Podneo sam juce zahtev za njihov net + tv paket 300/100Mb/s. Verovatno je pogadjanje za "besplatne mesece" kao na pijaci, konkretno mi nude 10 meseci za dinar pa punu cenu koja je trenutno 3000 RSD za pomenuti duo paket. Momak iz prodaje obecava da ce biti opticki net + tv koriscenjem Telekomove infrastrukture u zgradi, kaze samo sto su krenuli tako da rade "pre nedelju dana". Sumnjam u ove izjave jer ce prodavac reci sta god samo da proda paket. Pozovem broj sa sajta i drugi lik mi kaze da ce najverovatnije moci jedino kabliranjem preko bandere sa suprotne strane ulice, dakle kao sto to rade Jotel i Ninet i sto odmah otpada kao opcija kod mene jer je novogradnja u pitnju i za sada je strogo zabranjeno razvlacenje bilo kakvih kablova dok zgrada ceka tehnicki prijem.
Posto imamo samo Telekomovu infrastrukturu u zgradi po pitanju optike, iako je bilo predvidjeno da dodje i SBB, zavisimo od glupavog Telekoma. Imamo 2 fizicke, nezavisne optike dovedene do svakog stana, ali SBB nije dosao kada je bilo kopanje i da pusti svoju optiku sa ulice gde je prosao jer ga je bas tada preuzeo Yettel i ceo proces je potpuno stopiran. Sada sam u prepisci sa Yettelom (obratio sam se biznis odeljenju) i nudim im u ime SZ da dodju i iskoriste postojecu infrastrukturu bez ikakvog kopanja i time dobiju vecinu korisnika u zgradi dok jos nisu presli na MTS, a da nam zauzvrat daju besplatan najosnovniji net za video nadzor.
Telekom u novogradnjama pusti druge po ugovoru (Yettel, A1, YuNet) tek nakon godinu dana okvirno kada imaju bar 80-90% korisnika i ispune svoju kvotu. Tako si manje-vise osudjen na Telekom grupaciju ili kombinacije poput A1 kucni net + Yettel TV recimo koja nije zakljucana ni na jednu mrezu. Vec sam zvao i dolazio je Jotel i Ninet, ali resenje sa kabliranjem zgrade sa bamdere sa suprotne strane ulice pada u vodu kao sto sam prethodno pomenuo. Ovo resenje (A1 ruter + Yettel STB za tv) je bar prenosivo i maltene nezavisno od lokacije iako secka TV preko A1 kucnog neta, ali je nesto podnosljivo jer nama treba najjosnovnija TV (mada mozemo i bez nje, samo da imamo neki osnovni net)...
Ako mi JetNet ponudi jedino resenje kabliranjem, definitivno otpada i moracu da uzmem pomenutu kombinaciju ili delim net sa nekim od komsija koji su vec uzeli MTS.