Šta je novo?

Jeftine klime

Ima, ako.mislis na zadatu, trenutno je iskljucena ali stoji broj kada je ukljucena.

Prilozi

• Screenshot_20260702_152426_TCL Home.webp
    Screenshot_20260702_152426_TCL Home.webp
    11.7 KB · Pregleda: 80
Mislim na temperaturu u prostoriji, ne zadatu
moja TCL recimo to nema, sto je bas iritantno

Nema ni ova, uzeo sam skoro neki merac na Temu koji prikazuje temperaturu i vlagu pa se moze pratiti preko Smart life aplikacije

Poslednja izmena:
To je elite - light?

ne znam zasto stede na tome, klima svakako ima taj senzor ali ga ne prikazuje u app jer joj je neophodan za ispravan rad.

To je softverski iskljuceno...klosari, bukvalno ih ne kosta ni jedan cent.

Kvarite temu....

Svaki put moram da proveravam cenu i kako se to Fujitsu uklapa u pricu o jeftinim klima uredjajima,
kada im najslabiji uredjaj kosta 50k+ rsd a uglavnom se jeftinim smatraju ovi oko 30k rsd

Tako isto prica od juce, da li da kupim Vox ili TCL elite i kaze bolja ti je midea a mala razlika....
Ja kazem odlicno onda.... definitivno kupujem mideu,
kad ono ....midea 57k a ja gledao klimu od 32k jer mi treba 2 komada....
Pa nije 50+ hiljada najjeftinija, 39-40 je najjeftinija KETA, bila je i KPCA 35-36 hiljada.

Kupio sam Galanz inverter pre 4 godine za sprat. Prezadovoljan. Sad tražim istu takvu za dnevnu sobu i nema nigde. Znate li šta se dešava? Ko je bio uvoznik do sada?

Galanz ima matore modele kod nas. Imali su solidne i robusne modele pre 10+ godina. Danas nema nikakvog rezona kupiti ovaj brend

40-44k za 07 keta nije malo para, a 12ica je 65k. Vox, Fox, Venting 12ice krecu od 27k i za 44k vec nude 18ice...to je mozda dobra cena za taj medium-high end brend, ali nisu jeftine klime nikako.

Pa dobro jasno, ima mnogo jeftinijih klima vidim i neke Profilocool za 23 hiljade, ali opet nekako mislim da za što ti kažeš medium-high brand nije toliko jaka cena i u neku ruku može da se zavede pod "jeftinom".

Ne vidim da je neko pomenuo ovaj model klime i napisano koje proizvodjac?
Mozes li da citiras?

Imam 5 Vox klima i sve je proizveo Aux
Vremena se menjaju, sad imaju i Aux i Changhong
To je neki AUX, bolje uzeti ovo zbog duze garancije https://www.eponuda.com/inverter-klime-cene/vox-inverter-klima-uredaj-ifg12-aactw-cena-41658919 (IFG ima WiFi, IFX ne)
Pogledajte prilog 544374
energy-label
Pogledajte prilog 544375
ili neku od ovih (sve 3 su iste)
energy-label

A ove su TCL (Venting i Fox, isti, Venting i Tesla nemaju WiFi)
Energetska%20efikasnost%20VAC-12CHSDXA41-I.png
2104046-TESLA-04-560x560.jpg
Zaboravih da pomenem https://www.eponuda.com/inverter-klime-cene/vox-ijf12-pcpmw-inverter-klima-cena-12446925 i da napisem da su te Proficool/Indesit/VOX IDA12 zapravo Changhong.

Nesto si tu izmesao...

Vec imam 4 kom Vox IJF12-PCPMW to je cist AUX nije Changhong

danas -sutra mi stize IDA12-VCWHS pa mogu da vidim koja je u pitanju posto nju nigde nisam video uzivo, novi je model.

Nisam ja izmesao nego ti, pise da sam IJF12 zaboravio da dodam (uz IFG i IFX, isteklo vreme za izmenu poruke) a Proficool ICSD12, Indesit INSPI312A2WFNQ i Vox IDA12 su isti (Changhong) model.

Evo nalepnice sa vox Ida 12
Klima ima neki zvucnik ispod prednje maske, i zlatno saće

Prilozi

• IMG_20260707_221211.webp
    IMG_20260707_221211.webp
    95.1 KB · Pregleda: 59
  • IMG_20260707_221145_1.webp
    IMG_20260707_221145_1.webp
    89.3 KB · Pregleda: 59
Evo na Ananasu Indesit Inverter klima INSPI312A2WFNQ, na akciji abrzo za 28k, uz neki vaucer izadje bas povoljno 2+3 god.garancije

Ne bi ja to uzeo ni džabe, da dam 15k za ugradnju a ono mućak

Ima li iskustava sa tom Changhong klimom?
Montirana, na brzinu probana radi, hladi, spojio na tuya app (šteta što nije AC freedom) nisam čak ni proverio z agrejac spoljnje jedinice, ali grejač se pominje u uputstvu tako da verujem da ga ima.

Onaj zvučnik što sam pominjao služi za glasovno upravljanje, nije loša fora u opšte, i može da radi potpuno neovisno od aplikacije i interneta i ne treba ti daljinski.

Plastika tanja nego kod Aux modela

Montaža se stabilizovala na 15k ali i dalje bukvalno niko od majstora ne nosi vakuum pumpu, i već milioniti put slušam iste priče.

Poslednja izmena:
Montirana, na brzinu probana radi, hladi, spojio na tuya app (šteta što nije AC freedom) nisam čak ni proverio z agrejac spoljnje jedinice, ali grejač se pominje u uputstvu tako da verujem da ga ima.

Onaj zvučnik što sam pominjao služi za glasovno upravljanje, nije loša fora u opšte, i može da radi potpuno neovisno od aplikacije i interneta i ne treba ti daljinski.

Plastika je tanja nego kod Aux modela
Kud ćeš tanju plastiku od Vox/Aux? Nego, ima li razlike između tog Vox i onog Indesit od istog OEM, ako si upoređivao?

Ne bi ja to uzeo ni džabe, da dam 15k za ugradnju a ono mućak
Ima garanciju valjda, pa nek vrati ako ne valja. Bilo da je buka ili nedostatak performansi, sve se da izmeriti

Ja sam na kraju uzeo IJL12 za spavaću sobu, pošto je razlika u ceni u odnosu na IFG bila minimalna. Za sada zaista nemam nikakvih zamerki. Wi-Fi radi bez problema preko AC Freedom aplikacije, klima odlično hladi, a pritom je i tiha, bar za moje standarde jer inače imam težak san 🙂

Sve u svemu, za sada smo baš zadovoljni kupovinom.

Kud ćeš tanju plastiku od Vox/Aux? Nego, ima li razlike između tog Vox i onog Indesit od istog OEM, ako si upoređivao?
Ja bih rekao da ima tanju plastiku od mojih drugih Vox klima, ali nije to sad mnogo bitno posto te vox klime ne umem da rasklopim da dodjem do turbine zato sam i uzeo drugi model racunajuci da ce biti jednostavnije.

Sad gledam taj indesit, definitivno jako lice tako da sigurno jesu braca
spoljnja jedinica izgleda identicno, daljinski slican, a unutrasnja jedinica je kod VOX siva, kod indesit bela
Kod indesita isto navode glasovne komande, i zlatno sace, ali nisam video napomenu o grejacu.

Inace klima radi uredno, nije bucna ni malo.

Montaža se stabilizovala na 15k ali i dalje bukvalno niko od majstora ne nosi vakuum pumpu, i već milioniti put slušam iste priče.
Ček, i dopuštaš da ti takvi ugrađuju klimu bez vakumiranja sistema?
Ja pitam preko telefona dok ih zovem za ugradnju jel vakumirate sistem, ako ne doviđenja prijatno.

Nazad
Vrh Dno