Šta je novo?

Joyplus M778 7" tablet

Pa ko Samsung Tab i iPad otprilike:)

Ma naravno da je Samsung kompletniji uredjaj i svakako ima bolji ekran za razliku u parama, ali ipak, oba imaju Android. Istina, sigurno bolje radi sa kompletnim Google aplikacijama, koje ovaj uredjaj skoro sigurno nema. Takodje, tu su GPS i 3G. Pa opet, za ovu cenu, kupis i igras se neko vreme, vecinu stvari ce ispuniti. Posebno ako se neko pametan odluci da mu pruzi aftermarket podrsku (citaj: root, google apps, custom rom...). Svakako, treba sacekati i videti kakva je baterija i na kom taktu radi procesor, pre svega.

A po cemu je drugi svet i drugi nivo od Galaxy-a?? Po tome sto je ovaj Galaxy iliti Samsung?
Nisam rekao da je Galaxy Tab 2 vec da su slicni. sem te kamere, ekrana i naravno 3g se podrazumeva to se i ne ocekuje za ovu cenu.
Pa ako cemo tako
Kineski tablet je slican ipadu ustvari ne da je slican nego je potpuna kopija...
Ali opet su 2 sveta razlcita...

Jedno je : dobar je za te pare , sto ovaj uredja jeste
Drugo je : Isti je ko samsung samo je u malom ( sto ovaj uredjaj nikako nije)

Realno, nije, ali ima Cortex A8, 512MB rama i capacitive za sitnis. Secam se da sam kupio MP3 (MP4?) plejer za vise od polovine ovih para i da nije bio ni za sta, a ako ovo cudo stvarno ima te specifikacije, ne moze da bude toliko lose. Galaxy Tab je dobro sredjen uredjaj u koji je ulozeno jako mnogo inzenjerskog truda, ali ovo je stvarno smesna lova za ovakav uredjaj. Koliko god da je losiji, sa Cortexom A8 i capacitive ne moze da bude toliko los.

Osim ako je mozda u pitanju Cortex A8 na malom taktu... Ipak je npr Nec izbacio dual core Cortex A9 procesore na 533MHz, ko zna koji je ovde takt...

pa da si čitao od starta video bi da je cortex a8 na 1,2GHz, 512MB rama, gingerbread ready

Znaci jaci procesor od galaxy taba? I vise nego dobro za tu rezoluciju.

Poslednja izmena:
Vladimirdowla, citao sam od starta, video sam da pise 1GHz procesor (ne 1.2), ali ne verujem dok ne dodju prvi testovi. Video sam jedan kineski model koji reklamiraju kao "maltene 1.2GHz", pa opet, ima Cortex A9 dual core na 533MHz. Mozda je i ovo "kao ARM9 na 1.2GHz". Takodje, HTC Desire se vodi kao model sa 1GHz procesorom, pa u praksi ima 900MHz. Neverovatno mi je da ima Hummingbird za ove pare, tako da ovo zaista prihvatam sa zrnom soli. Videcemo sa prvim testovima.

Imaš dva modela ovog tableta
prvi je na 800MHz, 256MB RAM i fali mu flash, podrška za neke video ekstenzije i ima 2.1 Eclair - model je M718
drugi je ovaj na 1-1.2GHz*, 512MB, Froyo (Ginger upgrade u izradi, ali nije šarena laža kao froyo na netcat-u), a kačio sam i klip sa YT za Archos 7c koji se pravi u istoj fabrici jedino je u drugačijem kućištu (prepoznatljivom Archos kućištu) i ima capacitive ekran, što i kod ovog M778 postoji kao opcija samo što taj model još nije stigao u Kroaciju.

*http://www.kogan.co.uk/shop/7-inch-tablet-pc-android/ - ovaj je isti taj sa capacitive ekranom i 1.0GHz a pošto izađe isto para ko i ovaj nešto mi je čudno. ali izgleda da i u hrvatskoj imaju pederske cene ko i kod nas.

Nazad
Vrh Dno