Šta je novo?

Jeftine klime

TCL TAC-12CHSD/XA73I in/out 12.000BTU inverter

vs

Haier Revive Plus 9K (AS25RBAHRA-PL)

vs

Haier Tundra Green Plus 9K Klima

Cijena je slična u 50€ razlike.

Zanima me koja će najbolje grijati i koja je najekonomičnija?

Sve zavisi od izolacije,ja nemam izolaciju i stavio sam 18 u istu toliku dnevnu jer nisam bio siguran da ce 12 da odradi poso,sto se tice hladnjenja ostalih prostorija ja sa 18 nisam mogo da ohladim dalje od hodnika a dobar je raspored ali dzaba dal zbog izolacije mozda posto imas ovde ljudi koji pricaju da hlade 70 kv sa jednom klimom,ja u to ne verujem tako da ti savetujem jer sam i ja odma kupio dodatnu klimu bolje da stavis dve klime nego jednu.

Ja ne da hladim, već i grijem 85 m2 sa jednom klimom 12kom kada je prelazni period, a 14-ka hladi rutinski taj prostor ljeti. Izolacija br1, a u stanovima faktor broj 1 okolni stanovi koji te griju.

Zdravo ljudi, potrebna mi je preporuka za inverter klimu 12-icu za stan koji se izdaje, prostorija je u hladu (drvo je ispred pa pravi prirodni hladn) tako da nema direktnog sunca ali je povrsina malo veca (oko 30ak kvadrata). Takodje izolacija je jako dobra. Ne bih hteo da dajem velike pare, a vidim na anasu neke Tesla, Fox, Vox za oko 30-35k. Kako su se pokazale i koju preporucujete?

Zdravo ljudi, potrebna mi je preporuka za inverter klimu 12-icu za stan koji se izdaje, prostorija je u hladu (drvo je ispred pa pravi prirodni hladn) tako da nema direktnog sunca ali je povrsina malo veca (oko 30ak kvadrata). Takodje izolacija je jako dobra. Ne bih hteo da dajem velike pare, a vidim na anasu neke Tesla, Fox, Vox za oko 30-35k. Kako su se pokazale i koju preporucujete?
Za hladjenje moze da prodje, za grejanje nikako jer ce stalno ulaziti u defrost

Stigao mi je aeri sa nekom cudnom oznakom nije samo AERI+ nego AERI/I+ a spoljasnja AERI/O+ da li je to ista klima?

Prilozi

• IMG_7068.png
    IMG_7068.png
    1.1 MB · Pregleda: 50
  • IMG_7065.jpeg
    IMG_7065.jpeg
    189 KB · Pregleda: 49
@Vujkee Imam obe u stanu, TCL IS u kuhinji, i Aeri u sobi.
Jednostavno - Aeri je svemirska tehnologija za TCL.
Sto se tice modulacije na grejanju, Aeri moze oko 280w najnize, a TCL nema sanse ispod 400w.

Računaj da ćeš na aeri pa potrošis još jednu klimu ako planiraš da ostvariš garanciju na 5 godina.

@Vujkee Imam obe u stanu, TCL IS u kuhinji, i Aeri u sobi.
Jednostavno - Aeri je svemirska tehnologija za TCL.
Sto se tice modulacije na grejanju, Aeri moze oko 280w najnize, a TCL nema sanse ispod 400w.
Zanimljivo imam i ja tcl samo ifs on je malo slabiji od is i modulira malo nize od aeri,ali jeste aeri za klasu bolja klima zato sam i uzo u dnevnu jos jedan aeri.
Računaj da ćeš na aeri pa potrošis još jednu klimu ako planiraš da ostvariš garanciju na 5 godina.
Nije 5 nego 3godine posto prve dve se ne radi servis i kosta 30e tako da ono ako nadjes aeri za 90e javi mi da porucim jos 10🤣
A sta mislite o ovoj Hisense Easy Smart 12KCA35YR03
Sudeci po ovom forumu hisense medju najgorim klimama,taj DF cuveni imas dosta da citas pa sam proceni.

Nazad
Vrh Dno