. grca na 480p AVI formatu, apsolutno nije u stanju ni da pokusa da pusti 720p.

9 inhca tablet - DDR3 na Cortex A8 procesoru .. ? nece da moze. copy paste sa alibabe blage nema veze sa istinom.

10 incha tablet - svi ovi tableti su mu Infotmic SoC i NISU cortexA8, sto realno nije dovoljno ni da pokrenes ljute ptice.

ne prodajem vise tablete, ne bavim se time, ali ne bih da vas iko prevari. lik verovatno narucuje kao sto ja sada imam ljude doel u Kini i mogu da narucim sta ocu, a jos gore ako nema nikog nego ima caku za postarinu, a prodaje vam nesto sto je samo na alibaba reklami dobro. realna situacija i ono sto sam ja svojim ocima video je, da na 10 tableta ide jdan koji zaista moze da radi lepo na androidu i ima podesen kernel da uopste moze da ide. da vam ne pricam sto na 20 kupljenih tableta preko 7 u startu moras da vratis nazad jer - ne rade. a takve jako rado posalju strancima.

Aferim Ignoritze!

Znači zatvaramo priču o pančevskim tabletima. Ja sam je naivno započeo kada sam naleteo na ovaj sajt, ali je Ignoritza reagovao na vreme, pre nego što se iko nas zjbao.

Aferim Ignoritze!

Znači zatvaramo priču o pančevskim tabletima. Ja sam je naivno započeo kada sam naleteo na ovaj sajt, ali je Ignoritza reagovao na vreme, pre nego što se iko nas zjbao.

Za navedene tablete zaista nemam sta da dodam, ali mislim da tableti poput Lenovo A1, Ainolo Novo 7 Elf i Aurora opravdavaju uložene pare u odnosu na ponudu koja je trenutno kod nas.

Preko kojeg sajta naruciti Ainol Novo 7, a da zaista to i stigne? Svi salju preko DHL-a i to jos naplacuju dodatnih 60$.

Kod Ainol-a treba paziti i uzimati samo Elf (i ostale sa ARMovima). Ostali jeftiniji tableti uglavnom imaju MIPS (a ne ARM) procesore, pa mnogo android aplikacija (tj. sve koje koriste NDK a koje u 99% slucajeva imaju native kod kompajliran samo za ARM arhitekturu) nece raditi.

Na internetu postoje textovi u kojima se govori da je Ainol prestao sa proizvodnjom Elf-a. Naime, vrlo brzo su pocinjali da se javljaju mrtvi pixeli na ekranu, pa zato sada proizvodjac trazi novog proizvodjaca ekrana.
Mozda je ipak bolje malo vise platiti i uzeti Auroru koja ima IPS ekran visoke rezolucije (1024x600) i ARM procesor na 1.5GHz.

Sto se tice dodatnih troskova kad kupis nesto preko neta, ja sam do sada kupio 3 telefona od 130 evra sa free shiping.
Stizu za 7 dana i niko ne kontrolise te pakete posto idu kao obicna posta, a Kinezi sami pisu da je vrednost 47 dolara :)
Tako da dodatnih troskova nema.
E sad, naravno postoji rizik da se paket zagubi, osteti, pa vi sad razmislite kakve ste srece pa odlucite.

Sto se tice porucivanja sa tim nemam problema (dosta dosta iskustva) vise sam mislio vredi li ovo ove love :D

Nazad
Vrh Dno