Šta je novo?

Kako modifikovati postojeći kuler...

gx-x je napisao(la):
u predhodnom screenshotu gde ti je temp proca onako nisaka ti je voltaza proca 1.5V, svaka cast na 2ghz i toj voltazi !
Ima takvih procesora... opasni su bili ti DLT3C (a i dalje su! ;))

Moj ide do 2.2 giga sa default naponom (dakle, tih 1.5V), Acin takodje... Maxov valjda isto tako, Fedjin (bivsi) je za nijansu slabiji... ima ih.

Optimus Prime je napisao(la):
@ Optimus Prime : 2 typhoon:ja nemam WR4 nego tr2 m4.Ti si rekao CAK i da je temp moja,pa dobro ako imas dokaz da temp nije moja onda ga iznesi a nemoj da pricas nesto za sta nisi siguran,jer je ruzno optuzivati ljude bez osnova.

Ma loshe sam se izrazio, nemoj se uzbudjivati :) Hteo sam samo da kazem shto i jesam, tj da ti prime95 ne radi nishta i da mi temperatura deluje JAKO mala... no offence intended ! :wave:

2 Typhoon: OK ;) nema problema,a sto se tice temperature sve sam objasnio u proslom postu.Pozdrav.

@ Optimus: Nekako se i meni te temperature chine jako male. Mada kad sam prochitao da imash 11x8cm ventilatora onda mi je sve bilo jasno. Imam i ja te temperature prilikom ulaska u Win i narednih 5 minuta ako nishta nediram. A za to shto ti se nishta nevidi na slici, je najverovatnije kriva rezolucija.

Dali ce meni pomoci josh malo ako tik uz sam core probushem josh 4 tanke rupe, 2mm, naime ovih od 4mm sam probusho 8 komada i sve su pod blagim uglom ka sredini hladnjaka a bushio sam tako da malo zakachi rupa bakarnu umetak, jer sam mislio da ce taj vazduh koji prolazi automatski da odvlachi malo toplote sa tog bakra. Jedino shto primetim osim opadanja temperature procesora od 4C je blagi porast temperature sistema od 3C.

@OP Objasni zasto ti na onom screenshot-u prime ne radi nista ?

2 Neo: pored tih osmica i jos 1x120mm i moj omiljen od 60cm koji bije u kuciste.;) Sto se tice rezolucije 100% si u pravu jer i dalje imam monitor od 14inca :mad: koga je ocigledno upgrade zaobisao i cim stavim par stvari na ekran nista se ne vidi,ali drugi monitor nemam.Ako te rupe planiras da izbusis blize coru procesora onda bi moglo da pomogne.Sto se tice smanjenja temp procesora i povecanja temp maticne-to ima smisla zato sto se toplota koju generise procesor bolje izbacuje van njega i ona na kraju zagreva vise maticnu i to je verovatno razlog.Pozdrav.

Ljudi ladno mi radi procesor na 2GHz @ 1.45v. Dali smem tako da ga ostavim, jel mu treba vishe napona?

_/Neo\_ je napisao(la):
Ljudi ladno mi radi procesor na 2GHz @ 1.45v. Dali smem tako da ga ostavim, jel mu treba vishe napona?
Ako ti puca Prime, 3DMark, neka igra... onda dodaj jos malo. Ako ne - uzivaj! ;)

Dokgod je 100% stabilan, i moze da odradi bez greske ono sto mu zadas - dovoljno mu je napona.

2 neo:Najvaznije je da ti komp radi stabilno na toj voltazi i da nista ne puca.Znaci ako su stabilne igre,programi,3d mark onda samo napred.Mislim super je i ako ti radi prajm na toj voltazi,ali i ako pukne nema veze dokgod ti druge stvari ne pucaju.

2 car: Kazi mi molim te do koje je tebi frekvencije isao xp-m na default voltazi bas me zanima da uporedim sa mojim.Pozdrav.

Poslednja izmena:
Drage kolege Benchmarkovci!

Recimo da vam ne verujem niti rec :trust: , sto se tice obaranje temperature busenjem par rupa u bazi kulera. Posebno je neverovatan onaj rezultat od -20C ili koliko vec. Pre bih rekao da je u pitanju ciscenje kulera od prasine, stavljanje nove paste, bolje naleganje kulera nego pre, drugaciji uslovi testiranja, lose merenje, autosugestija.... odnosno kombinacija svega navedenog. Proizvodjaci kulera se ubise od napora kako napraviti bolji i efikasniji kuler, tako da je neverovatno da im je ovako jednostavan mod 'promakao'... sto neko rece, da ovo pije vodu, mogao bi da proda foru ThermalTake-u ili nekom od jacih igraca za milion dolara, i zavrsio za ovaj zivot :). Sve u svemu, krajnje sam skeptican. No, ne mrzi me da i sam probam ovaj hokus-pokus na mom kuleru, i uverim se u istinitost tvrdnji koje su izrecene na prvih 5 strana ovog thread-a. Situacija kod mene je sledeca: Barton [email protected], TT Volcano9, ispoliran, CoolerMaster 80mm @2800rpm, veliki Chieftec sa 3 osmice napred @7V koje ubacuju vazduh, i dve osmice ispod napajanja @7V koje izbacuju vazduh. Prime95 daje od 50-54C (temp Socketa, jer 8RDA+ ne iscitava internu temp jezgra), zavisno od doba dana (ponoc-podne).

Odoh na busenje, pa se javljam za par sati :)

2 Melkor: Neka ti je sa srecom samo,ako sada pocnes da busis siguran sam da se to nece svideti tvojim komsijama jer zvuk busilice u kasnim satima nije nesto najprijatnije za cuti. :D :D

Pukla burgija na pola posla :mad: :smash:

Sutra zavrsavam mod i javljam rezultate... trenutno sam na rezervnom kuleru :D .

Pozdrav :wave:

melkor je napisao(la):
Pukla burgija na pola posla :mad: :smash:
A garant si bušio bakarni deo...:D
Isto se desilo i kod mene kad sam na TT V9 bušio bakarni deo... :wall:

A zasto pucaju burgije kad se busi Bakar? Sa koliko obrtaja busite (otprilike), koliki pritisak vrsite (kojom brzinom "gurate" burgiju), da li odmah krecete sa burgijom zeljenog (zavrsnog) promjera, ili koristite recimo prvo onu od 2mm, pa 4mm, pa 6mm (ili neznam vec koja vam je zadnja)?

@ALL with WaterCooling

Bre ljudi kakva vi to vodena ladjenja imate ?? :sceptic: :S:

Meni nebuseni WR 4 sa SmartFan-om na 3500rpm drzi 42/49 na 2.4GHz a usudim se i da odigram po nesto na 2.7GHz (ovo samo nocu) i temperatura je 53/62 idle/load. Ovo mereno sondom uz jezgro procesora.

Sa ovim drugim izbusenim (pa upropastenim :smash: ) bi bilo bar 5C nize.

Busio sam sa 2mm, a burgija je pukla (po mojoj proceni) na prelazu iz bakra u aluminijum (kada se hladnjak pogleda odozgo kroz rebra, vidi se Al, a odozdo Cu umetak, kao medaljon).

Pozdrav :wave:

I opet ja pocinjem pricu vezano za srecni broj 13 :)
Ovoga puta je izgleda Photoshop....pardon WCPU-ID :d pobrljavio
pa na screenshot-u sa 14" monitora pod Name string stoji :

citiram
Unknown CPU typ

gde li je nestalo ono e pitam se ,
verovatno pobrljavila nova verzija v3.3
Zato ja koristim v3.1a ;)

Poslednja izmena:
Ja sam pre jedno 3 sata tachnije oko 12 probushio 4 male (2mm) rupe kao i što sam rekao i isplatilo se. Posle ovoga sam šmirglao sa vodenom šmirglok 2000, i sam hladanjak je od dole kao ogledalo, još malo glancanja i biće pravo ogledalo. Pogledajte sliku. Napominjem da mi je temperatura u sobi 22C pri dnu (na patosu) a da je oko samog kućišta 23,5C i kućište je skroz zatvoreno, i jedini protok je jedan 8cm fan koji ubacuje preko HDD-ova i jedan 8cm fan koji izbacuje tamo ispod napajanja i naravno napajanje. Imajte u vidu da je ovo i dalje vazdušno hlađenje, i to jako tiho, dovoljno da ga ostavim preko cele noći da skida nečto sa neta, a ja u istoj toj sobi koja je 4x3 mogu kao čovek da spavam i da me nebudi komp, to mi je najbitnije. A čisto da vam kažem da mi je idlle 31C.

E ovaj Tarmi Rićmi nas svakog dana iznenadi, pronalazi čovek sve greške koje ljudi rade prilikom rada u Photoshopu. Ljudi čuvajte se.

Edit: Zaboravih sliku.....

Prilozi

• wow.JPG
    wow.JPG
    132.4 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Za busenje bakra:

1. Koristiti sto ostriju burgiju (najbolje novu). Postoji posebno ostrenje burgije za bakar, ali za to vec morate da poznajete nekog mahera...

2. Obavezno koristiti podmazivanje ili hladjenje...kapljanje ulja u rupu dok se busi odradice posao

3. Ne preterivati sa korakom jer ce da "zalepi" i pukne burgija

4. Ako primetite da "koci" odmah povlacite burgiju na gore

5. Trudite se da koristiti burgije sto veceg precnika

Poslednja izmena:
Tarmi Ricmi je napisao(la):
I opet ja pocinjem pricu vezano za srecni broj 13 :)
Ovoga puta je izgleda Photoshop....pardon WCPU-ID :d pobrljavio
pa na screenshot-u sa 14" monitora pod Name string stoji :

citiram
Unknown CPU typ

gde li je nestalo ono e pitam se ,
verovatno pobrljavila nova verzija v3.3
Zato ja koristim v3.1a ;)

Decko ti ocigledno nisi video ni jedan mobilac :d :d :d

Treba da pise bas tako: Unknown CPU Typ :smoke:

P.S. pogledaj kod Paradigme rezultat koji je poslao DADE, imas taj WcpuID 3.1a i lepo ti pise. :p

Poslednja izmena:
Ak je tako onda sam pogresio i to priznajem
ali moje je pravo da nekome ne verujem ....
Mobilac jesam video ali nisam obracao
paznju bas konkretno na tu stvar
Necu vise smarati

Pozdrav

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Ak je tako onda sam pogresio i to priznajem
ali moje je pravo da nekome ne verujem ....
Mobilac jesam video ali nisam obracao
paznju bas konkretno na tu stvar
Necu vise smarati

Pozdrav

Ma nema ljutnje ;)

Nego sto odma napadate coveka pre nego sto proverite sta prica.

tex707 je napisao(la):
Za gx-x-a...koji je ovo program sto pokazuje i Vdd i Vdim i Vagp....MNOGO bih voleo to da imam.

program je USDM, ide uz Epoxove ploce, mogu ti ga poslati al neverujem da ce ti raditi. Ako zelis prog. kontakt na PM, posto ja ne zelim vise da ucestvujem u ovom thread-u, vredja mi inteligenciju...

kjgkreek je napisao(la):
@OP Objasni zasto ti na onom screenshot-u prime ne radi nista ?

Upravo i ja to isto pitanje postavljam, i upravo zbog toga sam rekao da me je razocarao.

@OP: Nemam ja nista protiv tebe licno, nemoj da se ljutis (zao mi je sto sam napisao da mozes slobodno da se ljutis, bilo je u afektu, ponasao sam se ko napaljeni tinejdzer iako to odavno nisam ;) ) Samo kad sam video screen shot i ustanovio da se prime ne vidi, i da ne radi nista razocarao sam se i imam (stavi se na moje mesto) 100% razloga da mi i dalje bude sumnjivo, video si temperature koje sam ja posalo, upalio komp, udario screen shot i to je to (uradjen je zimus ka mi je u sobi bilo 16C).
Hvala sto si napravio screenshot, nisam ne zahvalan sa te strane.
Poz. ,)

Ufff,ajde da i ja odgovorim i da svi budu zadovoljni:

