Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Meni radi sve...

Sve je lepo radilo preko Tunnel Bear-a do pre neki dan, a danas više ništa ne pomaže :)
Hteo sam da pazarim SwiftKey tastaturu, ali neće moći...

Radiće ti sutra :D Meni isto pre neki dan 10x zaredom nije hteo da promeni store, probao i usa i de, ali evo danas radi.

Radiće ti sutra :D Meni isto pre neki dan 10x zaredom nije hteo da promeni store, probao i usa i de, ali evo danas radi.

Daj bože, mada ne verujem :)
Ja sam čačkao sa drugim VPN programima jer su mi nestali megabajti na TunnelBear-u i onda sam pokušao sa ovim uputstvom iz dodatka ovde - http://srbodroid.com/development/uputstva/kako-kupovati-android-aplikacije-iz-srbije/ i sada pošto je počeo proces verifikacije (Google Wallet - Settings Adress book) ne mogu da vratim zemlju na Srbiju nego stoji USA (Your home country cannot be changed because you have started the identity verification process.)

v6kebm.png

Naravno od ta posla nema ništa jer traže Social Security number :D
Ukratko nemojte ova dva programa da koristite - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flash.VPN_Free i https://play.google.com/store/apps/details?id=com.surfeasy

Nemam ideju kako ovo da se sredi ...

Posto si pokrenuo proces verifikacije mozes da se oprostis sa tim nalogom odmah...a sad nam objasni svima ovde zasto si kliknuo na proces verifikacije i ko ti je rekao da to uradis?

a kako je aktivirao taj proces verifikacije.. ?

Tako sto je kliknuo na dugme "Verify", jelte...

Posto si pokrenuo proces verifikacije mozes da se oprostis sa tim nalogom odmah...a sad nam objasni svima ovde zasto si kliknuo na proces verifikacije i ko ti je rekao da to uradis?

Naknadna pamet mi ne pomaže ;)
Nisam menjao zemlju ja nego su oni to odradili i zaključali ...
Nije mi frka za nalog - što se mene tiče može i da ostane ovako, samo nisam siguran da bi mi nov nalog pomogao u vezi Google Play-a :)

Pomaze meni jer pokusavam da shvatim razloge zasto si kliktao na verifkaciju kad to nije nigde napisano niti je iko rekao da to treba...ostavlja se nalog kao ne verifikovan kada se unese US adresa i za karticu i za kucnu adresu

Pomaze meni jer pokusavam da shvatim razloge zasto si kliktao na verifkaciju kad to nije nigde napisano niti je iko rekao da to treba...ostavlja se nalog kao ne verifikovan kada se unese US adresa i za karticu i za kucnu adresu

Nisam ni rekao da sam uputstva odavde pokupio :D
Nego šta mislite da će se desiti sa ovim nalogom ?
Da li ostaje ovako, jedino mi se ne pravi nov nalog zbog već kupljenih aplikacija - ovo ostalo nije strašno ...

Iskreno ne znam...mozda ima neki period kada se resetuje to polje ako nisi dostavio dokumenta za verifikaciju, a mozda ti i zakljucaju nalog potpuno...mislim da je bio vec neko sa istim problemom i mislim da su mu zakljucali nalog potpuno, ali takodje mislim da im je on poslao nasa dokumenta i time zakomplikovao situaciju i ubrzao proces zakljucavanja. Ostaje ti, u sustini, jedino, da cekas...

Iskreno ne znam...mozda ima neki period kada se resetuje to polje ako nisi dostavio dokumenta za verifikaciju, a mozda ti i zakljucaju nalog potpuno...mislim da je bio vec neko sa istim problemom i mislim da su mu zakljucali nalog potpuno, ali takodje mislim da im je on poslao nasa dokumenta i time zakomplikovao situaciju i ubrzao proces zakljucavanja. Ostaje ti, u sustini, jedino, da cekas...

I ja mislim da je ovo najbolje :D

ja prvi put kada sam nameštao usa plej store, google je primetio da pokušavam sa usa proxijem i rekao mi da mora da mi pošalje sms na mob da bi mogao da me verifikuje i pusti dalje. onda sam morao da izlazim iz avion moda, sačekam poruku na mob i onda ukucam lozinku iz poruke.
znam da nije ista stvar, ali reko da napisem ;)

Poslednja izmena:
ja prvi put kada sam nameštao usa plej store, google je primetio da pokušavam sa usa proxijem i rekao mi da mora da mi pošalje sms na mob da bi mogao da me verifikuje i pusti dalje. onda sam morao da izlazim iz avion moda, sačekam poruku na mob i onda ukucam lozinku iz poruke.
znam da nije ista stvar, ali reko da napisem ;)

Pa i meni je to bilo i proslo je ok :D

Ne verujem da ce ti blokirati nalog, eventualno mozda Wallet, ali aplikacije koje si kupio su tvoje, u smislu da se ne brines oko toga...

