Evo mene opet😳 Pošto sam bila na putu ove TCL klime su sada rasprodate gde god da sam ih tražila. Gledam u Metalac marketu i na BC group Vivax aeri, da li nju da kupim? Malo sam proširila budžet, ali to je maximum.Trebalo bi videti koja je klima trenutno, ako je neka dobra japanska - mozda se i isplati popraviti (zavisno zbog cega bruji, da li je mozda lose ugradjena ili neki kvar), a ako je neka bzvz - bolje novu uzeti.
TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH - trenutno 34-36000 dinara, najpovoljnije moguce za ono sto nudi. E sad, na minusima i ona moze da postane bucna, ali bice dovoljna za grejanje tokom cele zime za tih dobro izolovanih 25m2.
Bitno da se ugradi dobro.
Slobodno,aeri je bolja klima,ovaj tcl vec poceo da mi zuji na spoljasnjoj,aeri se ne cuje,bolje greje aeri i manje trosi,na minusu tek pretpostavljam kako ce se cuje tcl,jedino cemu dajem prednost za sad tclu to je ventilator (duvanje).Evo mene opet😳 Pošto sam bila na putu ove TCL klime su sada rasprodate gde god da sam ih tražila. Gledam u Metalac marketu i na BC group Vivax aeri, da li nju da kupim? Malo sam proširila budžet, ali to je maximum.
AERI je kopija MDV Aurora koja je oko 550eEvo mene opet😳 Pošto sam bila na putu ove TCL klime su sada rasprodate gde god da sam ih tražila. Gledam u Metalac marketu i na BC group Vivax aeri, da li nju da kupim? Malo sam proširila budžet, ali to je maximum.
Šta znači to bolje greje i manje troši? Upoređivao si totalnu potrošnju istih kvadratura sa različitim klimama, ili misliš na modulaciju i to da aeri niže spušta najnižu potrošnju (tj najnižu modulaciju) u odnosu na TCL? I kako bolje greje, bolje održava zadatu ili nešto drugo?Slobodno,aeri je bolja klima,ovaj tcl vec poceo da mi zuji na spoljasnjoj,aeri se ne cuje,bolje greje aeri i manje trosi,na minusu tek pretpostavljam kako ce se cuje tcl,jedino cemu dajem prednost za sad tclu to je ventilator (duvanje).
Aeri mi je u dnevnoj od 24 kvadrata,tcl u sobi od 16kv,vrata otvorena i duvaju jedna ka drugoj,tcl potrosio 211kwh za oktobar aeri 186kwh (i to da aeri greje 8kv vise i 3 spoljna zida a u sobi 2) obe klime na 22 rade non stop ali je svuda 23 jer obe grese po stepen,aeri bolje modulira i drzi uglavnom lepo kad modulira,dok tcl ima skokove pa vrati iako modulira nize od aeriovih 240w (aeri ide najnize 240 ali zato na ove sada temp zakuca ceo dan drzi na 240 bez skokova bez icega),aeri odrzava bolje jer tcl barem ovaj kod mene ima neke cudne situacije,naprimer kad ocu da idem da spavam obe klime spustam za dva stepena i aeri se ugasi uglavnom dok tcl digne potrosnju na 400w negde kao da sam povecao temp a ne smanjio ali to srecom kratko traje pa se i on ugasi posle 15-20 minuta.Sve u svemu kod mene je za sad aeri bolja klima,cekam pravu zimu decembar januar ali mislim da je sve jasno,ali i dalje sam zadovoljan sa tclom jer je kupljen za smesne pare🤣Šta znači to bolje greje i manje troši? Upoređivao si totalnu potrošnju istih kvadratura sa različitim klimama, ili misliš na modulaciju i to da aeri niže spušta najnižu potrošnju (tj najnižu modulaciju) u odnosu na TCL? I kako bolje greje, bolje održava zadatu ili nešto drugo?
Nemam izolaciju,a gde ide boga pitaj🤣Kod mene je TCL u 35m2 neizolovanog prostora sa 3 spoljna zida u Oktobru potrosio 196kW.24/7.Setovana na 24°C.Cudno mi je da sa dve klime kod tebe u takoreci istom prostoru potrosile 397kW.Gde ti ide ta toplota?
Hvala svima na odgovoru. Kupujem aeri,nadam se da će biti ok. Nego, interesuje me koji je problem sa duvanjem?Slobodno,aeri je bolja klima,ovaj tcl vec poceo da mi zuji na spoljasnjoj,aeri se ne cuje,bolje greje aeri i manje trosi,na minusu tek pretpostavljam kako ce se cuje tcl,jedino cemu dajem prednost za sad tclu to je ventilator (duvanje).
Nije problem,nego leti kad hladi ona nema kao tcl brez mode ili kako se vec zove (one rupice).Hvala svima na odgovoru. Kupujem aeri,nadam se da će biti ok. Nego, interesuje me koji je problem sa duvanjem?
Jesi li zvao servisera za to zujanje?Kod mene bio juce.Problem je sa osovinom ventilatora na SJ.Serviser narucio delove,pa cekamo da stignu.Zvali me i ovi iz diatribucije za TCL i lepo pitali sta je bilo i koji predlog dajem.Nisam hteo novu SJ,jer je velika verovatnoca da bude sa jos vecim problemima.Prosao sam to iskustvo.Slobodno,aeri je bolja klima,ovaj tcl vec poceo da mi zuji na spoljasnjoj,aeri se ne cuje,bolje greje aeri i manje trosi,na minusu tek pretpostavljam kako ce se cuje tcl,jedino cemu dajem prednost za sad tclu to je ventilator (duvanje).
Nisam nista,ne cujem ga u kuci,tek kad pridjem jedno na 5 metara cuje se to zujanje,ne smeta mi svakako klima je iza kuce tamo sam retko😂Jesi li zvao servisera za to zujanje?Kod mene bio juce.Problem je sa osovinom ventilatora na SJ.Serviser narucio delove,pa cekamo da stignu.Zvali me i ovi iz diatribucije za TCL i lepo pitali sta je bilo i koji predlog dajem.Nisam hteo novu SJ,jer je velika verovatnoca da bude sa jos vecim problemima.Prosao sam to iskustvo.
Pa ono kod tebe se culo kao tandrce ko traktor😂kod mene nije to i dosta slabije,svakako ako krene jace zvacu na vreme.Meni smetalo itekako.Malo je nize SJ.
Pa kad je uspela da ti zaledi😂Ne znam iskreno pre par dana sam iso nesto iza kuce i tad cuo,ovako u kuci se ne cuje da bih znao dal je uvek,mislim da ipak zuji samo kad ga malo zaleti😀I kod mene ima to, al samo kad se zaledi 😀 jel kod vas zuji sve vreme? 😀
Metan je sad in. A još i grejeKo hoce jos da ustedi,moze da ugradi i plin🤣
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari