Šta je novo?

kako smanjiti HT na msi k9n neo v3

Realno, mislim da se nista ne dobija na performansama, novim biosom.

Kako da na ovoj ploci proradi cool'n'quiet (a da ne otvaram drugu temu)?
AMD driver instaliran, u biosu (v2.3) aktiviran c'n'q, ni na jednoj power scheme-i ne radi???

Na koji nacin proveravas da li radi? Verovatno znas ali najbolje je da pokrenes cpuz pa menjas power sheme. Stvarno ne vidim razlog da ne radi.

Iz Everest-a gledam, probao sam sve sheme i nikako da proradi... Venice 3000 je radio a ovaj nece!

i 2.4 donosi blagi pad performansi, doduse mnogo manje nego 2.3, ali 2.1 na defaultu daje najbolje performanse

sa 2.4 se mnogo lepo klokuje, ali cemu to kad moras da ga dobro "nasviras" da bi stigao performanse ploce na defaultu sa BIOSOM 2.1

i 2.4 donosi blagi pad performansi, doduse mnogo manje nego 2.3, ali 2.1 na defaultu daje najbolje performanse

sa 2.4 se mnogo lepo klokuje, ali cemu to kad moras da ga dobro "nasviras" da bi stigao performanse ploce na defaultu sa BIOSOM 2.1

Koliko blagi u odnosu na ovo?
untitled.jpg
Vredi li preci sa 2.2 koji je los ili cekati 2.5, najradije bih vratio na 2.1 ali neznam osim sa live-om da apdejtujem bios.

Koliko blagi u odnosu na ovo?
Pogledajte prilog 32702
Vredi li preci sa 2.2 koji je los ili cekati 2.5, najradije bih vratio na 2.1 ali neznam osim sa live-om da apdejtujem bios.

Pa nemogu baš precizno da ti kažem u brojkama koliko je to "blagi" samo sam uradio kratke testove memorije i procesora u everestu a zaključak sam izveo na osnovu ranga moje mašine.
Kasnije ću uraditi detaljne testove i uporedbe pa će mo videti vredi li ovaj 2.4 BIOS

Jedino što sam primetio kod BIOSa 2.4 je da se jako lepo OC-kuje, spustiš HT i dižeš
FSB bez ikakvih problema "iz prve" se klokuje za po 20% što nije bilo šanse sa starim BIOSom.
A što se tiče vraćanja 2.1 biosa samo skini bios 2.1 sa MIS-ovog sajta,(ne na liveupdate nego obični download) onda uzmi fajl xxxxx.210 (rom biosa) i stavi ga na mesto fajla xxxx.240 i pokreni win flash, i sve ce biti ok.

Nazad
Vrh Dno