Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Nista uradio nisam sem ubacio mtel karticu i dosao u Srb....Eto.
Adresa u gwallet-u mi cak nije bila na usa nikada. PS sam uspio trajno da otkljucam prije i vise od 2 godine na usa tj. da nemam onog country ogranicenja i da vidim sve paid app i da imam svaki update.

Instaliraj te hideninja vpn ,meni je danas zavrsio posao za francuski google play

Nista uradio nisam sem ubacio mtel karticu i dosao u Srb....Eto.
Adresa u gwallet-u mi cak nije bila na usa nikada. PS sam uspio trajno da otkljucam prije i vise od 2 godine na usa tj. da nemam onog country ogranicenja i da vidim sve paid app i da imam svaki update.

A znaci ti nisi pravio adrese u USA i to sve?

Zato meni bilo čudno, pošto gledam meni sve u redu, još se niko nije žalio da ga je tako odjednom zaključalo, a stavili na USA sve i adrese... Ko zna šta se tu desilo.

Jok, moja adresa u Pg, kartica isto tako samo sto se dobro sjecam da sam sve zivo tada odradio preko vpn-a i tako ostalo.

Svojevremeno sam otvorio google wallet, mnogo pre nego smo dobili PP, i nekad kad slučajno kliknem na neku app (iako mi ne pada napamet da kupujem), kaže mi da je kartica istekla (naravno kad je od pre , recimo 5 godina).

Ista kao sa svakom drugom karticom. Skidaju vise zbog nekog deviznog rizika,pa posle nekog vremena vracaju deo. Ne znam koji je tacno procenat.

Ista kao sa svakom drugom karticom. Skidaju vise zbog nekog deviznog rizika,pa posle nekog vremena vracaju deo. Ne znam koji je tacno procenat.

Nisam to znao, bas cu da vidim da li ce nesto vratiti...
Jer ovako ispada da nesto sto kosta 5.4$ skinu ti 5.5€ sto je 20% vise nego sto kosta na play-u, bar u ovom slucaju.

5.49 - 5.50 ... Skinuli su ti 0.01$ :d Jel to mnogo?

Aaaaaa... Sad razumem.

Sto se tice tog skidanja. Postoje porezi neki ili tako nesto citao sam, kada se kupuje aplikacija pise njena cena + ispod toga pise dodatak koliko iznosi pdv ili sta vec i na kraju imas konacnu cenu.

To nije kod svih aplikacija. To sve zavisi od drzave do drzave u kojoj je developer.

Aaaaaa... Sad razumem.

Sto se tice tog skidanja. Postoje porezi neki ili tako nesto citao sam, kada se kupuje aplikacija pise njena cena + ispod toga pise dodatak koliko iznosi pdv ili sta vec i na kraju imas konacnu cenu.

To nije kod svih aplikacija. To sve zavisi od drzave do drzave u kojoj je developer.

Ali vidis meni je stigao mail od google play , priznanica koliko ukupno kostala, toliko je i pisalo kad sam kupovao...

Da, evo sad vidim da ti pise porez 0.00$... Ne znam dalje sta bi moglo da bude.

Ja sam na USA i nisam imao problema, samo znam da sam negde platio porez, negde ne. Ovakvih stvari nisam imao. Ko zna koliko nasi uzimaju i sta je tu ustvari po sredi.

To ko kupuje preko naseg, a ne preko USA ti mozda bolje odgovori :)

Druze nisi dobro procitao...

Aplikacija je kostala Pogledajte prilog 159075

US dolara

Potvrda na mail...

Meni je skinuto 5.5€ (eura)
Tebi je rezervisano 5.5 eura. Vratiće ti višak nakon par dana.

Djlke kako si napravio na usa nalog?

Ima u temi negde objašnjeno korak-po-korak. I ja sam i dalje na SAD i uzimam sve što daju promotivno, nikad nikakvih problema. Samo jednu free knjigu nisam mogao da "kupim".

Poslednja izmena:
Heh, naveli ste me na razmišljanje... Elem, bacim pogled na podešavanja Walleta i vidim da su mi kartice sa USA adresom, ali mi je glavna adresa na RS. Međutim to mi nije do sada pravilo probleme, kao što u donjem quoteu navodim... Osim dotičnog problema, jel te...

