Ako je taj omjer m2/eur, to je kamena vuna, i neka bolja, pošto obična mineralna, bude svega par eura po m2. Samo ti pukni ostatak te etaže iznad običnom mineralnom i Bog te veselio. Kad bude smetala nekim aktivnostima, srolaš je i negdje u ćošak, pa kad završiš odrolaš ponovo 🙂U delu kuće koji je od blokova i ima drugi sprat koji nije završen, već 10 godina taj deo je teško zagrejati i uvek smo imali problema sa buđi na plafonu.
Ove godine dam nekih 80 eura za 12m2 staklene vune, 10-15cm, za sat vremena to položio na tavan.
Dan i noć razlika u zagrevanju, i održavanju toplote u tom prostoru. I ona buđ koja je tu bila, više je nema.
Tako da sve preporuke za izolaciju gornjeg dela kuće, da sam znao da bi bila ovolika razlika, odradio bih to mnogo ranije.
Cime ovo merite, ovo je neka Tuya Smart Socket EU16A/20A Wifi Smart Plug With Power Monitoring ? Ako jeste moze preporuka za istu. Ja imamSta je tu u opste cudno, to su inverteri?
Nikakav problem nije uhvatiti TCl na odrzavanju da radi na 130wati,
a evo meni trenutno radi na 1080wati, posle ce postepeno da spusta i tako radi...
Pogledajte prilog 494930
dok ne smanjis temperaturu ili ne otvoris vrata, ili prozor...
da, bolje je...
brezeless klime duvaju slabije, tj neznije.
Naravno, ne bih ni zvao neki servis koji nema firmu nego nisam uopste dobio ni fiskalni racun ni garantni list. Poslao sam im mail i poslali su mi fiskalni, ali kazu da garantni list nemaju pa ne znam onda gde mogu naci to...Ne mora ovlašćeni servis, može bilo koji servis da ti ugradi tcl klimu ali mora da ima firmu kako bi ti udario pečat kada je ugradi.
Naravno, ne bih ni zvao neki servis koji nema firmu nego nisam uopste dobio ni fiskalni racun ni garantni list. Poslao sam im mail i poslali su mi fiskalni, ali kazu da garantni list nemaju pa ne znam onda gde mogu naci to...
Pdesign se ne daje za Tbiv, već za Tdesign. A opet Tdesign se razlikuje u zavisnosti od toga za koju klimatsku zonu je računat SCOP.Pa kako nije pokazatelj. Nađi Tbiv i Pdesign na toj temperaturi i već znaš dovoljno šta i koliko klima može.
Upravo ti objašnjavam da Pdesign upisuje proizvođač potpuno svojevoljno. Može da upiše 50% više ili 50% manje. I uvek će biti tačan. To mu je definicija.Jedina prava vrednost Pdesignh je na tbiv. Sve ostalo je marketing. Zbog toga uopšte ne gledam fabričke specifikacije Noname brendova.
Od navedenih samo TCL proizvodi klime,Te podatke za TCL, Vivax, Vox i sl. nećeš skoro nige naći.
Pdesign se daje za Tdesign, koja je promenljiva u zavisnosti od klimatske zone, a ni u jednoj od tri varijante ne mora obavezno da bude jednaka Tbiv. U tome je i fora zašto ti pišem ovo. Sve to je vezano sa SCOP. Jedino ako su ti toplotni gubici prostora jednaki Pdesign, onda će SCOP i energetska klasa klime biti tačni. U svakom drugom slučaju imaćeš neki + više ili manje.Razumem ja tebe, ali mislim da ti mene ne pratiš šta pokušavam da objasnim.
Za mene iz svih onih podataka jesu najbitniji podaci Tbiv, Ptbiv i COPtbiv. Ptbiv "mora" biti jednaka Pdesignh i sve ostalo jeste prevara i marketing i koliko vidim ovde je zapelo u razumevanju. Mora namerno stavljam pod navodnicima, jer u praksi nije tako uvek. Postavljajući svaku drugu vrednost za Pdesignh koja nije ovako kako sam napisao dovodi do paradoksa da većina uređaja treće klase na papiru ima performanse koje su bolje od prvoklasnih (recimo da prosečan kupac najviše može da dobaci do energetske nalepnice kao izvora podataka).
Ova tri podatka ćeš retko naći recimo kod Vivaxa, Voxa... (bar ja nigde nisam uspeo naći). Evo, sad je poplava modela čija je sj cca 21 kg sa performansama uređaja na papiru od 30 kg od pre par godina.
Radije bih neku jaču. Ova bi možda bila OK da je 15K jeftinija, ali za 70K već ima Fujitsu 12KNCA ili čak stare 12LLCE ili 12LMCE koja su na -15 °C bar 2,5 puta jače.

to je svakako opcija, R32 su 2500-3000 samo skuplje od R410a tih, za par hiljada više ima i 9-ki Heavy Industries, a ne Electric, da li ima smisla to ili bolje 12-ica Electric?Radije bih neku jaču. Ova bi možda bila OK da je 15K jeftinija, ali za 70K već ima Fujitsu 12KNCA ili čak stare 12LLCE ili 12LMCE koja su na -15 °C bar 2,5 puta jače.
Najhladnije je noću, a tad hoćeš da ti klima radi ispod 50% opterećenja da bude što manja buka.
One stare FTXB sa R410a su bile sasvim korektne. Ne znam baš kakve su ove sa R32, jedino su prebacili proizdvodnju u Maleziju, pa to baš na prvi pogled ne uliva poverenje.

to je svakako opcija, R32 su 2500-3000 samo skuplje od R410a tih, za par hiljada više ima i 9-ki Heavy Industries, a ne Electric, da li ima smisla to ili bolje 12-ica Electric?Pogledajte prilog 496358
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari