Šta je novo?

John Carmack not a big fan of PhysX

Ja sam zaboravio za ovo: http://www.nvidia.com/object/io_1237287245570.html Izgleda da moze i na 7600 GT :)

Ne može, izvršava se preko CPU...

Inače Physx SDK je dostupan i za x360 i Wii. Ali su mogućnosti za upotrebu su jako rudimentarnme i limitirane. Preko CUDE se izvšrava do 50 puta brže u odnosu na multi core procesore.

P.S.

Anyone who read into it would know PS3 has had PhysX from the start.The new license deal basically allows Dev's to get the PhysX SDK for free with the PS3 SDK.So this isn't going to make any games better because, well they've already being able to use it. Though I suppose you may see a few PSN games employ it now its free.And for those who want to know, the PS3 version of the PhysX API runs off the Cell.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja se zaista nadam da će i ATI u dogledno vreme imati PhysX, jel zaista bi bilo šteta da tako nešto ostane ne iskorišćeno kako treba.

I ja bih voleo da Physx zazivi i stvarno donese neke promene u gaming ali kako stvari stoje mrka kapa. Tuzna je sudbina Physx tehnologije. Oni iz AGEIA planirali da se obogate na njoj pa zveknuli cenu od 300$ opravdavajuci to pricama o revoluciji u gamingu. Ali su i pored dranja koze s ledja PC igraca ipak propali. Pa ih kupila nVidia kojoj ta tehnologija sluzi iskljucivo da bi svoje karte mogla da prodaje 50$ skuplje nego sto cini konkurencija. nVidia ne zeli da forsira ATI da podrzi Physx jer su konkurencija, ATI nece da podrzi iz istog razloga ali to opravdava pricom kako imaju i oni "svoju" tehnologiju koja "eto samo sto nije". Microsoft cela ta prica (trenutno) ne zanima jer u Boxu nema hardwarea koji bi mogao da fura Physx i nece ga podrzati u DirectXu sve dok i njihova konzola ne dobije takve mogucnosti. Zbog toga Physx nema sansi kao ni OpenCL jer nista sto ima Open u imenu nikada nece zaziveti na Windowsu za koji se 99% PC igara pravi.

^ Kao što rekoh samo na papiru...

Među igrama koje su navedene da podržavaju PhysX ima nekoliko XB360 ekskluziva, tako da vjerovatno nije samo na papiru.

ATI moze da implementira Physx kad pozeli, ali nece. Mislim da im se ne uklapa u pricu za Fusion-om.

Poslednja izmena:
ATI moze da implementira Physx kad pozeli, ali nece. Mislim da im se ne uklapa u pricu za Fusion-om.

Ne razumem, kako moze da implementira kad god hoce, pa nvidia ima tehnologiju i bez licence ne mogu da urade apsolutno nista. Ili mozda gresim?

Edit: Pretece me Preacher, ali dodaj i ti koju rec na ovo, ipak ova tema interesuje vecinu ljudi.

Poslednja izmena:
Recimo kada bi se physx izvrsavao preko computeshadera (DX11 feature) onda bi sve full DX11 sertifikovane karte to morale da teraju. Jel bi NV imala neke koristi da povuce takav potez, ako je uopste moguc?

Inace physx je, po meni, sjajna stvar. Steta bi bilo da ne zazivi. Ne razumem zasto bi uopste gamer-i bili protiv trenutno najboljeg realtime simulatora fizike?

Poz

Zato shto svako "svoga konja hvali"...

Ati nece koristiti PhysX zato shto pripada AMD-u kome je u interesu da se proda vishe procesora (koji se sada ne bash dobro prodaju). Zato je i napravljena Fusion platforma - grafika na Atiju, a sve ostalo na AMD procesoru...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno