Šta je novo?

Jeftine klime

Popeo se, posto imam visok plafon i morao na merdevine

Jedna jedinica je CS-BZ35ZKE

Druga jedinica je CS-TZ35TKEW

Venting varijante nisu bile 100% tihe na max fan. Panasonic su necujne na 100% fan.

Osecaj hladjenja je lepsi. Ne znam kako da objasnim, Venting imas osecaj da te duva ladno, ovde imas osecaj da se topao menja sa hladnim postepeno, nekako manje "agresivno" ako me neko razume sta ocu da kazem 🙂
Etherea jeste premium i ima jako jako visok scop, ako ćeš koristiti cijele godine bice ti kucni budžet zahvalan.
Potpuno tiha na max? Pa, realno ne bi ni trebala biti, ipak je to max 🙂

Popeo se, posto imam visok plafon i morao na merdevine

Jedna jedinica je CS-BZ35ZKE

Druga jedinica je CS-TZ35TKEW

Venting varijante nisu bile 100% tihe na max fan. Panasonic su necujne na 100% fan.

Osecaj hladjenja je lepsi. Ne znam kako da objasnim, Venting imas osecaj da te duva ladno, ovde imas osecaj da se topao menja sa hladnim postepeno, nekako manje "agresivno" ako me neko razume sta ocu da kazem 🙂
Pa verovatno modulira niže nego Venting na hlađenju i zbog toga je bolji osećaj jer ne hladi "napadno" kao klime koje više rade kao on off stare varijante. Recimo i kod mene ima razlike između Gree Pular (koji retko spušta na hlađenju ispod 250-300W) i Midea Xtreme koja radi kultivisanije i spušta redovno na oko 100-110W nekad i niže i hladi dosta prijatnije nego ta Gree a u sličnom je cenovnom rangu.

Moze li predlog za neku jeftiniju klimu za 15-18 kvadrata sobu, korisitcu je samo tokom najvrelijih dana jer u drugoj sobi vec imam klimu. Ne znam da li uopste da dajem previse novca za neki kvalitet ako mi treba 2 meseca u godini. Samo da nije previse bučna to mi je najbitnije

Takodje moze li neka dobra osoba da mi objasni za montiranje totalno sam ispao iz toka. Znaci kupim klimu onda jurim majstore za ugradnju pa kad su slobodni. Koliko okvirno idu cene za to?

Vox aplikacija je poprilicno cudna, da li ce on da odrzava temperaturu ili kako do sada mi je konstantno duvao poprilicnom brzinom sad je temperatura pala ispod zadate

İzabrana je opcija hladjenje ali ako podesim automatski koliko vidim ja ne mogu da stelujem temperaturu?

Kako funcikionise nocni rezim da li se bira temperatura ili odrzava neku koju on misli da treba?

Prilozi

• Screenshot_2026-06-29-18-32-42-647_com.broadlink.acfreedom.webp
    Screenshot_2026-06-29-18-32-42-647_com.broadlink.acfreedom.webp
    32.5 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_2026-06-29-18-32-45-703_com.broadlink.acfreedom.webp
    Screenshot_2026-06-29-18-32-45-703_com.broadlink.acfreedom.webp
    22.5 KB · Pregleda: 60
Ja se dvoumim između modela IJL12-SC4DWH i IFG12-AACTW.

Realno, klima mi je potrebna isključivo za hlađenje, tako da mi grejač spoljne jedinice nije presudan. Ono što me je privuklo kod modela IJL jeste 4D izduvavanje vazduha, a razlika u ceni je zanemarljiva.Koliko sam uspeo da vidim, obe klime su AUX, a čini mi se da je IJL veći protok ali i potrošnju tako da nisam pametan.

Da li neko ima iskustva sa ova dva modela?

Ja se dvoumim između modela IJL12-SC4DWH i IFG12-AACTW.

Realno, klima mi je potrebna isključivo za hlađenje, tako da mi grejač spoljne jedinice nije presudan. Ono što me je privuklo kod modela IJL jeste 4D izduvavanje vazduha, a razlika u ceni je zanemarljiva.Koliko sam uspeo da vidim, obe klime su AUX, a čini mi se da je IJL veći protok ali i potrošnju tako da nisam pametan.

