@kurta
Zaboravih da pitam. Jesi flashovo plocu sa originalnim biosom ili si budzio bios od ultre ?
Ako je ovo prvo, onda sam ja izgleda corav posto se kod mene ne nalazi opcija podesavanja htt-a u advanced chip set features..Bios je v2.3.
@kurta
Zaboravih da pitam. Jesi flashovo plocu sa originalnim biosom ili si budzio bios od ultre ?
Ako je ovo prvo, onda sam ja izgleda corav posto se kod mene ne nalazi opcija podesavanja htt-a u advanced chip set features..Bios je v2.3.
Pretpostavljam da imas AMI bios i da je slican sa ovim kod mene. Frek.Hiper trnsporta je predsavljena kao frevencija izmedju severnog mosta(MCP55) i procesora(AM2).
U biosu pise ovako nekako:"MCP55(SB) to AM2 frek." i moze biti 1000MHz,800MHz...
Sve to ne mora da bude u okviru stavke biosa koja je rezervisana za OC(voltaze,FSB).
zanimljivo kod ove ploce je da je sa BIOS v 2.1 default vrednosti:
ja sam sa athlonom x2 4000+ i 2x1gb gail 800mhz imao sledecu situaciju
FSB po defaultu je 200.9 i mnozilac 10,5 sto po defaultu daje nekih 2.11mhz (realne vrednosti su se kretale od 2.120-2.129 MHZ
i memorija ostaje 800, znaci ploca je u startu bila clockovana sa nekih 1%.
Posle fleshovanaja BIOS V. 2.3
Bios trazi da se postave default vrednosti sa F2
otvara se mogucnost podesavanja frekfencije izmenju nort bridgea i procesora ali..
Posle toga na defaultu je 200,9 i auto mnozilac daje ravno 2,100 Mhz memorija i dalje ostaje 800
sada mene zanima sta se desilo sa onim clockom od 1%?
sta li je on automatski smanjio ili povecao????
Kao sto sa i pisao ovde. Jedini nacin da se ova ploca OC_uje je da se memorijski delilac drzi na AUTO, sa biosom 2.3 digao sam FSB na 250 i sve je radilo bez problema, moze i vise ali je ogranicavajuci faktor bila memorija posto nije htela preko 800MHz. Takodje bitno je sve parametre za memoriju setovati rucno. Sa memorijom koja hoce preko 800MHz verujem da bih naterao FSB na 300MHz.
@ djmilen, ako sam te ja dobro razumeo ti kazes da na ovoj ploci nema mogucnosti povecavanja voltaze na memoriji preko 1.9v. Ova ploca ima tu mogucnost i voltazu mozes podici do 2.3v.
I @ Misko78 ti je lepo napisao na koliko v drzi memoriju.
evo sta sam ja napravio. uflesovao bios 2.2 i dobio opciju za promenu HT
ali sam izgleda samo izgubio. evo kako je ilo sa starim biosom, a tu je i rezultat sa novim
Memorija po defaultu radi na 5-5-5-18 , a ja bih hteo da zategnem na 4-4-4-12.
Pitanje: da bi dobio 4-4-4-12 znaci treba da postavim sledece stvari:
tcl - 4 , trcd - 4, trp - 4, tras - 12 , trc -16, trrd da ostavim na "auto" i da ostavim timing na 2t ?
Tako je...
Na msi live update-u vise mi se ne pojavljuje bios ver 2.3, iako ga ima na sajtu live kaze da je moj zadnji 2.2. Da li neko zna kada ce se pojaviti 2.4 i (ili) kako se vraca na 2.1.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari