Šta je novo?

Jeftine klime

Ja dok docekam vaucer, rasprodalo se sve. Pitanje za vlasnike xa73is, da li ima breezeless funkciju? Pozurio sam da iskoristim vaucer i skroz smetnuo sa uma da nigde nisam video tu opciju kao sto ima TPG11IF, a znacilo bi mi dosta jer ce ici u spavacu sobu, da mi ne duva hladan vazduh direktno u glavu.

Nema ni IS ni IFS, ja imam IFS model i toga nema.

Ovo je IF koliko vidim, a i po slikama deluje da ima. Takodje pise 4D airflow.

1747957275422.png

Ja dok docekam vaucer, rasprodalo se sve. Pitanje za vlasnike xa73is, da li ima breezeless funkciju? Pozurio sam da iskoristim vaucer i skroz smetnuo sa uma da nigde nisam video tu opciju kao sto ima TPG11IF, a znacilo bi mi dosta jer ce ici u spavacu sobu, da mi ne duva hladan vazduh direktno u glavu.
Nema, XA73 je Elite serija https://www.tcl.com/ch/en/air-conditioners/s09f2s0
TPG11/TPH11 su GentleCool https://www.tcl.com/global/en/air-conditioners/the-gentlecool-ac-product tj. BreezeIN https://www.tcl.com/bg/bg/air-conditioners/breezein

Kupljena TCL 12 IS, sutra preuzimam. Dve nedelje da stigne kao da je tek napravili 🤣

Dobro, a sta je onda IF? Jel BreezeIN ili ne?

Ma oni izgleda za svaku klimu stave istu sliku,da se ne zamlacuju😂😂😂
Bukvalno... Mada lepo pise ovde da ima 4D airflow, sto bi znacilo da ima tu funkciju.

Pitanje za vlasnike xa73is, da li ima breezeless funkciju?
Nema, to je elite serija
T-pro ima tu funkciju

Bukvalno... Mada lepo pise ovde da ima 4D airflow, sto bi znacilo da ima tu funkciju.
4D duvanje imaju obe, to je automatsko horizontalno i vertikalno duvanje

breezeless ima peraja sa rupicama koje se sklope i onda duva kroz njih, pisao sam vec na onoj TCL temi o tome.
Mislim da sam cak i snimak postavio kako izgleda.

Onda cu otkazati ovu i uzeti TPG11If

Poslednja izmena:
Mi koji ih imamo ustanovili smo da breezeless nemaju I rekli smo ti i ti jos uvek zbunjeno pitaš da li moze da se ustanovi. Elite modeli nemaju breezeless, nadam se da je sada valjda jasnije.

TCL TAC 12CHSD/XA73IS
Za one koje zanima kako izgleda unutrašnja jedinica, nalepnica i još neke stvari.

Kupljena u metalcu za 42k, ugradnja tek krajem juna, jer je ovde već gužva.

Prilozi

• IMG_20250524_114434.jpg
    IMG_20250524_114434.jpg
    169.6 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20250524_115432.jpg
    IMG_20250524_115432.jpg
    120.8 KB · Pregleda: 61
  • IMG_20250524_120945.jpg
    IMG_20250524_120945.jpg
    249.1 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20250524_121846.jpg
    IMG_20250524_121846.jpg
    143.7 KB · Pregleda: 70
Поздрав свима.
Може ли нека препорука за инвертер климу до 50к?
Треба да загрејем/охладим собу од 25м2 у кући. Али ту не живим. Повремено будем по 10-ак дана.

Onaj sajt za TCL produžene garancije nešto ne radi, pa mora da se šalje na mail.
Na sajtu izbacuje error: "Ne postoji akcija sa ovim ID-em!"

Nadam se da je to samo do sajta, a ne da ova produžena više ne važi. Videću sledeće nedelje ako odgovore na mail.

Onaj sajt za TCL produžene garancije nešto ne radi, pa mora da se šalje na mail.
Na sajtu izbacuje error: "Ne postoji akcija sa ovim ID-em!"

Nadam se da je to samo do sajta, a ne da ova produžena više ne važi. Videću sledeće nedelje ako odgovore na mail.
Moraš to da odradiš preko računara,preko telefona neće.

Interesuje me misljenje da li cu imati bilo kakvih problema zbog ovih oštećenja na spoljasnjoj jedinici, nisam sve slikao ima na jos mesta… Nadam se da unutrasnje komponente nisu nastradale u transportu…IMG_3217.jpegIMG_3218.jpeg

Stigla mi je produžena garancija za TCL 12k IS. Veoma brzo obavljeno.
Kada se ugrađuje klima, da li postoji neki garantni list koji treba da popuni firma koja ugrađuje? Za prošlu vivax klimu, nisam nigde video da ima papir koji treba da se ispuni.

Trebalo bi da ti daju na prodajnom mestu garantni list, meni takođe nisu dali pa sma morao ponovo kod njih da bi mi dali, takođe majstor nije imao gde da overi ugradnju.

ja isto od ananasa za tcl klimu nisam dobio nista ....nadam se da to nece biti prepreka za eventualno stvarivanje garancije.

Interesuje me misljenje da li cu imati bilo kakvih problema zbog ovih oštećenja na spoljasnjoj jedinici, nisam sve slikao ima na jos mesta… Nadam se da unutrasnje komponente nisu nastradale u transportu
Nece nista da joj fali ako mislis na ona kriva rebra gore! Na drugu sliku ja nista ne vidim sve normalno, senzor spoljne jedinice...

Verovatno misli na iskrivljene lamelice iza/ispod senzora. Nista alarmantno.

Evo da javim, momci su instalirali klimu, sve super radi. Lepo greje, ima breezeless mod i necujna je za sad.

U pitanju je TCL TAC-12CHSD TPG11IF , sa nekim popustima izasla me je 36k din, ugradnja me je kostala 18k

Podneo sam zahtev za produzenu garanciju(ukupno 5god), verujem da ce biti sve ok sto se toga tice.

Inace nikakvu potvrdu niti pecat nisam dobio za ugradnju, niti od momaka koji su radili niti od prodavnice iz koje je kupljena tako da mislim da uslova sto se tice toga nema...

Evo da javim, momci su instalirali klimu, sve super radi. Lepo greje, ima breezeless mod i necujna je za sad.

U pitanju je TCL TAC-12CHSD TPG11IF , sa nekim popustima izasla me je 36k din, ugradnja me je kostala 18k

Podneo sam zahtev za produzenu garanciju(ukupno 5god), verujem da ce biti sve ok sto se toga tice.

Inace nikakvu potvrdu niti pecat nisam dobio za ugradnju, niti od momaka koji su radili niti od prodavnice iz koje je kupljena tako da mislim da uslova sto se tice toga nema...
Tamo u TCL uslovima za garanciju, skroz dole piše ako se pojavi kvar, jedan od dokumenata koji treba da se preda jeste Garantni list.
Poslao sam ovima iz Partum još jedan mail da pitam za to, pa ću da vidim šta kažu.

Pitao sam ih i ja i odgovorili su mi da oni daju samo produženu garanciju a prodajnom mesto daje garantni list, tj.uvoznik a to je ComTrade.

Poslednja izmena:
Onda sledeći mail šaljem ComTrade-u 🤣
Malo me sramota da toliko cimam oko te garancije, ali sam se zeznuo dobro sa onom Vivax, pa bih ovo da prođe kako treba. Ako se nešto pokvari, da ne bude "e nemaš ovaj papir, vidimo se"

Onda sledeći mail šaljem ComTrade-u 🤣
Malo me sramota da toliko cimam oko te garancije, ali sam se zeznuo dobro sa onom Vivax, pa bih ovo da prođe kako treba. Ako se nešto pokvari, da ne bude "e nemaš ovaj papir, vidimo se"
Javi ovde sta si uradio, znacila bi mi informacija a verujem i mnogima koji kupuju tcl klime

Na računaru je urađeno preko firefox, što je verovatno i bio problem.
Nigde ne pise ali bitno je napomenuti da produzenje garancije za TCL radi iskljucivo preko chrome.

naduvao sam ih sto to nisu nigde istaknuli nego su mi rekli preko telefona, i posebno zbog toga sto ima nekoliko seriskih brojeva.

isto vazi za njihove televizore.

Niti jeftinija klima, niti skuplja ugradnja. Pobeda!
PS. Nemam nista protiv klime, nego komentarisem!

Nazad
Vrh Dno