Da li neko ima iskustva sa ova dva modela?
IJL12-SC4DWH je bolji model.I protok vazduha je na oba modela 600 m3/h.

Evo malo iskustva sa mojim Vox IHD12 klimama. Na hlađenju OBE maše temperaturu, podešene na 27 spuštaju na 24°C i održavaju nižu od podešene. Jedna je primetno bučnija od druge (unutrašnja) iako rade na AUTO fan i hlade dve identične prostorije. Prilično su bučnije od Fujitsu kmce, i taj offset sa temperaturom me nervira. Fujitsu stavljen na 27 održava u decimalu. PS: zna li iko može li se podesiti offset na hlađenju za Vox IHD12?

Ja kod moje cujem normalno strujanje vazduha i ventilator i nesto kao drr trrr kad je turbo upaljen ne cuje se nista? Jel to to, tako treba?

Razmisljao sam jedan dan sta da kupim, posto mi je primarno hladjenje cenim da ce to fino da radi.
Jesi montirao klimu i kakve utiske imaš? Gledam da preporučim prijateljima tu klimu za mali stan od 34m2 sa spavacom pa se dvoumim izmedju TCL XA73IS i Tesle TT34za31. Cena gotovo ista, oko 33 000.

Evo malo iskustva sa mojim Vox IHD12 klimama. Na hlađenju OBE maše temperaturu, podešene na 27 spuštaju na 24°C i održavaju nižu od podešene. Jedna je primetno bučnija od druge (unutrašnja) iako rade na AUTO fan i hlade dve identične prostorije. Prilično su bučnije od Fujitsu kmce, i taj offset sa temperaturom me nervira. Fujitsu stavljen na 27 održava u decimalu. PS: zna li iko može li se podesiti offset na hlađenju za Vox IHD12?
Tako je to kod starijih AUX-a.I kod mene na Tesla(AUX),potpuno isto.

Zaboravih da javim, 07KETA je ugradjena u petak al posto nisu hteli da vakumiraju system vratio sam ih pa su dosli u subotu ujutru i zavrsili ugradnju. Vizuelno je veca od 12-ica, ovi sto su ugradjivali nisu verovali da je 7ica. Ugradnja placena 17000 din.
Klima lepo radi, necujna je nocu i moze lagano da se spava dok radi, lepa na oko sa onom srebrnom plastikom. Sto se potrosnje tice sinoc od 22h do 4 ujutru je potrosila 2.05kWh. Modulira oko 250W koliko sam primetio. Hvala na pomoci.

1782805847608.webp
1782805903823.webp

Zaboravih da javim, 07KETA je ugradjena u petak al posto nisu hteli da vakumiraju system vratio sam ih pa su dosli u subotu ujutru i zavrsili ugradnju. Vizuelno je veca od 12-ica, ovi sto su ugradjivali nisu verovali da je 7ica. Ugradnja placena 17000 din.
Klima lepo radi, necujna je nocu i moze lagano da se spava dok radi, lepa na oko sa onom srebrnom plastikom. Sto se potrosnje tice sinoc od 22h do 4 ujutru je potrosila 2.05kWh. Modulira oko 250W koliko sam primetio. Hvala na pomoci.

Pogledajte prilog 544782
Pogledajte prilog 544783
Rekoh ti ja, za te pare to je odličan uređaj. Nek te dugo služi. Ne znam odakle im ideja da ne vakuumiraju pri ugradnji? Mislili da odrade i pobegnu što pre? Jesu li izolovali posebno svaku cev (tanju i deblju bakarnu). Kod komšije vidim ugrađena Midea, obe cevke u istom izolacionom crevu. Js mu napomenuo da vrati instalatera, on me još ubeđuje da tako treba, i da mu je instalater dobar drug. Hebiga...

Kako sam ja shvatio oni za te krace cevi do 4m ne vakumiraju, iako mi je kad smo pricali o ugradnji rekao da je vakumiranje + 3m cevi minimalno i obavezno, u suprotnom ih ne bih ni uzeo, a onda na ugradnji pokusao da eskivira. Ja iako sam svuda citao da treba vakumiranje reko mozda se nesto promenilo, otkud znam, te uzmem i nazovem Viacom i jednog drugara koji radi klime (ali dalje u Srbiji). Oboje su potvrdili da mora, pa sam ove stopirao kod tog koraka.
Sto se tice cevki i izolacije, iskreno nisam bio tu da gledam taj korak ali predpostavljam da su zajedno jer je tako brze i jeftinije.

