Šta je novo?

Jeftine klime

Citao sam za aux nije to mali proizvodjac klima, dosta je zastupljen u aziji pa cak i u evropi i u americi, vox je srpski brend i oni kupuju aux klime, i svi su uglavnom zadovoljni.Meni vox za sada sljaka kako sam i hteo. Evo racuna za oktobar.
Ovo je potrosnja za dve klime
Prosli mesec 11.792.din za 9 ti. Mesec
Vox,niti je brend,niti je Srpski.Vox je Turski.Pomesao si sa Fox.Po meni ista prevara kao i ostali nazovi ,,brendovi" tipa Fox,Tesla,Vivax...Kinezi im salju njihove klime,a ovi kazu kako da se zovu ili i sami stavljaju imena na njih.Bice nas brend,kada nasi strucnjaci kreiraju hardver i softver.Ovo je cista preprodaja.

Vox,niti je brend,niti je Srpski.Vox je Turski.Pomesao si sa Fox.Po meni ista prevara kao i ostali nazovi ,,brendovi" tipa Fox,Tesla,Vivax...Kinezi im salju njihove klime,a ovi kazu kako da se zovu ili i sami stavljaju imena na njih.Bice nas brend,kada nasi strucnjaci kreiraju hardver i softver.Ovo je cista preprodaja.
Kada odes u apr jedini zastupnik je Dejan D nas covek i dirma je osnovana u srbiji sediste Simanovci, nema odbora i drugih zastuonika, ka koliko znam, to je uzeto staro. Ime vox koje postoji jos davno. Poznata su pojacala za muziku Vox. A sad mozda gresim, ko zna ciji je to kapital. Ovde je sve moguce, ali oni nista ne proizvode samo lupaju brend vox. Kao fox, vivax itd.

Vox konkretno je registrovan u Simanovcima i postoji vec duuugi niz godina. Klime im je oduvek proizvodio kineski Aux, belu tehniku Vestel Turska, Usisivace takodje, Televizore TCL itd. Sve je to preprodaja i samo lepljenje nalepnica. Nista vise, i tako ti funkcionise dobar deo brendova koji se nudi kod nas.

Vox konkretno je registrovan u Simanovcima i postoji vec duuugi niz godina. Klime im je oduvek proizvodio kineski Aux, belu tehniku Vestel Turska, Usisivace takodje, Televizore TCL itd. Sve je to preprodaja i samo lepljenje nalepnica. Nista vise, i tako ti funkcionise dobar deo brendova koji se nudi kod nas.
Tacno tako, ali to se deklarise kao srpska firma, naravno da mi i. Paradajz uvozimo, ali taj vox placa radnike i porez u srbiji pa ga smatram srpskim. Gorenje su kupili kinezi pa je i dalje slovenacka firma itd.. Kupujte domace... 😂

Pa onda ispade da su i Coca cola i Pepsi takodje Srpski ,,brendovi".Ma,sve sto pozelimo i odlucimo ima da bude nase i gotovo.😂

Evo ga grafik kako radi TCL, pošto sam tek juče kupio jednu Tapo p115 uticnicu. Ako ja ovo dobro tumačim, upaljena je oko 1h noćas. U startu je povukla 850w, zatim je veći deo vremena modulirala na nekih 450-460W. E sad ne znam šta je ovo oko 4h, da li se gasila ili je neki defrost? Setovana je na 22°C, prebacuje za nekih 2 stepena na 24 otprilike. Spoljna je trenutno - 2°C, noćas je najniža bila - 3°C. Greje 32m² - soba u prizemlju kuće, osrednja pvc stolarija, osrednja izolacija.

Prilozi

• Screenshot_20241109-072121.png
    Screenshot_20241109-072121.png
    128.3 KB · Pregleda: 180
@East46 jesi li ispratio možda ponašanje TCL-a kada mu zadaš najjači fan da li sam spušta u niže brzine kako dostiže zadatu temperaturu ili ostaje zakucan?

Mog oldtimer-a ne interesuje što sam mu zadao fan na maksimumu, ako razlika između setovane i sobne temperature ne postoji, nema šanse da ga nateraš da izađe iz prve brzine. Pa me interesuje kako se ponašaju novi modeli.

Možeš jednostavno da probaš tako što zadaš max fan speed, a onda mu polako zadaješ nižu temp (samo polako, da ne preteraš da ne bi zaključila da je preterala i da se isključi)

A da, to sam već video da sama vraća na low fan

Poslednja izmena:
VOX I FOX su srpske firme I brendovi a VIVAX je hrvatski. Kina I turska su proizvidjaci aparata za te brendove- trgovce i to je to.

