_/Neo\_ je napisao(la):A što se tiče one bakarne trak milsim da mi neće trebati pošto sam pogrešio u merama coolera, telo je 70x80 tako da u tih 1cm po 5mm sa svake strane koliko sam osetio neduva vazduh. Jedino što me brine je u tih 1 cm praznog prostara između tela i samog ventilatora. Dali vazduh moze tuda da odlazi umesto da ide među rebra?
NightVision je napisao(la):Jos samo kad bi ABIT uspeo da napravi normalni BIOS koji pokazuje pravu temperaturu CPU-a, a ne da mi se dize kosa na glavi svaki put kad vidim temperaturu
Mozda tada ne bih ni pomisljao o kupovini nekog novog kulera ili modovanju postojeceg![]()
Optimus Prime je napisao(la):2 Gx-x Znaci temperatura mi je zaista oko 36 ali ne prilikom full load-a vec idle-a a full load dodje do 40.5max.One vrednosti su priblizne,ali je cinjenica da mi je temperatura drasticno opala i ja sam sa ovim zadovoljan naravno dok ne dodje neko bolje hladjenje![]()
Optimus Prime je napisao(la):2 gx-x:Samo mi kazi dve stvari a prva je zasto zelis da u sve to ubacim i prime95 kada ja nisam spominjao da su mi one temperature posle prajma vec posle normalnog rada, a ne programa koji je napravljen da izmuci cpu.
2.Moram priznati da mi sve ovo lici na pravdanje tj.da ja tebi moram da dokazujem svoje temperature.Ja nisam radio ovaj mod kako bi se kur*io sa svojim temperaturama vec kako bih ohladio procesor i ovo mi izgleda totalno glupavo u rangu rasprave ko ima veci.Mislim ja mogu da postujem slike svojih temperatura i to nije problem,ali ako imam razlog a pravdanje to sigurno nije.Znaci ako mi kazes neki valjani razlog zasto bi ja postovao te slike onda cu to i uraditi.Pozdrav.
A da, pa pisao si da kod rupa šmirglaš sa ne znam kojom šmirglom. Možda te nisam dobro shvatio, ali ako si mislio da šmirglom radiš završnu obradu kod rupe (ivica rupe), lakše je uraditi obaranje ivice burgijom (a i poželjno je oboriti ivice rupa zbog istisnutog materijala prilikom bušenja), samo to._/Neo\_ je napisao(la):Sutra počinje moja operacija, tako da kad uradim javljam vam rezultate. Radiću sa prošlim ventilatorom koji je na 200x10 na 1.5v imao idlle oko 45*C, pa ću da vidim koliko će da bude posle sutrašnje operacije. Kad sve uradim javljam. Još mi niko nije objasnio čemu obaranje ivica?
Optimus Prime je napisao(la):Pa kada bi ti bila niska temperatura onda bi sigurno hteo jos da ga malo overklokujes i time bi naravno podigao temperaturu i bio bi opet na istom i opet bi se interesovao oko moda kulera![]()
Optimus Prime je napisao(la):2 gx-x:Samo mi kazi dve stvari a prva je zasto zelis da u sve to ubacim i prime95 kada ja nisam spominjao da su mi one temperature posle prajma vec posle normalnog rada, a ne programa koji je napravljen da izmuci cpu.
2.Moram priznati da mi sve ovo lici na pravdanje tj.da ja tebi moram da dokazujem svoje temperature.Ja nisam radio ovaj mod kako bi se kur*io sa svojim temperaturama vec kako bih ohladio procesor i ovo mi izgleda totalno glupavo u rangu rasprave ko ima veci.Mislim ja mogu da postujem slike svojih temperatura i to nije problem,ali ako imam razlog a pravdanje to sigurno nije.Znaci ako mi kazes neki valjani razlog zasto bi ja postovao te slike onda cu to i uraditi.Pozdrav.
gx-x je napisao(la):Izvini sto te gnjavim, ali molio bih skren shot ovoga. Nemoj se ljutis, ali ne bi trebalo da ti je problem. Molim te udovolji mi:
uputstvo:
- pokreni program tipa cpu-z ili wcpuid gde se vidi xp-m na 2560mhz i voltaza
- pokreni program koji prikazuje temperature
- pokreni prime95 i ostavi ga 15minuta, tj. stavi na torture test
poredjaj prva dva prozora tako da se oba vide, pokreni prime95 (kao sto sam naveo) , njega stavi u pozadinu. posle 15-tak minuta (prva tri testa prime-a) uradi screen shot dok PRIME RADI (znaci nemoj ga zaustaviti)
.
.
![]()
TazDeVil je napisao(la):A da, pa pisao si da kod rupa šmirglaš sa ne znam kojom šmirglom. Možda te nisam dobro shvatio, ali ako si mislio da šmirglom radiš završnu obradu kod rupe (ivica rupe), lakše je uraditi obaranje ivice burgijom (a i poželjno je oboriti ivice rupa zbog istisnutog materijala prilikom bušenja), samo to.
_/Neo\_ je napisao(la):Ali zašto bi obarao ivice kad ću šmirglom da to sve lepo išmirglam od dole a vodom cu da poskidam sve što je ostalo. Aj malo bolje objasni to obaranje burgijom. Ako sam te razumeo, uzmem malo veću burgiju od rupa i od gore rukom guram dole i tako ih raširim?
stormbringer_bg je napisao(la):A da zovemo Baltazara da ovo uradi? Mislim da je decko to doktorirao![]()
:-devil-:
stormbringer_bg je napisao(la):Citajuci ovaj thread resio sam da i ja modifikujem kuler. Masina je Abit KT7A, Palomino 1400@1666 MHz, 1.75v, 512 ram, kuler je Titan, ne znam oznaku (TT5B, tako nesto), lici na piramidu, mator oko 2-3 godine, ventilator je na 3150 rpm, osmica, pasta je providna silikonska, kuciste ima dve osmice spustene na 7v, jedna izbacuje vazduh, druga hjadi hard.
Posle 15ak minuta prime95 temp procesora je 57c, zatvoreno kuciste. Posle izvrsene modifikacije, na slici, temp se spustila neka 3 stepena, precnik rupa je 5mm, buseno je do rebara na kuleru, mozda par mm unutar njih.
Inace, u okviru modifikacije racunam i skidanje grill-a, kao i poluuspesnu obradu vodenom smirglom, mrzelo me je da se mnogo cimam. Sve u svemu, ko ima viska vremena, neka se zeza sa ovim.
Pozitivna stvar je ta, sto sam posle modifikacije snizio broj obrtaja sa 3150 na ? (smanjio sam voltazu sa 12 na 7), i ne prelazi 59c, a kuciste sam ostavio otvoreno, sve je dosta tiho...
Sve u svemu, smorio sam se :wall:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari