Šta je novo?

JetNet

Џош

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2021
Poena
185
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3400G
Matična ploča
ASUS PRIME B450M-A
RAM
16GB DDR4 3000 MHz
Mobilni telefon
Samsung A55 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vidim da se u Nišu pojavio novi operater - JetNet, e sad ne znam jel zakupac Telekomove mreže, no čini mi se da nije s obzirom da brzine neta nisu u odnosu 2:1 kao kod Yuneta, Yettela itd. Ovo su cene, deluje baš povoljno.
1000059322.jpg

nema nekih detalja na sajtu poput objašnjenja šta su duo paketi: Internet + VPN ili Internet + TV?

Nema nista na sajtu a i polufunkcionalan je.

JetNet postoji već više od godinu dana. Do sada su uglavnom davali usluge pristupa internetu samo poslovnim korisnicima. Prvenstveno za lokacije koje je bilo potrebno povezati bežično.

VPN usluga koju oni nude je ustvari ono što VPN izvorno i jeste: povezivanje više udaljenih lokacija u jednu "virtuelnu privatnu mrežu". Odnosno da računari na različitim lokacijama funlcionišu kao da su tu, jedan pored drugog.

Zanimljivo je da su počeli sa optičkim internet paketima...

Sedište im je u TV5 zgradi (odatle je pre 20 godina krenuo i ExeNet).

Povezani su na 3 upstream provajdera: Telekom Srbija, SBB (Cetin) i Orion.

Samo da ne završe kao exe net :'D... Ja pitao jel imaju dostupnost kod mene u ulici kad mi istekne SN da pređem odmah kod njih, kažu nema. A Yettel na primer ima, e sad ja ne znam jel upstream provajder znači da koriste infrastrukturu ta tri operatera ili?

Upstream provajder znači da preko njih "izlaze" na internet. Lokalno imaju svoju infrastrukturu.

Ja ih pitao jel imaju mrežu u mom delu grada kažu da ne 🙁 nadam se da će do septembra doći kad mi ističe ugovor jer im ponuda deluje i više nego povoljno... Neko mi reče da čak imaju i app za gledanje TV-a na telefonu, sad ne znam jel koriste Telekomov MOVE ili neku svoju app...

Kristalna kugla:
Krenuce da se sire sa infra, povoljnim ponudama ce rapidno da dizu broj korisnika, prodace se debelo SuperNovi.

Mozda i ne ako preuzmu Jotel model

Pola usera na crno,druga polovina za poslovanje,kes kao od narko biznisa

Nazad
Vrh Dno