Pa onda ispade da su i Coca cola i Pepsi takodje Srpski ,,brendovi".Ma,sve sto pozelimo i odlucimo ima da bude nase i gotovo.😂
Vlasnik koka kole u srbiji su grci, ali nije to poenta, ako neki nas covek sutra pod brendom Ei- niski, otvori firmu i krene da lupa nalepnice, to je onda nasa firma.Neki se nas covek setio da kupi brend, uvozi iz kine, lepi nalepnice i cepa prodaju po regionu, kapa dole, ideja odlicna, i sve vise se siri, meni je to bas drago. 😁

Pozdrav svima,

Da li neko ima iskustva sa vivax aeri+ klimama o sta mislite o njima
I o ovom modelu

Grejač spoljne jedinice
Grejanje na -20
Tezina spoljne jedinice 43,9 kg teza od većine kineza
Deluje mi solidno

Pozdrav svima,

Da li neko ima iskustva sa vivax aeri+ klimama o sta mislite o njima
I o ovom modelu

Grejač spoljne jedinice
Grejanje na -20
Tezina spoljne jedinice 43,9 kg teza od većine kineza
Deluje mi solidno
Jes kako da ne

O toj klimi je podosta pisano, ja je imam. Spoljna jedinica sigurno nije toliko teška.

Imas temu o toj klimi + na na search kad ukucas aeri sigurno ce ti iskociti 100-tinjak postova, a 18 mislim da nema niko, obicno je pisano o 12-tici

Kakvo je vaše iskustvo o toj klimi.
Ako je 18 btu moguće, gledao sam na par sajtova isto pise e sad jedino ako su svi prepisivali 🙂
Nisam obratio pažnju, moja je 12-ka a ti pitaš za jaču. Epa možda je i toliko teška spoljna jedinica koliko si i napisao.
12-ka me dobro služi, troši oko 1 kw na 1:40h.

33,5 kg

Prilozi

• Screenshot_2024-11-10-18-55-52-900_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2024-11-10-18-55-52-900_com.mi.globalbrowser.jpg
    376.9 KB · Pregleda: 154
Nisam obratio pažnju, moja je 12-ka a ti pitaš za jaču. Epa možda je i toliko teška spoljna jedinica koliko si i napisao.
12-ka me dobro služi, troši oko 1 kw na 1:40h.
Mozda uzmem dve Vivax aeri+ 12btu i 18 btu. 12 btu za grejanje ostatka prizemlja od 72 kvadrata s tim sto 36 kvadrata dnevneu sobu od tih 72 greje Midee Exteme 12 btu. A 18 btu za podkrovlje

Ugradio ljudima onu nobus (vox/aux) inverter, prostor nekih 30m2, blok bez izolacije. Koriste je u kombinaciji sa sporetom na drva, klimu kao ispomoc uvece ili kad se vatra ugasi pa da odrzava temperaturu. Kazu da su prezadovoljni i da odrzava 25c u prostoriji, namesteno 25c High Fan. Solidna klima iskreno, pomalo me i iznenadila. Zanima me kolika joj je najniza modulacija..

Prilozi

• 3339A231-1629-45E8-91FE-5BE7B9F777D4.jpeg
    3339A231-1629-45E8-91FE-5BE7B9F777D4.jpeg
    373.9 KB · Pregleda: 135
Najteze je smisliti novo ime za klimu a da ga neko vec nije zalepio, sve ostalo nije problem, nekoliko fabrika ih sve proizvodi" NOBUS" to jos nisam nigde video.Prosla klima koju sam koristio 19 god je NEO, i vidim je ponegde ima da visi, ali nigde vise nema da se pazari, bas cudno sto nema, skroz dobra klima,meni je u garazi jos ispravna.Ako neko nesto zna o toj klimi neka napise, bas me zanima.

Neo kolimo znam je Midea, i sve su to trgovacki brendovi koji traju neku godinu i nestanu, pa izadju novi, sve je to normalno..

Neo kolimo znam je Midea, i sve su to trgovacki brendovi koji traju neku godinu i nestanu, pa izadju novi, sve je to normalno..
Neo je imao modela koje je vecinom pravio Galanz, ali neke i Aux.
——————————————————————
Inace, evo jos informacija oko jeftinih klima. Quadro, Favorit i Telefunken Inverter, modeli koje proizvodi Vestel Turska. Plastike ocajne, spoljna jedinica je izradjena od plastike osim tacne i dela gde su holenderi. Po onome sto sam testirao, ne modulira ispod 700W. Za te pare (320€) mnogo bolja kupovina je neki Aux proizvod (Vox, Nobus..). Zanimljiva stvar sto na nalepnicama uopste ne stoji tezina uredjaja niti zemlja porekla.

Prilozi

• 9A62DBAF-5B31-4313-9A02-5F03E745CFF7.jpeg
    9A62DBAF-5B31-4313-9A02-5F03E745CFF7.jpeg
    182.7 KB · Pregleda: 64
  • 1260C17B-E2E2-497B-8597-F4D94A04031C.jpeg
    1260C17B-E2E2-497B-8597-F4D94A04031C.jpeg
    152.2 KB · Pregleda: 45
  • 0E3FC705-7166-4F70-904D-1B25E1FF406A.jpeg
    0E3FC705-7166-4F70-904D-1B25E1FF406A.jpeg
    116.9 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Galanz su bile vrhunske klime! Danas ih nema na trzistu, zasto ne znam!

Po vasim iskustvima, kako neka klima moze biti dobra za grejanje a losa za hladjenje, ili obrnuto? Meni to nema smisla uopste.
Moze li pojasnjenje?

Nazad
Vrh Dno