Ko se pored invertera greje na ta taj je u problemu al u glavi🤣Ko se greje na TA, može biti u problemu.
Ko se pored invertera greje na ta taj je u problemu al u glavi🤣Ko se greje na TA, može biti u problemu.
SCOP je neka srednje određena efikasnost u sezoni a za noćni mod koji je taj ekstremniji deo dana ili sezone je bitniji COP.TA na nižu tarifu je kao klima sa SCOP=3, jer i klima radi noću
Imam i ja TA, onu najmanju u sobici od 9kvm. Jednostavno ta soba je premala za klimu, a TA je greje kao Sunce. Ali to je apecifičan slučaj gde TA mora da se upotrebljava. U svakoj drugoj varijanti moderan i efikasan hyperinverter će da obriše pod sa TA pećkom, i po performansama i po ceni utrošene el energijeSCOP je neka srednje određena efikasnost u sezoni a za noćni mod koji je taj ekstremniji deo dana ili sezone je bitniji COP.
COP na -10 i -15 je takav da ga svi proizvođači kriju jer je oko 2 i promenjljiva je vrednost koja pada sa padom temperature tako da ne mora da se objašnjava zašto japanci mahom prave uređaje do -15 jer je posle toga već bolje da se koristi neka druga alternativa.
Poenta sa TA peći je da upije 3 puta jeftiniju struju i da je emituje kad je skupa struja i smanji potrošnju i same klime na skupoj struji.
Lično sam testirao te kombinacije i samo AC i kombinacija AC i TA i ova druga je na kraju davala više KW ali manje dinara na kraju u računu.
Sve je to lepo dok imam tu mogućnost jer po meni svaki neistrošeni KW noću je gubitak da li ga troši AC ili TA bitno je da ne zakoračiš u RED ALERT.
Žao mi je što to neki ne shvataju i olako vređaju sve one koji koriste TA peć ali meni račun bude manji.
Naravno da nije isplativo i pametno sad kupovati TA umesto invertera, ali ja sam to imao i za leto mi jedna klima vrši posao ali za zimu mora da se dopunjuje sa TA ili da ubacujem drugu jer je veći stan.
Svakako ću opet kad god budem mogao da dopunjujem TA jer oslanjati se samo na klimu u ovoj državi nije baš mnogo sigurno.
A da ne pominjem što ne mogu da ukiselim mleko na AC xD.
Ajde opet da pojasnim.Imam i ja TA, onu najmanju u sobici od 9kvm. Jednostavno ta soba je premala za klimu, a TA je greje kao Sunce. Ali to je apecifičan slučaj gde TA mora da se upotrebljava. U svakoj drugoj varijanti moderan i efikasan hyperinverter će da obriše pod sa TA pećkom, i po performansama i po ceni utrošene el energije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari