Šta je novo?

Jeftine klime

Da li ova Bosch CL2000 Set 26 WE klima vredi za grejanje (prostorija od nekih 20 kvadrata).

Neko je vec napisao da se zaobidju Bosh klime, tako da nista :) Jel ima neka preporuka za klimu do 40 hiljada za primarnu funkciju grejanja za ovu kvadraturu ?

За мало више Вивакс аери+

Ako bas mora do 40 hiljada onda Vox IJL12 (ili Tesla TA36QQAT/DT), Fox 12INTC-52G ili Haier Revive Plus.

Ma ne mora striktno 40, moze i par hiljada vise, samo mi je bitno da dobro greje. Jel od ovih par nabrojanih u poslednja dva posta Vivax aeri+ najbolji izbor ?

Ja sam mislio da jeste (pored Tesle TT34TP91 koja je na papiru skoro ista, mada novija i nepoznata) ali ovde procitam da Vox IJL12 bolje greje pa sad ne znam sta da mislim.
Za AERI+ se moze procitati da ide u defrost i u plusu, to joj je izgleda jedina mana.

Jel moze jos neko da da neku informaciju posto bih uzeo za roditelje.

Ja sam mislio da jeste (pored Tesle TT34TP91 koja je na papiru skoro ista, mada novija i nepoznata) ali ovde procitam da Vox IJL12 bolje greje pa sad ne znam sta da mislim.
Za AERI+ se moze procitati da ide u defrost i u plusu, to joj je izgleda jedina mana.
VOX IMA12-UVCW
To uzmi

Купио сам TCL TAC-12CHSD/TPG11IF. Мислио сам да је исти TAC-12CHSD/TPG11I, коjи има 24кг SJ, али он је по карактеристикама исти као TAC-12CHSD/XA73IFS, эво слика...

68Uhx8sC7rQ.jpg

Ne znam za kakvu prostoriju ti treba i za koju namenu. IJL bolje greje, nema nepotrebnih defrostova, dok AERI ima nizu modulaciju i ima cudne defrostove. Ako ti je bitnije grejanje uzmi IJL, a ako ti treba za hledjenje AERI. Jos jedna bitna stavka, Vox ne uslovljava obavezne servise za garanciju od 5 godina, pa tu mozes ustedeti preko 100 evra.

A koje su prednosti VOX IMA12-UVCW u odnosu na Vox IJL12 ?

Manja potrosnja, 2kg teza spoljna jedinica (a istih dimenzija), malo vise gasa (0.6 u odnosu na 0.56kg) i malo veci protok vazduha (650 u odnosu na 600m3/h) i breezeless mod.
vox ima12.pngIJL12-SC4DWH.png

Vidim i da IMA12 ima kapacitet grejanja 4200w, a IJL12 3800w.

Da, sad sam procitao. Jos samo kad bi mogla da se nadje u prodaji.

Ne znam za kakvu prostoriju ti treba i za koju namenu. IJL bolje greje, nema nepotrebnih defrostova, dok AERI ima nizu modulaciju i ima cudne defrostove. Ako ti je bitnije grejanje uzmi IJL, a ako ti treba za hledjenje AERI. Jos jedna bitna stavka, Vox ne uslovljava obavezne servise za garanciju od 5 godina, pa tu mozes ustedeti preko 100 evra.
Za ~23m² slabo izolovano, hladjenje i grejanje (i naravno potrosnja, ne znaci mi da bolje greje ako mnogo trosi). Garancija od 5 godina je bonus ali i 2 mi je ok.

Obe su dobre za taj prostor. Vivax mislim da uslovljava da ugradi ovlasceni servis i obaveznih tri servisa za 5 god garancije, a Vox ne uslovljava nista od toga. Neka prelomi bolji majstor za ugradnju, to je najbitnije.

Video sam danas, ali su totalno neazurni. Pre par meseci sam kod njih narucio Gorenje pica set (kamen i spatulu), jedini su imali na stanju u Srbiji. Zvali su me narednog dana da mi kazu sa nemaju na stanju.

Haier Revive Plus (AS35RBAHRA) jako lici na Haier Pearl (AS35PBAHRA), mozda ni to nije lose.

Obe su dobre za taj prostor. Vivax mislim da uslovljava da ugradi ovlasceni servis i obaveznih tri servisa za 5 god garancije, a Vox ne uslovljava nista od toga. Neka prelomi bolji majstor za ugradnju, to je najbitnije.
Obe su dobre ali koja je bolja? Vivax je 10.000 skuplji u startu (kao i TT34TP91) a da li je bolji 10-20% ili ne?
Majstor nije problem, garancija isto nije prioritet, vazno je koja je najbolja (posle te IMA12 koje nema nigde)?

Nisi dobro video, IJL je jaca i od TPG11 a ne IFS.

XA73 IFS: 777×250×201/712×276×459, 7/20kg (0.49kg R32) 3.4/3.4kW
IJL12: 792x292x201/705x279x530, 8/22.5kg (0.56kg R32, grejac SJ) 3.4/3.8kW
tac 12chsd xa73ifs.pngIJL12-SC4DWH.png

Vrh Dno