Šta je novo?

Jeftine klime

Podesena je na 24 i u sustini ona digne lopaticu bas i kada i treba (kada dosegne 24-25 stepeni u sobi), ali krece sa radom poprilicno kasno.
Isprobana je od 20-27 i to ne na vise sati nego na vise dana jer je klima ugradjena pre godinu dana i bacen je solidan iznos novca na ljude koji su samo slegli ramenima i naplatili svoje "usluge".
Sto se tice hladjenja sve je ok, kod grejanja je problem.

A sobnu gledate na njoj ili na posebnom sobnom termostatu (na adekvatnom mestu i visini od poda)?

Ako po njenom termostatu (bez da znam gde je klima tačno u prostoru, na kojoj visini, šta je oko nje, kakva je izolacija itd) vrlo je moguće da podbacuje zadatu (dobaci realnih 22 npr), vas osećaj vara, a soba se sporo hladi == nikad da uključi.
Ergo, proverite sa zasebnim termostatom (tj. naterajte je da po njemu dobaci željenu temperaturu, pa onda uporedite sa njenim merenjem i po potrebi korigujte zadatu ili offset kako bi se poklapale realna i podešena T). Samim tim bi onda i trebala da uključuje "na vreme" (koliko-toliko).

U obratnom slučaju, ako se realna sobna i njeno merenje gađaju, ja bih probao malo jače duvanje ("medium-low" ili "low" ako je trenutno na "quiet") i usmeravanje skroz na dole.
Pošto po trenutnom ima itekako smisla da pregreva vazduh uz plafon i oko sebe, a taj isti vazduh se pa najsporije hladi (pogotovo ako ima izolacije na plafonu) == brzo zagreje pa nikad da upali, a (niže) dole hladno.

Ako ništa od toga ne pomogne zajedno sa vađenjem iz struje da se eliminište pobrljaveli senzor i ako ste probali iFeel --> prejaka je za prostor i verovatno nema mnogo pomoći (ili ima jako neprecizan/neispravan termostat, što bi bio povod za reklamaciju)

vox ima12-uvcw
Da li neko ima i da li ona moze da radi "kroz rupice" kao Midea BS?

Deluje kao solidna kupovina ako ima tu opciju.

Vidim da se ponovo pojavila na stanju.

Gde se pojavila?
to je stari model i koliko vidim nema ga nigde.

"kroz rupice" duvanje ima svaki TCL t-pro, nema potrebe da juris taj vox kojeg nema

Na vox sajtu

Prilozi

• Screenshot_20251031_192259_Chrome.jpg
    Screenshot_20251031_192259_Chrome.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 33
Sklonili su cenu i nema je više na stanju...
Neko sa bencha probao da kupi😏

Ja sam zvao ranije i rekli mi da je to stari model i da ga više nema

Nazad
Vrh Dno