Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Lupetanje u smislu modela, ne osporavam ja da ce izbaciti taj model... samo pitanje koju oznaku ce nositi... ;)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

To da, jedini pozitivni napredak je 2k ekran
Nije to 2k ekran (2556x1440), vec fhd 1920x1080, samo su morali zbog velicine ekrana i odnosa strana od 18:9 da izmene malo rezoluciju na 2160x1080.

Edit: uppsss ipak si u pravu(moja greska):
Terms like "2K" and "4K" don’t refer to specific resolutions. They are resolution categories. They are used to classify resolutions based on horizontal pixel count. "2K" refers to resolutions that have around 2,000 (2K) pixels horizontally.
https://linustechtips.com/main/topic/691408-2k-does-not-mean-2560×1440/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Izasao konacno neki "kresteni" review za meizu m6 note.
Pravi solidne slike, ima u opisu full size da se skine.

Poslednja izmena:
Jel Redmi serija i dalje best buy kod Kineza?

I da li neko zna, ima li neke bitne razlike u praksi izmedju Mi5 i Mi5s modela? Vidim da je baterija veća, ali ne znam za ostatak tipa kamera, XDA podrška i sl.?

Jel Redmi serija i dalje best buy kod Kineza?

I da li neko zna, ima li neke bitne razlike u praksi izmedju Mi5 i Mi5s modela? Vidim da je baterija veća, ali ne znam za ostatak tipa kamera, XDA podrška i sl.?
Mi5(s) je flagship serija, dok je redmi budzetska. Ako mislis da uzmes xiaomi mi5s, uzimaj. Sjajna podrska na xda, odlicna google modovana kamera, odlicna baterija itd. Ima aktivna tema ovde na forumu o tom telefonu.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ne ne, znam razliku izmedju Redmi i Mi serije, nego me je zanimala razlika izmedju običnog i "s" modela - prosto da li treba po svaku cenu juriti "s" model iz nekih dodatnih razloga, pošto ono što sam na specifikacijama video nije toliko "tragično"

I pošto vidim da na oglasima može da se nadje i Redmi 3 serija, vredi li razmišljati i o tome kao alternativi? Crkao mi ekran na telefonu pa razmišljam kako da izvučem nešto povoljno...

Koristim Redmi Note 4x i mi5s paralelno.Na oba flešovan LOS(s tim što za 5s ima light patch koji bukvalno pretvara telefon u pixel).Prednosti 5s-a su kamera,manji displej(ko ne voli velike telefone),4gb Ram i bolja vidljivost ekrana na suncu.Baterija,fp senzor i cena su na strani RN4.Fluidnost je ista,ne vidim nikakvu razliku u otvaranju aplikacija kao i držanju istih u ramu.Ako ti ne treba kamera i manji displej,bolje uštedi 100 eura i uzmi Note 4.

Čekaj ovaj novi redmi note 5, bit će bomba za male pare

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koristim Redmi Note 4x i mi5s paralelno.Na oba flešovan LOS(s tim što za 5s ima light patch koji bukvalno pretvara telefon u pixel).Prednosti 5s-a su kamera,manji displej(ko ne voli velike telefone),4gb Ram i bolja vidljivost ekrana na suncu.Baterija,fp senzor i cena su na strani RN4.Fluidnost je ista,ne vidim nikakvu razliku u otvaranju aplikacija kao i držanju istih u ramu.Ako ti ne treba kamera i manji displej,bolje uštedi 100 eura i uzmi Note 4.

Ako te ne mrzi, napisi u temi mi5s ili meni na PP sta je zapravo taj light patch. Po onome sa xda nista nisam skontao :D

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Kad otpilike budu neki popusti na Kineske mobilne?

Послато са LG-H870DS уз помоћ Тапатока

11.11 je akcija na AliExpress-u, mada prošle godine nije bilo ništa baš povoljno

Da, ne treba uzimati za ozbiljno "11.11 discount" najave, jer obično svi podignu cijene par dana ranije i onda popust dovede ponekad i do viših cijena.