Do sada sam kupio 3,4 aplikacije preko Play store-a. Poslednju sam kupio pre nekih 15 dana.
Uspeo sam da se prebacim na americki play store preko nekih dodataka za menjanje ip adrese preko Chrome-a na laptopu. Onda mi je telefon automatski prepoznao da sam iz USA, ili sam jos i Tunnel bear tada ukljucio, ne secam se tacno. To je bilo pre pola godine, ako ne i vise.
Jedino mi spotify svakih nedelju, dve pravi problem jer mi prepozna lokaciju pa moram da ga ugasim, udjem u TB, otvorim spotify, ugasim TB i sve je ok.
Malopre sam hteo da kupim ovu aplikaciju (tacnije igricu):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crescentmoongames.slingshotracing

I nije htelo da mi skine s kartice da platim igricu. Pise mi DECLINED, i kao da izaberem drugu karticu. Igrica kosta 0,99 dolara, a ja na kartici sada imam 380 dinara. Nije mi jasno zbog cega nece. Trazio sam po Google neke tekstove gde su naveli najbolje aplikacije, gledao najpopularnije, ali stvarno ne znam sta bih drugo sad kupio i sta je korisno ili interesantno na neki nacin, pa da probam da vidim da li je do kartice ili su mi mozda onemogucili placanje. :D

Koja kartica je u pitanju?

Proveri sa bankom, ali ako se ne varam, kod Raiffeisena mora da bude minimum 300din na računu u svakom trenutku, što znači da ti efektivno imaš 80 din koje možeš da koristiš za kupovinu, pa ti zato ne prolazi taj 1$.

Jeste, u pravu si. Sad sam proverio i sa bankom, mora da bude minimum 300 din na racunu. Nista, to je problem, hvala puno.

prvo obrisati sve iz wallet-a i kartice, znaci sveeeee :D ides ovako wallet adresa i adresa kartice moraju biti usa, ja sam nasao neki kafic/restoran, broj telefona ostavljas svoj, onda kad to odradi stavis telefon u airplane mod i tako ga ostavis, posle ides u google account da iskljucis 2-step verification, da ne bi napravio problem i zakljucao account.PC > posle toga palis medu, usa connect, onda radis clear data, cache sve u browseru (PC), znaci totalka :) posle toga kucas u google-u play store, udjes u njega kucas svoj user pass i prvo ce ti mozda izbaciti error, tu gde pise error klikni na google play logo, bacice te kao na nas store, ali ces videti paid apps u search-u kucaj lupam cryten i moci ces da kupis, ostani na VPN-u ukljucen posle par minuta 10-15 mozda malo vise ima da se promeni store na americki. Na telefonu izadjes iz airplane moda i odes na medu usa i clear data na play store, to je to.

Mozda ti odmah nece biti prebacen na usa play store i neces biti zakljucan, ali budi nekoliko puta kupuj ili surfuj, pa kasnije ce se otkljucati.

Da, ma uzmi tunnelbear, ionako ce ti trebati samo taj put...ugasi wifi i data konekciju, tj. mozes da ga bacis i u airplane mod. Pre nego upalis vpn izloguj se sa play store-a i pocisti kes i kolacice u browseru :) Nadji aplikaciju koju bi da kupis i kad kliknes na nju tek se onda uloguj i sacekaj da prodje onih 15 minuta zbog refund-a. Tada vrati telefon u normalno stanje i uradi clear data i cache za play store app na telefonu..

Sve sam uradio kako ste ovde pisali, ali i dalje se javlja problem...
Napravio sam novi google nalog samo zbog kupovine aplikacija, sve prođe ok do dela kada treba da odradi transakciju i tu se jave ove greške

Računar

2yjzrxy.jpg

Telefon

2002r2q.jpg

Ovo je da čovek poludi gde mi živimo i koje prepreke imamo gde god da se okrenemo :D

Poslednja izmena:
A sto ne probaš preko tor browsera ja nisam odavno kupovao ali mislim da to još uvek radi

Neko je pisao o tim problemima ranije ne secam se kako je resio...jel ti kartica verifikovana na tom novom nalogu?

Neko je pisao o tim problemima ranije ne secam se kako je resio...jel ti kartica verifikovana na tom novom nalogu?

Iskreno nisam se toga ni setio - na starom nalogu sam kupovao aplikacije bez problema ...
Trebalo bi da jeste, gde to na GW-u može da se vidi ?

Zelen sam ja što se tiče kupovine i plaćanja na internetu *** :)

Pa valjda kad dodas karticu on kaze da ce je verifikovati i skine par centi ili imas dugme...ne secam se znam samo da sam ja verifikovao svoju kada sam je dodavao, a davno je to bilo..

Pa valjda kad dodas karticu on kaze da ce je verifikovati i skine par centi ili imas dugme...ne secam se znam samo da sam ja verifikovao svoju kada sam je dodavao, a davno je to bilo..

Ne znam više ni ja - neka ostane ovako pa ću u toku dana videti šta i kako ...
Bukvalno mi treba pola sata samo da radi da kupim par aplikacija i to je to :)

Dobro je što sad npr i bez ikakvog VPN programa odmah ulazi na US play store :)

Ma ovo moje je provereno, licno sam uradio na par telefona. G2, S4, S3, Nexus 5, Nexus 4, svuda je proslo ovo moje, zato sam i napisao tut.

E sad svasta moze tu da bude, da ti je odmah pokupio IP, pa banka, pa ima tu trista cuda sta moze da se iskomplikuje, ali generalno trebalo bi da radi 99%.

Vrh Dno