Ja se iskreno i nadam da ce tamo da zavrsi iz prostog razloga sto je Agea i njen "akcelerator" fizike samo jos jedan u nizu retardiranog budzenja PC-a da radi sve i svasta. Proslo je tooooooliko godina od celog koncepta sa raznoraznim "modulima" za ovo i ono na PC-u (od amige na ovamo) a i dalje se sve svodi na beskrajnu "customizaciju" PCa i beskrajno muzenje love od korisnika.
PC-u je odavno potreban jedan deeeeeebeo "reboot" koncepta. Sto zatvorenije to bolje, po mom misljenju.
Ovo pricam iskljucivo vadeci neke cinjenice iz licnog iskustva od kad sam batalio desktop i windows i mobilne telefone, zamenivsi ih sa mac-om i konzolom (xbox360, a dace Bog u decembru ce mu se pridruziti i ps3slim) i iPhone-om. Zasto? Zato sto su to platforme koje prosto - rade! Rade bez ikakvih smaranja preteranih bottleneckova i sto je najvaznije rade isto kao i onog dana kad sam ih otpakovao iz kutije! Podlozne su naravno ljudskoj gluposti sto sam iskusio naravno ali i to su samo debilni repovi puste i bespotrebne zelje da "nesto podesis" i "optimizujes". Sistemi koje koristimo za posao i igranje treba da budu ***** frendly ali da se ispod njih nalazi sistem koji je vec OPTIMIZOVAN i koji zna da iskoristi svaki tranzistor i koji se u svakom sledecem retkom updejtu ponasa samo bolje i brze a ne obratno.
Sreca pa takvi sistemi postoje i idu unapred!
Zato, umri PhysX i SLI i napajanje od 700W (!!!) koje treba da ga hrani i ziveo Havok, mobile low-voltage procesori i
dedicated game sistemi ili ti konzole!
P.S
Nedjo, da oni pricaju i uzivo kroz takve metafore

Vrlo je interesantno ucestvovati u tome
Totalno netacno. Sad vec matori Crysis Warhead umire na
[email protected] sa 4 gige rama i 9600 grafikom u 720p, gaming settings... Treba li da spomenem da ce cry engine 2 raditi to (a kako smo videli iz trailera, radice sa jos vise detalja) na jako matorom HW-u?
Da, doom3 je bas bio maciji kasalj kad se pojavio ...