Promenim glavnu adresu i voila:

Jel pokušavao neko da kupi neku film ili seriju sa Playa (znam, znam, dobar vic, ali ipak)? Meni je Play zaključan na USA i do sada sam bez problema kupovao aplikacije, časopise, pa i onaj 30 dana Play Music, ali neće da mi prihvati kartice iz Walleta za filmove. Kupovina aplikacija i dalje radi.

problem je nestao, mogu da kupujem i filmove! Dakle za filmove i serije adresa i na karticama i glavna mora da bude US.

E sad, stoji mi Верификујте идентитет да бисте добили приступ свим функцијама Google новчаника u Walletu, pa se nadam da ga neće zaključati, jer sam ga u tom slučaju nahebao... Može li neko da potvrdi da i njemu to isto stoji?

Edit. Glupi iOS SwiftKey, nije ni za onu stvar...

Poslednja izmena:
Ima, i dzaba,i dalje ne pokazuje nista kako treba. Cak mi daje mnogo aplikacija koje nisu kompatibilne sa Nexusom (kad idem preko browsera koji je konektovan kroz vpn na play store)....

Tebi je rezervisano 5.5 eura. Vratiće ti višak nakon par dana.

Ima u temi negde objašnjeno korak-po-korak. I ja sam i dalje na SAD i uzimam sve što daju promotivno, nikad nikakvih problema. Samo jednu free knjigu nisam mogao da "kupim".

Da, evo sad vidim da ti pise porez 0.00$... Ne znam dalje sta bi moglo da bude.

Ja sam na USA i nisam imao problema, samo znam da sam negde platio porez, negde ne. Ovakvih stvari nisam imao. Ko zna koliko nasi uzimaju i sta je tu ustvari po sredi.

To ko kupuje preko naseg, a ne preko USA ti mozda bolje odgovori :)

Tacno je to u pitanju, pisalo je rezervisana sredstva... videcu kasnije kad dodjem kuci sta se desava na racunu...

Hvala drugari.

Mislim da ti nece odmah vratiti tu razliku. Verovatno posle nekoliko dana..

Vratiće mu na dan knjizenja uplate. To banka rezerviše nek se osigura usled velikih kursnih oscilacija.

Da bas tako, hvala puno svima.
Vracen mi 1€ dakle ukupno naplaceno preko cene 0.1$ super.

Vise ne postoji varijanta market unlocker-a za otkljucavanje ps-a? Nema sta nisam pokusao iz ove teme ps mi je i dalje na free aplikacijama.

Zadnjih par dana mi i icon packove pokazuje kao nedostupne u mojoj zemlji....:/

Skroz cudno Urose... jesi li probao hard reset pa sve iz pocetka?

Nije čudno. Sistem je primetio da koristi proxy ili nešto slično i zaključao mu je nalog na Crnu Goru. Tu ne pomaže hard reset, nego samo kreiranje novog Google naloga.

Heh, naveli ste me na razmišljanje... Elem, bacim pogled na podešavanja Walleta i vidim da su mi kartice sa USA adresom, ali mi je glavna adresa na RS. Međutim to mi nije do sada pravilo probleme, kao što u donjem quoteu navodim... Osim dotičnog problema, jel te...

Promenim glavnu adresu i voila:

problem je nestao, mogu da kupujem i filmove! Dakle za filmove i serije adresa i na karticama i glavna mora da bude US.

E sad, stoji mi Верификујте идентитет да бисте добили приступ свим функцијама Google новчаника u Walletu, pa se nadam da ga neće zaključati, jer sam ga u tom slučaju nahebao... Može li neko da potvrdi da i njemu to isto stoji?

Edit. Glupi iOS SwiftKey, nije ni za onu stvar...

Samo nemoj da klikces na verifikaciju identiteta, kao neki, i sve ce biti ok ;)

Je li moguce da mi nijedna vpn aplikacija ne lazira ip i da me play store prepoznaje uvijek?

Sad sam pokusao sa kompa sa kojeg apsolutno nikad nisam isao na net niti na ps, instalirao vpnshield, konektovao se, provjerio da je sve ok sa ip-om (tj. iz USA) i play store mi opet daje free app a za neke mi kaze da nemam uredjaj prijavljen!?!?!?

Vrh Dno