Rekoh ti ja, za te pare to je odličan uređaj. Nek te dugo služi. Ne znam odakle im ideja da ne vakuumiraju pri ugradnji? Mislili da odrade i pobegnu što pre? Jesu li izolovali posebno svaku cev (tanju i deblju bakarnu). Kod komšije vidim ugrađena Midea, obe cevke u istom izolacionom crevu. Js mu napomenuo da vrati instalatera, on me još ubeđuje da tako treba, i da mu je instalater dobar drug. Hebiga...
Da li je pametno staviti ovu KETU u sobu od 15 kvadrata? Da li je ova modulacija dovoljno niska za taj prostor?

Može ona puno nize modulirati, ali na +35 nije prilika, jer naprosto treba mnogo energije da rashladi prostor, nije do klime

Stavio sam ja 07KETA u sobu (u stanu) površine ~13 m2. Vrata sobe su otvorena ali ne duva direktno kroz njih. Podešena je na 26°C fan 3/4. Lepo hladi, nekad primetim i da malo pauzira, ali nemam pametnu utičnicu da bih ispratio potrošnju. Dok pauzira ne oseti se da temperatura poraste u sobi, tako da bih rekao da nema problema za 15 m2.

Bolje da sam sačekao i ugradio 07KETA, ionako služe samo za hlađenje i dogrevanje za po 20kvm. Onomad nije bilo, a 09kmce sam plaćao 60k. Da ga j....
Kmcc na 12ki ima dvoredi izmjenivac, pa ako ide za slične novce, bolje 12k btu, jer modulirati može bolesno nisko - na grijanju 140, znači i mini soba bi u hladjenju bila ok jer bi tek tu pustila ko zna koliko nisko.

Ne treba mi, dvoredni izmenjivač pokazuje svoje prednosti tek u minusu, a tada TP već ozbiljno greje pod.

Kvarite temu....

Svaki put moram da proveravam cenu i kako se to Fujitsu uklapa u pricu o jeftinim klima uredjajima,
kada im najslabiji uredjaj kosta 50k+ rsd a uglavnom se jeftinim smatraju ovi oko 30k rsd

Tako isto prica od juce, da li da kupim Vox ili TCL elite i kaze bolja ti je midea a mala razlika....
Ja kazem odlicno onda.... definitivno kupujem mideu,
kad ono ....midea 57k a ja gledao klimu od 32k jer mi treba 2 komada....

Kakva je ova Vox IDA12-VCWHS ?
To je neki novi model ima grejač spoljnje jedinice, wifi i nisku cenu

Nisam našao kako izgleda daljinski

Mada moram da primetim da si sve cene otišle dole, velika je ponuda klima uređaja na tržištu.

Ne vidim da je neko pomenuo ovaj model klime i napisano koje proizvodjac?
Mozes li da citiras?

Imam 5 Vox klima i sve je proizveo Aux

Sutra bi trebalo da mi montiraju klimu pa javljam utiske.
Bili danas majstori, ekstra sve odradili, pedantno da nisam ni morao da cistim bilo sta.
Sto se tice klime TCL hladi ubija, no nije danas ni merodavno s obzirom da je spoljna temp.dosta niza nego prethodnih dana.
Ugradnja 125e (Kraljevo).
Vidim da TCL home aplikacija nema opciju pracenja potrosnje ili je do firmware-a moje klime, jel uspeo mozda neko da je upari da radi sa Smart home, imam tamo jos nekih uredjaja pa bih objedinio da mi svi uredjaju budu u okviru jedne aplikacije, ja pokusavah ali nisam uspeo.

Vidim da TCL home aplikacija nema opciju pracenja potrosnje ili je do firmware-a moje klime,
To zavisi od modela, nemaju sve to.

jel ima prikaz unutrasnje temperature u app?

jel uspeo mozda neko da je upari da radi sa Smart home, imam tamo jos nekih uredjaja pa bih objedinio da mi svi uredjaju budu u okviru jedne aplikacije, ja pokusavah ali nisam uspeo.
Mislis na google home?
Treba da dodas TCL app u google home i pojavice se

Nazad
Vrh Dno