2 Tarmi: Ovo nije prvi put da me optuzujes i spajas sa brojem 13 ali vidim ja da u tebi postoji neka detektivska priroda i neprezaljena ljubav za policijsko-kriminogenim istrazivanjima i jos kada neko ostvari neki rezultat koji se tebi ne svidja onda odmah sasujes drvlje i kamenje tj.prvo optuzujes a onda pitas(tu si savrseno kopirao nase pripadnike reda i zakona).BTW,ti nisi trebao da se izvines stojchi,vec meni jer nisi njega napao vec mene,ali ja od takvih kao sto si ti niti ocekujem izvinjenje niti mi treba.Vise srece sledeci put herr detektive :D :D

2 Stojcha:Hvala sto si objasnio nasem detektivu oznake mobilca koga je video najmanje sto puta :D a takvu ,,malu cinjenicu,, tj. cpy typ verovatno nije ni primetio posto to ,,niko ni negleda,,al me jedino cudi kako takva mala stvar da promakne tako velikom i vrsnom detektivu al,opet cuda se desavaju :D

2 gx-x: Znam da nemas nista protiv mene,zato sam te i zvao da dodjes kuci kod mene i vidis stanje i taj poziv i dalje vazi sa moje strane,a dolazak sto se mene tice nemora biti i tim povodom vec moze biti i razmena iskustva i sl.Takodje znam i da nisi tinejdzer, i da se svako od nas ponekad impuslivno ponese,mislim ipak smo svi mi od krvi i mesa i takve stvari se desavaju i to je normalno.Sto se tice prajma,on zaista nista neradi u trenutku kada sam uradio screenshot,ali to nije zato sto sam ga samo upalio slike radi,vec zato sto mi je posle par minuta pukao.Znaci na toj frekvenciji prajm mi veoma brzo pukne i nemam sanse da ga drzim ni 15 minuta i to priznajem,ali ono sto je najvaznije je da mi druge stvari nepucaju,a prajm mi uoste nije toliko bitan,mislim bilo bi bolje da moze da prodje,al sta da mu radim kada nece ;) Dakle nadam se da sam sve objasnio,a ako sam nesto zaboravio ti kazi.Sto se tice screeneshota nema problema uradio bih ti to jos 5 puta ako treba.
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
:banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

Optimus mozda ti sada ne promakne moj post i da mi odgovoris zasto na onom screenshot-u nije ukljucen prime, ili ces i dalje da se pravis da nisi video moju poruku, nadam se da ces imati neko dobro objasnjenje, a i da ces nam poslati novi screenshot gde ce se sve lepo videti...

2 kjgkreek:u covece malo lakse,ovaj tvoj post je kao neki ukor ili nesto slicno upuceno meni. :trust: Sada sam video tvoj post na prosloj strani,a ranije ga nisam video jer je moj odgovor prebacio na novu stranu,a tvoj je ostao na staroj tako da ga nisam video.Dakle neznam sta jos treba da objasnjavam,sve sam rekao u poslednjem delu mog proslog posta i necu valjda da ponavljam stvari kao svaba tra la la.Ne znam sta ti to ocekujes da ja objasnjavam,jer ja niti vidim razloga da nesto vise objasnjavam niti cu.Sto se tice screenshota jedan sam poslao i vise necu jer se ja ovde nikome ne pravdam niti cu.Gx-x-u sam ucinio i postovao screen samo zato sto me je molio i to je kraj.Ovaj thread nije o mojim temperaturama nego o modu kulera,i to sto ti trazis je totalan offtopic i to bi trebalo da znas.Dakle ja sam zavrsio sa objasnjenjima a ako se tebi nesto nije svidelo meni je zao,a ja cu moje shotove kaciti kada to bude tema ili kada budem hteo sa nekime da uporedim moje o/c rezultate, a ne kada me neko cima da to uradim.

Poslednja izmena:
E ljudi oko čega vi mlatite ovde?
Hoćete da vam ja pošaljem shotove na 1.75V sa 1500rpm i 25c dok radi prime?
Šta imate od tih sličica?

2 vojkan:E vojkane bolje nemoj to da uradis,jer ima da te `oma napadnu kompjuterski strucnjaci za te tvoje niske temperature,jer je po nekima izgleda procesor namenjen da radi na 90 stepeni i da na njemu krckas rucak :D :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno