Šta je novo?

JetNet

• Začetnik teme Začetnik teme Џош
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Џош

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2021
Poena
185
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3400G
Matična ploča
ASUS PRIME B450M-A
RAM
16GB DDR4 3000 MHz
Mobilni telefon
Samsung A55 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vidim da se u Nišu pojavio novi operater - JetNet, e sad ne znam jel zakupac Telekomove mreže, no čini mi se da nije s obzirom da brzine neta nisu u odnosu 2:1 kao kod Yuneta, Yettela itd. Ovo su cene, deluje baš povoljno.
1000059322.jpg

nema nekih detalja na sajtu poput objašnjenja šta su duo paketi: Internet + VPN ili Internet + TV?

Nema nista na sajtu a i polufunkcionalan je.

JetNet postoji već više od godinu dana. Do sada su uglavnom davali usluge pristupa internetu samo poslovnim korisnicima. Prvenstveno za lokacije koje je bilo potrebno povezati bežično.

VPN usluga koju oni nude je ustvari ono što VPN izvorno i jeste: povezivanje više udaljenih lokacija u jednu "virtuelnu privatnu mrežu". Odnosno da računari na različitim lokacijama funlcionišu kao da su tu, jedan pored drugog.

Zanimljivo je da su počeli sa optičkim internet paketima...

Sedište im je u TV5 zgradi (odatle je pre 20 godina krenuo i ExeNet).

Povezani su na 3 upstream provajdera: Telekom Srbija, SBB (Cetin) i Orion.

Samo da ne završe kao exe net :'D... Ja pitao jel imaju dostupnost kod mene u ulici kad mi istekne SN da pređem odmah kod njih, kažu nema. A Yettel na primer ima, e sad ja ne znam jel upstream provajder znači da koriste infrastrukturu ta tri operatera ili?

Upstream provajder znači da preko njih "izlaze" na internet. Lokalno imaju svoju infrastrukturu.

Ja ih pitao jel imaju mrežu u mom delu grada kažu da ne 🙁 nadam se da će do septembra doći kad mi ističe ugovor jer im ponuda deluje i više nego povoljno... Neko mi reče da čak imaju i app za gledanje TV-a na telefonu, sad ne znam jel koriste Telekomov MOVE ili neku svoju app...

Mozda i ne ako preuzmu Jotel model

Pola usera na crno,druga polovina za poslovanje,kes kao od narko biznisa

Ja ih pitao jel imaju mrežu u mom delu grada kažu da ne 🙁 nadam se da će do septembra doći kad mi ističe ugovor jer im ponuda deluje i više nego povoljno... Neko mi reče da čak imaju i app za gledanje TV-a na telefonu, sad ne znam jel koriste Telekomov MOVE ili neku svoju app...
Koji deo grada je u pitanju da ubrzamo izgradnju

Hvala na ovim detaljnijim informacijama, pa ovo je i više nego povoljno! 😀 jel se planira neko širenje mreže u delu grada od mega maxija pa ka aerodromu? Ne znam gde ste sve dostupni.

Jel pokrivena Trosarina? Jel postoji spisak kanala?

Hvala na ovim detaljnijim informacijama, pa ovo je i više nego povoljno! 😀 jel se planira neko širenje mreže u delu grada od mega maxija pa ka aerodromu? Ne znam gde ste sve dostupni.
Ima dostupnosti kod glavne autobuske stanice i sa druge stane kod NTP-a taj deo je u planu da se pokrije u narednih 15-20 dana

Jel pokrivena Trosarina? Jel postoji spisak kanala?
Trošarina je pokrivena dobrim delom , treba proveriti teh.mogućnost na konkretnoj adresi , spisak kanala je identičan kao kod supernove

Ima dostupnosti kod glavne autobuske stanice i sa druge stane kod NTP-a taj deo je u planu da se pokrije u narednih 15-20 dana

Trošarina je pokrivena dobrim delom , treba proveriti teh.mogućnost na konkretnoj adresi , spisak kanala je identičan kao kod supernove
Pozdrav, da li se planira širenje u Bjegoviću i Donjem Komrenu?

Kako sam nezvanicno saznao kupio ih je Telekom i u procesu su preuzimanja.
Dogovor sa clanom Pedjony je bio za drugu polovinu Maja da mi bude uvedena usluga i najkasnije do kraja meseca (kaze mi covek da rade i vikendom i da moze). Za moju lokaciju je potvrdio da je prosla mreza i da resava sve prvom prilikom. Pozovem pretposlednjeg dana Maja meseca da potvrde dolazak i kaze dolazimo sutra (u nedelju) ako stignemo i nista. Padala kisa u ponedeljak, pozovem narednog dana 2. Juna da znam kako da se organizujem jer sam odjavio prethodnog provajdera i ne javlja se na telefon ili odbija poziv, na 3-4 sata sam pokusao da stupim u kontakt ali nista, pokusao 3-4 okrenuo broj. Sutradan pustim poruku, objasnim situaciju gde kazem da ce mi biti teze da se kasnije organizujem zbog obaveza i pitam kada mogu da ocekujem da to rese jer je dogovor bio pre kraja meseca da sve bude sredjeno. Covek kaze "krenuli smo juce sa kablom". Posle 5 dana pustim opet poruku i kaze "ove nedelje zavrsavamo trasu nazalost malo se produzilo". Posle 9 dana pustim poruku i kaze "za 2-3 dana reseno sve". Prodju jos 3 dana, 20ti je Jun, pitam kad moze - "sad za vikend spustamo instalaciju", a receno mi je jos sredinom Maja da su prosli kablovi i da samo treba da se poveze to. Posle 3 dana zovem coveka i odbija poziv, kaze da ima stomacni virus. Ja jos jednom pozvao da mi bar kaze da li planira da resava to ili da idem dalje jer je proslo mesec dana, nema smisla da gubimo i dalje vreme, odbije poziv i porukom kaze da je kod lekara i da ce me nazvati. Naravno nije bilo poziva. Iznerviran mu pustim poruku 2 dana kasnije, pitam da li je bolje i ne odgovara. Proslo je 3 nedelje i od tada se nije javljao.
Sve je to u redu, mogao je odmah da mi kaze da ima dugu listu cekanja ako uopste uvode nove korisnike i da se snadjem u medjuvremenu, ne bih mnogo dosadjivao, a ne da obecava brda i doline i da sve stoji u mestu.
U medjuvremenu dok sam cekao sam malo istrazivao i vidim na reditu pise covek kako nisu uspeli da se dogovore, slicna situacija. Naleteo na neki komentar dalje od Nisa da je nekome uvedena usluga i da hvali, koliko je tacno ne znam. I slucajno dok sam imao neki razgovor na ulici i postavljao pitanja u vezi interneta, prijatelj coveka sa kojim sam razgovarao mi kaze da je cuo da su prodati i da mozda i dalje rade u mestima oko Nisa, i da u Nisu verovatno nemaju dozvolu Telekoma, e sad sta je istina stvarno ne znam. Mogu samo da kazem da ono sto je obecano nije uradjeno i opet, ako neko nesto obeca to treba i da ispuni ili da kaze da ne moze da ne gubimo vreme. Stvarno nekorektna poslovna praksa.

Nazad
Vrh Dno