Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

I dalje svaka druga aplikacija ili igra koju hoću da kupim nije dostupna kod nas. Tako da, broj nije jednak.
Neke aplikacije su jeftinije kod nas, neke u USA, ali kada su popusti, skoro nikada nisu aktuelni kod nas.

Da li je neko koristio gift kartice ovde? Na americkom sam playstoru i vidim ima preko qvouchera da se kupi card. Nazalost iselili banka intesu ovde nemogu vise da skoknem da uplatim par ******* za neki app pa razmisljam o alternativi. Ima neko iskustva s ovim - kontam da ide preko walleta pa da mi ne budu trazili neku zeznutu verifikaciju - ostaje mi se na americkom playstoru.:D

Da li je neko koristio gift kartice ovde? Na americkom sam playstoru i vidim ima preko qvouchera da se kupi card. Nazalost iselili banka intesu ovde nemogu vise da skoknem da uplatim par ******* za neki app pa razmisljam o alternativi. Ima neko iskustva s ovim - kontam da ide preko walleta pa da mi ne budu trazili neku zeznutu verifikaciju - ostaje mi se na americkom playstoru.:D
Sad ne znam da li ce ti to pomoci posto sam ja zivim u USA, ali sam koristio play store gift card i kad sam bio poslovno u Dublin-u i dalje sam imao americki playstore i pisalo mi je koliki mi je balans na play store account i secam se da sam kupio dve aplikacije i jedan film i bez problema je proslo. Nisam ubacivao nikakav proxy or vpn dok sam bio u dublin-u cak nisam ni koristio T-Mobile USA Sim card za vreme mog boravka tamo i naravno nikad nisam ubacio u play store podatke sa moje kartice, ali jesam redeem gift card dok sam bio u USA i play store mi nije menjao region ma gde god sam bio, secam se na starom nexus 4 telefonu gde nikad nisam nikad imao ni gift card niti sam ikada na tom nalogu kupovao neku aplikaciju i stalno mi play store menjao region na lokaciju gde sam bio.

Hehe hvala - lepo je to čuti! Probacu baš ovih dana pa javim.

Konacno sam resio da sednem i odradim proceduru za dodavanje kartice na wallet - koliko vidim preporucljivo je dodavanje kartice na fake USA adresu zbog veceg broja dostupnih aplikacija (cene su manje vise slicne), veceg broja aplikacija na popustu...?
Znam da je ranije bilo moguce napraviti "dedicated" google nalog koji bi se koristio samo za kupovinu aplikacija, i share-ovati app-ove na vise telefona dodavanjem accounta. Jel to i dalje funkcionise ili su eventualno poceli da prate broj uredjaja koji koristi isti google account?
U slucaju da mi u nekom trenutku zakljucaju taj nalog na Srbiju, pretpostavljam da mi kupljenje aplikacije ostaju dostupne?

Tako bi trebalo da bude. Sve sto si platio ti ostaje. Neznam ja lično koristim USA nalog na vise uredjaja I skoro sve aplikacije kupljene na njima svima. Cak sam juce uz intezinu karticu dodao I onu iz komercijalne banke - Djilkoseva metoda rules! :)

Vi koji imate USA nalog, kada hocete nesto da instalirate sa gp-a (besplatno ili da se placa) da li mozete to da uradite bez VPN-a? Ili pri svakom pristupu ili update-u morate orvo da palite VPN?

Ja sam malo u početku koristio vpn ali sada ne. Bez problema sve instaliram.

Bez vpna takodje. Samo dok sam dodavao karticu ukljucen meda.

Tako bi trebalo da bude. Sve sto si platio ti ostaje. Neznam ja lično koristim USA nalog na vise uredjaja I skoro sve aplikacije kupljene na njima svima. Cak sam juce uz intezinu karticu dodao I onu iz komercijalne banke - Djilkoseva metoda rules! :)
Koja je to djilkoseva metoda (daj neki copy paste,pogledah zadnjih par strana i ne vidim(? Ja sam uzeo intezinu net kartu pa sad nisam pametan da li da je vezujem na usa store ili da se prebacujem na nas?!

Super fora Tnx....a ako hocemo da smo na domacem storu?!

Nista. Samo normalno popunis informacije na google walletu i to je to.

Pokusavam da kupim neku app na play storu i dobijam sledecu gresku, zna li neko u cemu je fazon, ima para na kartici i nije istekla naravno? Pokusao sam par aplikacija da kupim istu gresku izbacuje?
edit: u ptanju je rajfajzen kartica
Capture.JPG

Poslednja izmena:
edit: sve ok nisam znao da sam stukao sav kes sa kartice :D

Meni nije ok... Imam para na kartici, a vraća istu grešku. A kupovao sam ranije aplikacije

Meni nije ok... Imam para na kartici, a vraća istu grešku. A kupovao sam ranije aplikacije
Pogledaj da li slučajno nisi pomešao Stanje i Raspoloziva sredstva.
stanje - nedospele obaveze = raspoloziva sredstva.

3a12e7284e637bbdb5530b0453e550bd.jpg

Don't worry, Nisam. Imam evrića na računu. Pokušao sam i da izbrišem karticu, pa da je dodam ponovo. Nije htela ni da prođe ona rezervacija sredstava pri dodavanju nove kartice. Čekam odgovor od banke da vidim da nisu nešto oni napravili problem. Uredno mi stigli smsovi o odbijenim transakcijama. SocGen je u pitanju

Meni se desava da banka blokira karticu jer joj se učini da je u pitanju neka sumnjiva transakcija.

Ne znam da li da lupam glavu u astal ili u zid....

Banka blokira sve transakcije ispod 1$... Baš iz razloga koji je naveo Gadafi...

Menjaj banku..tj. izvadi novu karticu u drugoj banci. Meni radi Intesina Visa intrnet..

Jel ja to dobro tumacim zadnjih par strana i omogucena je kupovina na našem Store sa našim karticama?

Već nekoliko meseci :) a već godinu, dve, tri sa našim karticama možeš da kupuješ preko mog tutoriala na USA Play store-u.

Kao da si od juče na forumu. Baš je bila udarna vest po IT sajtovima, čak i na nekim stranim. Čudno da nisi video ni u temi o aplikacijama, ma svuda se negde provuklo kupovina aplikacija.

Poslednja izmena:
Menjaj banku..tj. izvadi novu karticu u drugoj banci. Meni radi Intesina Visa intrnet..

Do 2013 sam bio u Intezi, i tu je šoping radio normalno. Baš sad gledam listinge sa Wallet-a, od 2013 nisam imao ni jednu transakciju <1$ na PS.

Pošto ne mogu da menjam SocGen, videću da odradim tu Inteza Internet karticu. Plaća li se tu održavanje ili neki drugi redovni troškovi?

Nema nikakvih troskova..

Već nekoliko meseci :) a već godinu, dve, tri sa našim karticama možeš da kupuješ preko mog tutoriala na USA Play store-u.

Kao da si od juče na forumu. Baš je bila udarna vest po IT sajtovima, čak i na nekim stranim. Čudno da nisi video ni u temi o aplikacijama, ma svuda se negde provuklo kupovina aplikacija.
Hajde baci link ka tom tvom tutorijalu, ne bilo ti zapovijeđeno.

Zahvaljujem fudbalskom klubu Loznica. A ima li kakvog rizika po Google account ova varijanta? Meni, u sustini, samo treba da kupim Poweramp. Ali vidim da ima i varijanta direktno da se kupi sa sajta. Ne znam samo kako se update-uje posle.

Ima rizika ako ti nekada budu trazili neke verifikacija akaunta a ti pristanes na to. Tada mogu da ti ga blokiraju..

Mada cini mi se da je neko ovde na forumu uspeo da ga odblokira,zvanje googla cimanje itd itd

Vrh Dno