Kakav crni 11.11 pa tad je uvek sve skuplje :D

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ja obicno napravim screnshoot za neke stvari koje me zanimaju i posle ih psujem jer su skuplje 11.11 :)

Pa to je najlakse proveriti. Pogledaj sad kakve su cene kod pojedinih kineskih prodavaca, a posle 11.11. pa uporedi... Ako je dosta jeftinije tj. ako je prava akcija, kupuj... Edit, preduhitrio me Dakii :)

Poslednja izmena:
Nije sve tako crno, ja sam moj telefon kupio proletos na akciji za 138$, pre akcije je koštao 160$, a trenutno košta 150$.
Realno cene su slične ali se kuponima može spusti dodatno. Najbolje kupone daju novim korisnicima, zbog toga ja imam destak naloga na aliju [emoji3]

PS kretanja cene telefona kroz istoriju možete pratiti i na kimovilu.

Ok hvala momci.

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Nazalost moj mi 5 je gotov, nema mu popravke, nemaju delove u servisu. Ekran je otisao, tacnije touch.

Gledam sada sta bih drugo uzeo, interesuje me da li neko ima iskustva sa Huawei Nova-om ili P10 lite modelom?

Nudjen mi je mi a1 u zamenu (nema mi 5 vise na stanju nigde), nisam uzeo, mislim da je jaka cena za srednju klasu, kamera mu nije najjaca strana po recenzijama, 625 sd.

Uglavnom zanima me neki model sa 5 inca ekranom, 5.2 max, min 3gb rama, min 32 gb memorije, dual sim.

Pogledah na kimovilu, izbacuje mi 6 (preskup za mene), huawei novu, Redmi 3, 4, Zuk Z2 (nema ga kod nas i drugar ima problem sa notifikacijama), Sony ne razmatram itd...

Od svega mi je nekako Nova najbolji izbor, na papiru. Kazu da se slabo cuje na slusalicama i da su mu nocne fotke lose. Ocekivao sam to od f2.2 senzora.

Sta kazu za taj Redmi 5, hoce li skoro?
Ako ce skoro sacekao bih ga, ali koliko vidim sd 435 ce ici, sto mi je onda slicno kao da uzimam Redmi 4x, doduse sve su to nagadjanja, verovatno ce imati najjaci model sa 630 ili 625 i te slabije.

Znam da pisete cesto o njima pa rekoh da proverim kada ce da se pojavi na trzistu, ako bude do 200€ ta jaca vezija uzimam. Nadam se da ce popraviti kameru i zameniti onaj Samsung senzor koji svuda guraju.

Dajte neki predlog, za spec koje sam stavio, znam da je sad jedna od najboljih kupovina Redmi note 4, medjutim to mi je preveliko, ne zelim da se privikavam na 5.5 inca, 5 je sasvim ok za telefon. Nemam ni tolike ruke za taj veci ekran :).

Hvala unapred.

Pa što ne kupiš lepo novi touch? Sigurno će te jeftinije koštati nego novi telefon ...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Pa što ne kupiš lepo novi touch? Sigurno će te jeftinije koštati nego novi telefon ...

Sent from my Le X820 using Tapatalk
Mislim da se menja sa celim ekranom, mozda moze i posebno ali je onda popravka 50€, plus touch sto te izadje kao nov ekran, kompletan. Na Aliju sam vidjao neke lcd ekrane, mislim da nisam posebno touch, ali to su neke no name varijante.

Svakako mi prodavac vraca novac, jer je telefon bukvalno od starta takav, desava se, trebala bi da bude jaca kontrola kvaliteta, s'obzirom da je flagship.

Nema ga vise u nabavci, mozda bih ga opet uzeo.

LeEco s3 x626 --x20 - 4gb/32gb za 90tak eura ,ako slucajno neko ima ovaj model sa mtk ,zanima me iskreno misljenje uz osvrt na bateriju

Da li je neko imao iskustva sa HomTom telefonima?

Nazad
Vrh Dno