Gree muse, dve verzije sam menjao, prva zbog pregrevanja, lose modulacije i cekanja da opadne 3 stepena, na prvoj brzini ventilatora nije htela da spusti ispod 700w, duva vrelo pa se ugasi pa ceka 3 stepena da opadne temperatura pa zaleti kao nenormalna, posle toga reklamiram i zamene za noviju muse sa manjom spoljasnjom kad i ona jos vece sra**, zakuca kompresor na 300w i ne mrda koliko god da joj zadas temperaturu na drugoj brzini koja je jedina bila prihvatljiva u 30m2, na hladjenju nisu spustale ispod 500w. Opet reklamiram midea ag 12 extreme i preporodim se sa tom klimom, moze da se smanji da duva bas necujno, kultura rada bolja, istina da zna da pali kontrolni defrost na 10 steoeni, ali to traje minut i ne osetis jer kada krene ponovo da greje ne zalece kao tajfun vec onako polako krene da duva i greje. Umesto gree viole sam ugradio fujitsu 14kmcdn jer spoljasnja jedinica viole drci kao nenormalna i to izgleda zbog neke tvrde plastike na izolaciji kompresora koja je zakivala o sasiju klime, na zalost nemam.priliku da je probam da vidim jel otklonjen problem sa tim, inace lepo greje i hladi, kultura rada je ok. Fujitsu sto sam uzeo, unutrasnja jedinica nesto bucnija vec od srednje jacine duvanja, na quiet necujna, na low oo i zavrsava posao. Bolje modulira od gree i midea i spoljasnja je jako tiha, gotovo necujna. E sad, ja sam tu klimu uzeo za 90000, a standardna cena joj je preko 1000e, tj duplo.skuplja od ove dve kineske, ali opet 12llce koja je kostala kao ove dve kineske bolje radi od obe, ima komsinica tu klimu sa gmcc kompresorom mideinim, ali fujitu elektronika je odlicna.
Kako ne mozes da kontrolises kada sam podesio jedsn polozaj, evo na hladjenju odrzava u stepen na low brzini sa podignutim krilcima tako sto duva kroz vrata u predsoblje i u ostale proastorije, poenta je da se ne gasi i u kuci odrzava 23.5 stepeni sa potrosnjom od 4kw za 24 sata, tj sa 160w kada je ova vrucina u 60m2.
Zaboravih da napisem, ako klima ima dobru modulaciju i ne gasi se, kada ugreje, ili oladi prostor, stabilizuje se i odrzava temperaturu sa malom potrosnjom bez pregrevanja, ili previse hladjenja oa vam je cudno za tih 200w.