jozza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2005
- Poena
- 875
Metan je sad in. A još i grejeKo hoce jos da ustedi,moze da ugradi i plin🤣
Metan je sad in. A još i grejeKo hoce jos da ustedi,moze da ugradi i plin🤣
U 16kv bez problema,i ja sam uzeo pre nedelju dana jos jednu za u selo,jedna vec radi tamo i greje lepo.Kupio sam preko Ananas-a TCL Elite TAC-12CHSD/XA73IS. Aktuelna cena do 30.11. je 27999 RSD
Dobio sam dodatni popust 3000 RSD za plaćanje Master karticom tako da je ispala 24999 RSD + 1790 RSD poštarina.
Ako nekome treba jeftina klime sačekajte utorak za dodatni popust.
Stigla malopre. Inače kupio sam je za spavaću sobu od 16 kvadrata, Nadam se će lepo da radi na toj površini.
Isto 16 bez izolacije,e vec za 28kv ne mogu ti garantujem,nije to bas malo.Zavisi jel stan kuca imas li izolaciju?Hvala, za 16 kvadrata biće sigurno dobra. Koju površinu greješ sa ovom klimom ?
Interesuje zbog druge prostorije od 28kv u prizemlju.
Na gornjem spratu istu površinu grejem starom preko 10 godine LG klimom bez problema .
Uzeo bi još jednu dok je po ovoj ceni. Nisam je još montirao pa ne znam kako se ponaša.
Sa izolacijom i nizim plafonom i ja mislim da ce da radi lagano.Kuća dobro izolovana sa strane i odozgo, PVC stolarija. LG radi odlično na spratu. Ista kvadratura je u prizemlju.
Kad bolje porazmislim u prizemlju su dosta niži plafoni jedno 30cm tako da je manja prostorija. Trebalo bi da radi posao, razmišljam optimistično 🙂
Ma ovo he ogromna potrosnja za 12cu,da nije iscureo freon,oce previse da trosi ako nema dovoljnoJutros mi je crkao najverovatnije kompresor na spoljnjoj jedinici Bergen Apollo T 12k.
Juce sam dosao oko 3 ujutru iz grada i kako sam prisao kuci cujem da klima radi sve glasnije. Ne znam zasto pogledao sam Tuya aplikaciju i vidim da je za 3 sata rada potrosila skoro 8kw. Reko mozda nesto brlja aplikacija ili ne meri dobro. Kako sam ustao i zaboravio sam na to i reko ajde da pogledam koja je potrosnja oko 13h kad ono
![]()
Za 13h i 23min 25.47kw. Gledam i ne verujem. Reko mora da je uticnica pobrljavila. Skinem je sa Tuya uticnice i stavim je direktno u uticnicu. Poiskljucujem bojler i sve moguce vece potrosace i pratim je narednih par sati koliko ce potrositi na satu/brojilu. Ona konstantno trosi oko 1.5-2kw. Pri tom greje poprilicno slabo, ide relativno cesto u defrost (ne mogu reci bas koliko cesto ali recimo jednom u sat vremena koliko sam ja primetio), vibracije se osecaju preko zida (nikada to nije bio slucaj), a jutros me je docekala sva bela (sace je inace plave boje, a jutros je bilo kompletno belo), sa dosta leda ispod tacne i culo se kao da ventilator udara o led iznutra. Medjutim kako sam je pogledao ona je iznutra bila cista i sav led je bio spolja. Mislio sam posto se tako zaledila mozda je defrost u pitanju. Medjutim ona je radila jos 30min tako i tek je otisla u defrost i tek se onda sav taj led i zaledjeno sace otopilo.
Situacija je bila sve gora i gora u roku od 3-4 sata i onda je krenuo da se jako cuje kompresor. U isto vreme pisti i bruji, napolju se bas jako cuje, a pocelo je da se cuje i iznutra. Toliko glasno da nadjacava ventilator unutrasnje jedinice.
Nazovem servisere koji su je i ugradili i bez nekog rastezanja odmah mi je receno da su u poslednje vreme 10 takvih spoljasnjih jedinica promenili jer to im je ove sezone ocigledna mana. Posto sam uzeo preko Ananasa i prodavnice Vitez&Kom najverovatnije cu dobiti samo zamenu spoljne jedinice, a da sam uzeo preko servisera ili Energy Net-a mogao bih veoma lako dobiti povrat novca. Sto bi mi iskreno i odgovaralo jer sa klimom sam totalno nezadovoljan jos od pocetka proslog meseca kada sam je prvi put prebacio na grejanje. Na hladjenju je recimo ok ali za grejanje i moje potrebe je jako slaba. Radije bih doplatio i uzeo nesto bolji klima uredjaj.
Pazi ja mislim da u prvih 6 meseci od kupovine ako se desi kvar imas pravo da biras popravka,novi uredjaj ili povracaj novca.Videcu kada dodju serviseri i pisem ovde update situacije. I ja sam odmah pomislio da je iscureo gas. Po mom opisu i snimcima odmah su rekli da su imali takvih problema ove godine i da je problem sa kompresorom. Ne menjaju kompresor jer je klima u garanciji vec se odradi zamena cele spoljne jedinice. Poslao sam im fiskalne racune i svu papirologiju koju imam, oni rade sve ostalo oko reklamacije jer su istu klimu ugradili u Julu.
hvala za dojavu 😉Kupio sam preko Ananas-a TCL Elite TAC-12CHSD/XA73IS. Aktuelna cena do 30.11. je 27999 RSD
Dobio sam dodatni popust 3000 RSD za plaćanje Master karticom tako da je ispala 24999 RSD + 1790 RSD poštarina.
Ako nekome treba jeftina klime sačekajte utorak za dodatni popust.
Stigla malopre. Inače kupio sam je za spavaću sobu od 16 kvadrata, Nadam se će lepo da radi na toj površini.
Meni je iscureo gas na VOX IVA5-12JR i trošila je konstantno 250W na LOW brzini turbine, kaže mi drugar da kad nema gasa ima zaštitu i onda ne uključuje kompresor uopšte. Nije mi jasno šta vuče 250W jer toliko ne troše spoljni ventilator i turbina na unutrašnjoj.Ma ovo he ogromna potrosnja za 12cu,da nije iscureo freon,oce previse da trosi ako nema dovoljno
Klima uredjaj - inverter - 12 btu - nov ( s tim i garancija 2 godine ), za 230 eura.
5 godinaTrebalo bi da je garancija 2+3, nisam stigao da to odradim da budem 100% siguran. Nije mi klima pri ruci da vidim serijski broj.
Mislim da je TCL krenuo malo agresivnije na nase trziste za low buget..Klima uredjaj - inverter - 12 btu - nov ( s tim i garancija 2 godine ), za 230 eura.
Od kad se zaludeh s klimama ( ima i decenija mozda ) ne pamtim neku povoljniju pricu, jos i pored onog ludila s koronom i cenama...ovo je odlicno zaista.
VOX trenutno nema 12icu klimu u ponudi koja odskaceNa kraju ce ispasti da su vox i tcl najbolje klime na trzistu. Kod roditelja vox 12 - greje 55m2 dobro izolovanih, na 24 podesena, stoji u prostoriji od ~12m2 i greje dve sobe sporedne i kupatilo. U prostoriji banja +26. Bas topao izduv ima. Za zimogrozive - pun pogodak.
Moja tcl 12 mlaka naspram voxa, a greje 60m2 (stoji u dnevnom boravku podesena na 23, u spavacoj prijatnih 22.3).
Ovo sad za vikend oko 0 sa maglom su izdrzale obe, tcl svega nekoliko puta otisao u defrost na 5 min, za vox ne znam. Ako izdrze i -7-10 ja cu da slavim.
Za starije i zimogrozive - vox - topla preporuka za sad.
Vox IHD12 ima manje topao izduv od Fujitsu 09KMCC. Testirao preksinoć. Buka spoljne jedinice je takođe prilično različita. Fujitsu-ov kompresor radi na većoj frekvenciji, ventilator spoljašnje se skoro ni ne čuje, a sve skupa dosta tiše od Vox-a. Jest bila razlika u ceni, Vox 37k na akciji, Fuji 60k redovna cena (vrv je moglo manje da sam jurio akcije). Plastika na unutrašnjoj Vox kao da će da se raspadne kad je otvaram. Jedna unutrašnja (turbina) bučnija od druge iste takve Vox. Fuji tiša unutrašnja od obe Vox. Uglavnom sad se kajem što sam štedeo.Na kraju ce ispasti da su vox i tcl najbolje klime na trzistu. Kod roditelja vox 12 - greje 55m2 dobro izolovanih, na 24 podesena, stoji u prostoriji od ~12m2 i greje dve sobe sporedne i kupatilo. U prostoriji banja +26. Bas topao izduv ima. Za zimogrozive - pun pogodak.
Moja tcl 12 mlaka naspram voxa, a greje 60m2 (stoji u dnevnom boravku podesena na 23, u spavacoj prijatnih 22.3).
Ovo sad za vikend oko 0 sa maglom su izdrzale obe, tcl svega nekoliko puta otisao u defrost na 5 min, za vox ne znam. Ako izdrze i -7-10 ja cu da slavim.
Za starije i zimogrozive - vox - topla preporuka za sad.
Pazi sve to sto si naveo ja ne vidim problem i opet ne bih dao duplo vise za fujicu.Nista ne fali mom aeriju od 39.000🤣Vox IHD12 ima manje topao izduv od Fujitsu 09KMCC. Testirao preksinoć. Buka spoljne jedinice je takođe prilično različita. Fujitsu-ov kompresor radi na većoj frekvenciji, ventilator spoljašnje se skoro ni ne čuje, a sve skupa dosta tiše od Vox-a. Jest bila razlika u ceni, Vox 37k na akciji, Fuji 60k redovna cena (vrv je moglo manje da sam jurio akcije). Plastika na unutrašnjoj Vox kao da će da se raspadne kad je otvaram. Jedna unutrašnja (turbina) bučnija od druge iste takve Vox. Fuji tiša unutrašnja od obe Vox. Uglavnom sad se kajem što sam štedeo.
Mislim da ima 22,5kg nisam siguran,jos je nisam otvarao,to 24kg je sa pakovanjem ali moram da proverim.VOX trenutno nema 12icu klimu u ponudi koja odskace
Ovaj TCL za 26k ima 24kg spoljnu jedinicu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari