Kako sam nezvanicno saznao kupio ih je Telekom i u procesu su preuzimanja.
Dogovor sa clanom Pedjony je bio za drugu polovinu Maja da mi bude uvedena usluga i najkasnije do kraja meseca (kaze mi covek da rade i vikendom i da moze). Za moju lokaciju je potvrdio da je prosla mreza i da resava sve prvom prilikom. Pozovem pretposlednjeg dana Maja meseca da potvrde dolazak i kaze dolazimo sutra (u nedelju) ako stignemo i nista. Padala kisa u ponedeljak, pozovem narednog dana 2. Juna da znam kako da se organizujem jer sam odjavio prethodnog provajdera i ne javlja se na telefon ili odbija poziv, na 3-4 sata sam pokusao da stupim u kontakt ali nista, pokusao 3-4 okrenuo broj. Sutradan pustim poruku, objasnim situaciju gde kazem da ce mi biti teze da se kasnije organizujem zbog obaveza i pitam kada mogu da ocekujem da to rese jer je dogovor bio pre kraja meseca da sve bude sredjeno. Covek kaze "krenuli smo juce sa kablom". Posle 5 dana pustim opet poruku i kaze "ove nedelje zavrsavamo trasu nazalost malo se produzilo". Posle 9 dana pustim poruku i kaze "za 2-3 dana reseno sve". Prodju jos 3 dana, 20ti je Jun, pitam kad moze - "sad za vikend spustamo instalaciju", a receno mi je jos sredinom Maja da su prosli kablovi i da samo treba da se poveze to. Posle 3 dana zovem coveka i odbija poziv, kaze da ima stomacni virus. Ja jos jednom pozvao da mi bar kaze da li planira da resava to ili da idem dalje jer je proslo mesec dana, nema smisla da gubimo i dalje vreme, odbije poziv i porukom kaze da je kod lekara i da ce me nazvati. Naravno nije bilo poziva. Iznerviran mu pustim poruku 2 dana kasnije, pitam da li je bolje i ne odgovara. Proslo je 3 nedelje i od tada se nije javljao.
Sve je to u redu, mogao je odmah da mi kaze da ima dugu listu cekanja ako uopste uvode nove korisnike i da se snadjem u medjuvremenu, ne bih mnogo dosadjivao, a ne da obecava brda i doline i da sve stoji u mestu.
U medjuvremenu dok sam cekao sam malo istrazivao i vidim na reditu pise covek kako nisu uspeli da se dogovore, slicna situacija. Naleteo na neki komentar dalje od Nisa da je nekome uvedena usluga i da hvali, koliko je tacno ne znam. I slucajno dok sam imao neki razgovor na ulici i postavljao pitanja u vezi interneta, prijatelj coveka sa kojim sam razgovarao mi kaze da je cuo da su prodati i da mozda i dalje rade u mestima oko Nisa, i da u Nisu verovatno nemaju dozvolu Telekoma, e sad sta je istina stvarno ne znam. Mogu samo da kazem da ono sto je obecano nije uradjeno i opet, ako neko nesto obeca to treba i da ispuni ili da kaze da ne moze da ne gubimo vreme. Stvarno nekorektna poslovna praksa.