Miroslav zv
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 16.11.2023
- Poena
- 75
Jutros magla neka klime zabelile, ovoliko nema leda kad su duze mali minusi. Klime su setovane, 12 ce na 24c i 25c a 18ca na 22c. Ove magle ih bas cimaju.
Japanske klime imaju dvoredne izmenjivače, kineske uglavnom jednoredni. Pa efikasnost manjeg izmenjivača sa dva reda dođe na isto.Japanci su i ranije pravili spoljne jedinice od 24, 25kg pa su grijale bez problema, a kinezi su ranije imali spoljne od preko 30kg i to za osnovne modele.
Ne uvek, moje 09 LLCA imaju jednoredniJapanske klime imaju dvoredne izmenjivače, kineske uglavnom jednoredni. Pa efikasnost manjeg izmenjivača sa dva reda dođe na isto.
Sve zavisi evo Hiseance nordic ima dvoredniJapanske klime imaju dvoredne izmenjivače, kineske uglavnom jednoredni. Pa efikasnost manjeg izmenjivača sa dva reda dođe na isto.
Sve zavisi evo Hiseance nordic ima dvoredni
Naravno, ono sto mogu da kazem jeste da je ona u odnosu japanca bolja za ljude bez izolacije jer veoma retko ide u defrost.I nije sve samo u redovima, ima i u velicini cevi, duzini lamelica, gustini, debljini... Ali mi volimo to da merimo na kilo
A ima i kada nisu sve cevi u izmenjivacu povezani na sabirnik/razdelnik, pa sluze vise kao ukras
JesteJel to ista klima kao Energy Pro X
6000din oktobar. Ljudi prezadovoljni klimom. Njima je metar drva 8000dinPogledajte prilog 434094
Kakav tajming 😎
Prosla zima, ljudi prezadovoljni klimom, kada je bio veliki minus su lozili u svakom slučaju jer kuca nije izolavana, takođe i kuvaju na smederevac i klima im je super varijanta za održavanje toplote i grejanje.. U svakom slučaju 5x su mi rekli spasila nas klima inače morali bi non stop da trčimo oko lozenja.
nista posebno (dobra za 300eur koliko je kostala), na Grckom sajtu aux imaju eurovent sertifikat za aux c smart (koji je istekao) - to je to.Da li je neko imao iskustva sa VOX IMA12-UVCW?
Svuda je u opisu da je A+++/A++ klima za hladjenje/grejanje, ali nigde nema niti SCOP, niti SEER sem na nekoj slici sa oficijalnog sajta koja mi je nekako suludo dobra (tj previse dobro da bi bilo istina), a cena za samu jedinicu je sasvim ok.
![]()
Interesuje me potrosnja struje u oba rezima, a najvise za hladjenje jer bih zato i kupovao klimu.
Znam da nisi pitao mene, ali kako očekuješ da ti neko odgovori koliko ova klima troši čak i da taj neko ima istu klimu. Njegova i tvoja potrošnja ne moraju ni blizu da se poklapaju. Čak ni prostor koji planiraš da hladiš/greješ nisi opisao.Pa pise na toj jednoj jedinoj slici, a isti SEER i SCOP (tj identicna slika sa identicnim podatcima) im pise na apsolutno identicnim oznakama za bilo koju klimu na sajtu za koju nemaju u opisu SEER/SCOP.
Samo je drugacije ime na vrhu slike. 8.7 SEER za takvu klimu mi je veoma impresivan, a cela ta situacija da isti ne stoji nigde samo u tom zabacenom delu sajta poprilicno sumnjicava.
Nisam pitao iskljucivo tebe da li ti znas koliko ta klima trosi struje, vec je na pocetku samog posta pitanje za ljude koji su imali iskustva sa tom klimom. Ako uopste ima nekog na forumu da je koristi.
Samo treba malo bolje procitati post.
Ne ocekujem cuda za te pare, samo mi je izgledala privlacno za hladjenje u toj A+++ klasi. I Grci imaju isti SEER kao i kod nas, zanimljivo.nista posebno (dobra za 300eur koliko je kostala), na Grckom sajtu aux imaju eurovent sertifikat za aux c smart (koji je istekao) - to je to.
Ja sam gledao taj model samo 9tku,treba mi za sobu, skroz dobra cena, ali nema jos niko ovde ko je koristi, inace se grejem voxom, za sada zadovoljan.nista posebno (dobra za 300eur koliko je kostala), na Grckom sajtu aux imaju eurovent sertifikat za aux c smart (koji je istekao) - to je to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari