Šta je novo?

Joyplus M778 7" tablet

vladimirdowla

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
270
http://pojemario.com/wp/?page_id=1002

IMG_4604_tn.jpg

IMG_4605_tn.jpg

IMG_4611_tn.jpg

cena je malo preko 100€ u Hrvatskoj.

Prema specifikaciji, ima resistive touchscreen, ali i opciju za capacitive. Bilo bi zanimljivo videti tu opcionu varijantu. Za 50 jura vise sa boljim ekranom, ovo bi bila potpuno looda sprava.

cena je maaaaloooo više preko 100 eura u Hrvatskoj.
cca 7,35 kunića za euro.
što će reći oko 165 eurića.

Za Cortex A8, to je i dalje jeftino. Kod nas moze za te pare da se dobije Prestigio sa ARM9 i Blueberry sa ARM11. Ipak, koliko li je skuplji sa capacitive...

Johnnny, slažem se u potpunosti.
Precizirao sam cenu jer bi za "nešto malo preko 100 eura", recimo 105 eura, ovo bilo baš super povoljno.
E, porez kod naših susjeda je 23%. pa bi bilo zgodno videti kalkulaciju nekog našeg uvoznika za ovaj proizvod.
A i susjedi su nam tu, u komšiluku ...

Jesu u komsiluku, a svratiti na vikend u komsiluk ne bi bilo lose. Fazon bi bio da udjes u radnju i kazu ti da dobijaju tek sledece nedelje :D

Ali sta da se radi kada mrzim resistive... Kada bi bio u ponudi capacitive, ozbiljno bih razmislio da predjem granu i kupim ga.

pa ja sam i računao nešto malo preko 100€ kad bi mi vratili porez ali sam se zeznuo za model, ovaj je 778 a ima i 718 koji je jeftiniji. *** copy paste :D

p.s
šta mu dođe softverski multitouch što je lik u testu napisao?

Evo sa sajta firme koja ga prodaje.

"Inovativni multimedijalni uređaji za Vaš rad i razonodu.

Surfajte internetom i društvenim mrežama, pregledavajte svoju e-poštu ili čitajte e-knjige. Gledajte fimove u HD tehnici, slušajte svoju omiljenu glazbu ili igrajte popularne igre.

Stigla su nam dva modela M718 i M778. M718 dolazi sa Android 2.1 OS-om (Eclair) dok M778 sa 2.2 (Froyo) OS-om.

Vrlo brzo siže i upgrade za 2.3 (Gingerbread) za oba modela.
Evo i malo tehnikalija:

M778
Procesor ARM Cortex-A8 1.2 GHz, 7" TFT resistivni zaslon rezolucije 800x480, 512 MB sistemske memorije, 4GB flash memorije, Android 2.2, mini HDMI, USB host, SD utor,
Skype web kamera.
Predinstaliran Market, uređaj podržava Adobe Flash 10 i MKV, H.264 video filove HD rezolucije.
Cijena: 1.199,00 kn

M718
Procesor ARM 11 800 MHz, 7" TFT resistivni zaslon rezolucije 800x480, 256 MB sistemske memorije, 4GB flash memorije, Android 2.1, mini HDMI, USB host, SD utor.
Predinstaliran Market, uređaj podržava MKV, H.264 video filove HD rezolucije.
Cijena: 999,00 kn"

[YOUTUBE]w73EZOoPv1k&feature[/YOUTUBE]

evo ovo je praktično taj tablet samo od archosa i sa capacitive ekranom, čipset i količina rama su isti. 1.2GHz i 512MB, jedino što ovaj Archos već ima 2.3.1 što bi ovaj 778 trebao uskoro da dobije

Poslednja izmena:
Da, Johnnny, sasvim je moguće da bi se tako proveo ...
Pre par sedmica sam lutao po zagrebačkim trgovinama računalima i tako su me bledo gledali kada sam ih pitao imaju li tablete...
Posebno što je i među fancy šmancy ljudima, sa kojima sam se tamo susretao, tablet još nepoznanica.
Mislim da je u svemu tome najpresudnije što je pronaći hot spot u Zagrebu, a i drugde po Hrvatskoj misaona imenica.
A za čega bi onda, tako ograničen mobilan uređaj kao što je tablet samo sa wi fi - jem, nekome tamo koristio?

Ja mislim da precenjujete mobilnost tableta kao uredjaja, barem dok se malo ne rasprostrani medju ljudima i prihvati kao ideja. Meni bi sada licno bilo bezveze da izvadim tablet od 7"-10" na nekom javnom mestu i pocnem da kuckam nesto na njemu. Zasto? Pa sta znam, mozda iz razloga sto ne vidjam puno ljudi koji rade isto pa nisam navikao na tu ideju. Laptop mogu da razumem zbog posla kada neko kucka u kaficu ili gde vec, ali trenutno tablet smatram za uredjaj koji je vise home oriented za surfovanje zavaljen u fotelju i gde ces imati svoju wifi mrezu.

Smartphone je donekle blaza alternativa i to mogu da razumem, pa i licno ga tako koristim jer je manji i ne skreces preveliku paznju na sebe kao kad drzis 10" tablet ispred face :)

Neko voli da skrece paznju...valjda.
upravo je sedmica idealna velicina za tablet.mozes da je izvuces a da ne privlacis paznju..jos ako smanjis brightness..ponavljam da ne vidim svrhu za tabletom od 10inca van svog stana..barem za sad.

nesto mi je upravo proslo kroz glavu:eyebrows:
ja sam jedan od onih koji su imali mobilni kad je to bio gadzet iz sf filmova.i mogu vam reci da sam ga lagodnije vadio po basu i slicno,na javnim mestioma dakle,nego sad tablet ili netbuk npr.

sta nam to govori(meni barem)

porazna cinjenica,da je unazad 14 15 godina bilo bezbednije i lagodnije na ulici:wall:

Ma ja ga i ne vadim...mislim tablet! Osetio je vazduh samo jednom za ovih nedelju dana. Glupo mi je da nosim tab od 10" kada izadjem u setnju, na kafu...
E sad ako negde putujem, za vikend ili na par dana recimo to je druga prica.

Hajde i ja malo off ... mada ima ona teme "za šta koristite tablet" ili tako nekako se zove.
Meni je mobilnost izuzetno bitna, a tablet to omogućava.
No, još uvek se dvoumim između nekog 10-11 cola brazzos laptopa i tableta.
Jeste, tablet se lakše "upakuje", lakši je, ali mali kapacitet skladištenja (zamislite sebe kako prekopavate kartice da bi našli onu na kojoj je prezentacija za koju niste ni mislili da će trebati...), kuckanje napomena i slične "ozbiljne" stvari ipak se lakše obavljaju laptopom.
Pa opet, recimo na dosadnim i ko zna koliko puta ponovljenim putovanjima zgodno je put skratiti gledanjem filma, a tablet ima veću autonomiju ...
Bez problema vadim laptop bilo gde i bilo kada, bez da osećam ikakvu nelagodnost zbog toga, a bezbednost ...
Hm, nekada mogućnost izbora proizvede glavobolje...

Ko se seca one reklame za York: sa cigaretom nikad nisi sam! Nevidjena glupost, ali potpuno vredi u slucaju tableta - sa tabletom nikad nisi sam. Od kada nam je ukinuto pusenje na poslu ne libim se da u susednom kaficu, uz kafu i pljugu radim uz tablet. Skoro da sam preselio radno mesto u kafic i nemam nesto zivaca da se stidim ili da mi je neorijatno sto sam jedini frik sa tabletom. A ako nikoga sa posla ne mogu da ubedim da mi pravi drustvo u kaficu - tu je uvek tablet, sa kojim, kao sto rekoh, nikad nisi sam. Dok je dobre internet konekcije!

Brico, meni je za posao 10" bilo premalo za bilo kakav udoban rad, ja sam uzeo 12" i zavrsio sa tim. Sa druge strane, tablet pokriva neke druge stvari i ima druge kvalitete, zbog kojih je sledeci na listi za kupovinu. Sto se tice kapaciteta skladistenja, sta fali cloud storageu? bitne dokumente stavis na net i zavrsis pricu. Ako ti treba ozbiljnije uredjivanje dokumenata, naravno da ce ti netbook bolje odraditi ovaj posao. Ako zelis da radis u cadu, zaboravi i jedan i drugi. najavljen je Autocad za Android (na iPadu vec postoji), takodje postoji i Photoshop, ali jednostavno, nije to puna verzija programa. Sa druge strane, Netbook je preslab za bilo sta vise od najosnovnijeg (sto moze da odradi i tablet, ponekad i bolje).

Sto se posla tice, sve ostaje na tome, hoces li da radis sa dokumentima ili sa necim drugim. Ni jedan od ova 2 uredjaja nisu ozbiljne poslovne sprave. Oba mogu da urade dosta u drugim sektorima. Izbor je samo tvoj.

Ja tablet od 10" vadim gde god da sam ako mi zatreba...
Veoma cesto sedim u kaficu po 3 sata i igram sah preko njega...
Nikad me nije zanimalo kako izgledam niti sta drugi misle,ali realno mogu samo da izgledam odmornije od onih koji vuku laptovpove od vise kilograma sa sobom ;)

Mene i sa blutuuuu slusalicom gledaju ko svemirca na pumpi i slicnim mestima al sta cu :)

Poslednja izmena:
Netbook je preslab za bilo sta vise od najosnovnijeg (sto moze da odradi i tablet, ponekad i bolje).

Pa i nije bas tako. Netbook je ipak jaca sprava od tableta, uzmi na primer netbook sa AMD Fusion platformom koju sam ja kupio, da ne pominjemo i3 i i5 varijante netbook-ova :) . Ipak imati pune verzije photoshop-a, dreamweaver-a, word-a, excela, video editing progama sta god vec da koristite za posao je ipak dosta ozbiljnije, da ne pominjem prisustvo fizicke tastature. Tablet nije namenje za posao, i trenutno ne moze da zameni netbook/laptop. Surf i multimedija da, ali posao gde trebas da otkucas nesto ili uradis u nekom od navedenih programa jednostavno je nemoguce na tabletu.

Ja tablet od 10" vadim gde god da sam ako mi zatreba...
Veoma cesto sedim u kaficu po 3 sata i igram sah preko njega...
Nikad me nije zanimalo kako izgledam niti sta drugi misle,ali realno mogu samo da izgledam odmornije od onih koji vuku laptovpove od vise kilograma sa sobom ;)

Mene i sa blutuuuu slusalicom gledaju ko svemirca na pumpi i slicnim mestima al sta cu :)
Najzad jedan normalan i zreo stav.

Ne znam što se ostali postavljaju k'o klinke od ~14 godina :d

U nekim situacijama sam držao netbook u jednoj ruci, a kucao i prebacivao nešto drugom i to "na sred ulice". I šta me boli tuki šta će neka primitivna marva da misli o tome? Problem je u našem siromaštvu, nekulturi i primitivizmu. Kad vidim nekog u autu od >20K evra i priča opušteno na mobilni bez BT slušalice dok vozi pa "za pištolj se 'vatam" :-devil-:

Mislim da itekako vredi dati 200 kn više za jači model ako su navedene cene tačne.

Najbolja stvar kod naručivanja je ta da to sve ide i preko TISAK sistema. TISAK su kiosci poput naših od štampe i future plus i odnedavno su znatno proširili delatnosti. Poručiš sa njihovog sajta i sledećeg jutra te čeka na kiosku kod prodavačice, a mreža je toliko velika da nema mesta tamo koje nema bar jedan takav kiosk. Onda se povraćaj poreza verovatno obračunava na izlasku iz zemlje, na carini.

Ako povracaj poreza radi kao kod nas, moras da doneses neki dokument koji potvrdjuje da ne zivis tamo, ili tako neku glupost, kako bi prodavac mogao da verifikuje da uredjaj nosis iz zemlje. Mada, mozda je taj dokument o kom sam citao samo pasos :D U svakom slucaju, ne verujem da ce ti na granici dati taj povracaj, a posebno ne ako ces da uredjaj prosvercujes. Kako god da okrenes ili obrnes, dokle god nema capacitive, pa, recimo da sam ja licno suvise naviknut na capacitive i ne vracam se na resistive.

Inace, ako pogledate modele za Kinu, cak i jako skupi, poslovni modeli, specijalno prilagodjeni za neke delatnosti, uglavnom imaju resistive panele - ko jos moze da sastavi virtuelnu tastaturu sa kineskim slovima :D Zbog velikog broja tableta sa rezistivnim ekranima, mnogo im je jeftinije da stancuju ovakve tablete. Sto je bedak.

pa *** capacitive je 250€ (prestigio) a ovaj oko 140€(povr. poreza) sa svime unutra boljim nego što taj prestigio ima(osim ekrana). koristio sam flytouch 2 i nikakvih problema ne bih imao ponovo sa rezistivnim ekranom.

Potpuno lican stvar. Meni bi smetalo. Vise mi smeta resistive, nego razlika u ceni.

Nikako ne ispunjava moje moderne zahteve za Tegra 2 platformom, ekranom visoke rezolucije isl. i za ove pare, tako bi me bolelo uvce :D

ne treba biti toliko nerealan. uređaj je super jeftin, za te pare ima bolji hardver nego neki skuplji prestigio modeli. ne znam kako bi iko mogao očekivati dual core i to još tegru za 140€ pobogu. ja bih voleo da ima za te pare, jer smatram da sigurno nije puno skuplje kad se sklopi ali tako je to kad je hype.

Ovaj je nesto kao galaxy tab u drugacijem kucistu...bez kamere i sa slabijom rezolucijom. Cena je odlicna.
Ali sve sto nije tegra nije mi vise zanimljivo, ali za one manje zahtevne odlican je izbor. Procesor je sasvim dovoljan za tu rezoluciju.

Poslednja izmena:
Hmm , ovo nije ni problizno dobro ko galaxy tab....NIti moze da bude za te pare.

Poslednja izmena:
Realno, nije, ali ima Cortex A8, 512MB rama i capacitive za sitnis. Secam se da sam kupio MP3 (MP4?) plejer za vise od polovine ovih para i da nije bio ni za sta, a ako ovo cudo stvarno ima te specifikacije, ne moze da bude toliko lose. Galaxy Tab je dobro sredjen uredjaj u koji je ulozeno jako mnogo inzenjerskog truda, ali ovo je stvarno smesna lova za ovakav uredjaj. Koliko god da je losiji, sa Cortexom A8 i capacitive ne moze da bude toliko los.

Osim ako je mozda u pitanju Cortex A8 na malom taktu... Ipak je npr Nec izbacio dual core Cortex A9 procesore na 533MHz, ko zna koji je ovde takt...

Bang for the buck jeste dobar mozda i najbolji ali je potpuno drugi svet i nivo od galaxy-a koji je mnogooooooo bolji i kompletniji uredjaj.

A po cemu je drugi svet i drugi nivo od Galaxy-a?? Po tome sto je ovaj Galaxy iliti Samsung?
Nisam rekao da je Galaxy Tab 2 vec da su slicni. sem te kamere, ekrana i naravno 3g se podrazumeva to se i ne ocekuje za ovu cenu.

Vrh Dno