Šta je novo?

Jeftine klime

Pa nije ista aplikacija, napisite koja je ova bolja.

Ova moja sigurno nije bolja. Evo koja je verzija firmveraScreenshot_20241020-204652.png
Android

Poslednja izmena:
Početkom septembra pošto nije bilo nekog izbora inverter klima kupio sam ono što je bilo u ponudi od jeftinih klima za 300e

TESLA TA36QQCT-1232IAT.​

Šta reći ono malo što je hladila i nekoliko dana što sam sa njom grejao ja sam baš zadovoljan. Malo sam istraživao i koliko sam video to je Aux klima.
Jeste osakaceni Aux.Pise da ima i UV lampu,a gde je?Ne spusta ispod 500W.Previse bucne obe jedinice.U sobi gde je,nema spavanja dok radi.Duva ko blesava,pregreje i onda se ugasi.Posle minut dva krece da duva ko blesava,a u sobi postignuta temperatura.Naravno onda za jos krace vreme pregreje i opet gasi.I tako u krug.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot_20241020-212211.png
    Screenshot_20241020-212211.png
    71.5 KB · Pregleda: 31
Ista je aplikacija. Verovatno za različite modele uređaja različit je i UI

Sta je pametnije trenutno kupiti ovu Vox IJF12 ili dodati 5k vise i kupiti Vivax Aegi+. Ova Vivax SJ tezi 26.9kg barem tako pise. Prevashodno za hladjenje i grejanje u prelaznom periodu. Na papiru bih rekao da je Vox malo bolji mada je SJ laksa

Pozdrav svima, da li neko može da mi kaže kako se pokazao Hisense HI COMFORT model? Konkretno 12ica.
Koristila bi se i za grejanje u prelaznom periodu.
Prečešljao sam forum prvo naravno, ali nisam uspeo da nađem neko konkretno iskustvo baš za ovaj model.
Maltene sam se već odlučio za MIDEU breezeless-e, ali sam onda našao ponudu za nekih 100e manje za ovu HISENSE hi comfort. Pa sam se sad malo pokolebao.

Inače koristio sam do sad, celih 5 godina, VOX 12 IVA1 model, bio sam zadovoljan hlađenjem, grajanjem onako, ali je najveći problem bio što je spoljna jedinica posle treće godine postala užasno bučna, u nekim situacijama su vibracije bile toliko jake da je brujala cela kuća. Ono što je dobro što sam pred istek garancije od 5 godina pokušao sa reklamacijom i na moje iznenađenje, reklamacija mi je uvažena i dobijam novac nazad jer ta elektronika ne može da se popravi, a drugi isti uređaj nemaju da bi mi zamenili.

Meni je vox brujala da sam se uspanicio, odmah sam iskljucio iz struje.Ispred kuce na ulici su radovi i velika prasina, sj se napunila prasinom pa sam resio da je operem. Nakon pranja kad se iscedila ja je upalim, pa to je strasno koliko je bilo lupanje.Nazvao sam servis i sa majstorom resim glup problem. Zbog velikog pritiska vode, odlepila se neka sundjerasta traka sa vrha koja je upala u ventilator. Posle otklanjanja trake sve je ok. Ovo je za slucaj da neko pere sj ili ima slican problem.

Vecina lupanja je ili nosac kompresora, sraf nije dotegnut ili nesto kaci ventilator.

Ali ova do -35, koliko se ismeja. Ima santa leda da bude, sneško😀😀😀😀

IHD12 lepo greje na - 10, provereno.
Ne sumnjam, sa unutrašnjom od 10kg i spoljašnjom od nekih 26-27kg, iznad prosečna masa za tu cenovnu klasu. Ali bez grejača tacne teško da greje i na -25°C, nakupilo bi se leda na tacni. Jednostavno taj izmenjivač i taj kompresor nemaju kapaciteta da odlede celu tacnu kao što to radi Fujitsu 12LT recimo. A o podatku za -35°C da ne pričamo, pa tu ni freon neće da isparava

Ne samo to, nego pise da greje od -35C, pa sve do +32C i sve to za samo 350e :)
Radice ona tebi, nije problem, ovde se vise prica o tome da u Srbiji ocigledno ne postoji nikakva kontrola i regulativa tih specifikacija i moze ko god hoce bilo sta da kaci.
Tako smo i ranije imali primere gde identicni uredjaji od Midea-e i Gree-a u Vivax i Bergen brendovima imaju nevedene blago bolje specifikacije, sto je fizicki nemoguce.

I za IHD12 piše da greje do -25°C 😂
Bez grejača tacne i -15°C će biti izazov
Grejac tacne je super stvar, meni vox sa grejacem sljakala bez leda, a ostale se zalede na - 10c bez grejaca.
Ne samo to, nego pise da greje od -35C, pa sve do +32C i sve to za samo 350e :)
Ma verovatno im je greska, za moju vox pise na sajtu voxa da ima sj 18 kg a ona 22.5kg.Sve je to malo jasno je meni, ali one fino greju, zavrsavaju posao, a sad mi treba jos jedna 7 ca ili 9 tka za sobu, i ova mi deluje ok za te pare.
Ima je u BC za 37400 i u jednoj radnji u Obrenovcu za 40500 IMA12-UVCW.
U kojoj radnji ako moze info.

Mnogo je losa ponuda klima, razgovaram sa kumom i on hoce da ubaci jednu 18 cu, gledali nas dvojica, uzas koliko je skupo, a modeli mrzavo u odnosu do pre god ili dve.

Nemam. Evo kako kod mene izgleda aplikacija. Kao da su je deca crtala dok vaspitačica nije bila tu.
Isto ovako aplikacija izgleda i kod mene. Nemam prikaz potrosnje struje. Verzija firmvera je na slici.

Prilozi

• txl firm.jpg
    txl firm.jpg
    37.9 KB · Pregleda: 21
Mnogo je losa ponuda klima, razgovaram sa kumom i on hoce da ubaci jednu 18 cu, gledali nas dvojica, uzas koliko je skupo, a modeli mrzavo u odnosu do pre god ili dve.
Jeftine 18-ce ima jako malo njih sa foruma, tako da su iskustva "mršava". Ako kum ima "soma" evra neka gleda Daikin Sensiru ili nek doda još malo za Fujitsu 18 kmta. Moj tast je postavio dve Sensire 18, stvarno masivna spoljašnja. Jedino su unutrašnje smešno uske za 18-cu

Vrh Dno