Naravno da je moguce. To je standardna el. instalacija u stanovima. Deblje zice od tih se pri gradnji postavljaju samo namenski za sporet, bojler itd. Naravno ako nemas vec previse potrosaca na toj grani. Ako ti je razvodna tabla korektno uradjena to ce regulisati osigurac i zastiti instalaciju ako je klima preoptereti.
Sasvim je moguce postaviti 6 kg na 4 tipla bez ikakve bojazni. Samo nadji majstore koji malo razmisljaju o tome sto rade i unapred im reci sta je u pitanju da pripreme odgovarajuce tiplove pre nego sto dodju (ako ih nemaju). Cak, u krajnjem slucaju, moze se ta unutrasnja pricvrstiti obicnim vijcima za drvo direktno u taj gips, bez tiplova. Recimo vijcima 4.5x50 mm. 6 kg je nikakvo opterecenje.
Hvala na odgovoru. Mislim da ce osigurac od 10A biti dovolja...
Pa tvoje laicko misljenje je pogresno jer klima ne trosi 4kw vec 1,3kw(prosecna 12-tica) a 9-ka je oko 900w.Izvini ne bih da ti kvarim zamisao ali po mom laičkom mišljenju ako klima troši 4kW na 220V = 4000 / 220 = trebaće ti najmanje 20A samo za klimu!
Izvini ne bih da ti kvarim zamisao ali po mom laičkom mišljenju ako klima troši 4kW na 220V = 4000 / 220 = trebaće ti najmanje 20A samo za klimu!
Hvala na odgovoru. Mislim da ce osigurac od 10A biti dovoljan, a sto se gipsanog zida tice, pre gletovanja i krecenja se mogao prstom kruniti, al' valjda ce sa kvalitetnim tiplama da bude OK.
E sad, ko je u Novom Sadu ovlascen montazer za Midea klime, ili za klime uopste, posto ne bih da mi neki indijanci upropaste stvar? I da li negde ima 9-ke bez onog QB4?
ljudi, treba mi savet, ustvari vise neko pojasnjenje
listao sam neke kataloge i video "...preporucljivo sa 50 do 75 kvadrata..."
e sad, zna li neko da li mogu uzeti slabiju klimu (posto meni treba za manje od 20 kvadrata) ili da uzmem one prenosne klime (da li su one slabije???)
da skupim sve u jednu recenicu: sta da radim????? :wall:
ljudi, treba mi savet, ustvari vise neko pojasnjenje
listao sam neke kataloge i video "...preporucljivo sa 50 do 75 kvadrata..."
e sad, zna li neko da li mogu uzeti slabiju klimu (posto meni treba za manje od 20 kvadrata) ili da uzmem one prenosne klime (da li su one slabije???)
da skupim sve u jednu recenicu: sta da radim????? :wall:
Upravo sada sam video da je deblja cev zaledjena :shock:
jedan tehnicki detalj: za "prenosne" klime treba izbusiti otvor u zidu oko 100mm, tako da se ne dobija bas prenosna klima...e sad, zna li neko da li mogu uzeti slabiju klimu (posto meni treba za manje od 20 kvadrata) ili da uzmem one prenosne klime (da li su one slabije???)
ZAP, LEDENI, KAMIKAZE, hvala na odgovorima.
Sada cu da ih zovem pa cu javiti sta je bilo.
Imam takvu klimu i isto se ponasa pri nestanku struje ,moj savet ti je da iskljucis klimu iz napajanja kad vam nestane struje jer moze doci do ostecenja elektronike ako bude nekih spiceva kad ukljuce strujuImam dva pitanja:
- Jel to uz klime ne idu napojni kablovi, već se pri montaži stavljaju? Vidim da na kablu spoljne jedinice piše "Fabrika Kablova Zaječar" pa se nadam da je u pitanju to što ja mislim, a ne nešto drugo
- I ovde na selu mi često nestaje struja, a kad dođe (ili kad izvučem napajanje unutrašnje jedinice pa ga vratim), krilce se otvori, klima malo bruji i onda se isključi, s tim što lampica "operation" treperi. Posle jednog uključivanja klime daljincem i normalnog "shutdown-a" nema treperenja lampice.
Da li je to normalno?
Inače klima je Midea MSG-12HR.
Ako se nesecas da su je vakumirali onda verovatno i nisu(da li se secas da su imali manometre).Ne razumem se u klime, posedujem jednu LG 9. i citajuci poslednjih par postova pokusavam da premotam film i da se setim jesu li majstori prilikom montaze radili nesto sto bi se moglo nazvati vakumiranjem ali mi ne polazi za rukom. Moje pitanje glasi: kako znati da li je klima vakumirana ili nije?
Ne razumem se u klime, posedujem jednu LG 9. i citajuci poslednjih par postova pokusavam da premotam film i da se setim jesu li majstori prilikom montaze radili nesto sto bi se moglo nazvati vakumiranjem ali mi ne polazi za rukom. Moje pitanje glasi: kako znati da li je klima vakumirana ili nije?
Redovan servis podrazumeva i pranje klime ti ispiranje rebara unutrasnje jedinice kompresorom i pranje spoljne jedinice. Interesuje me da li postoji neko detaljnije ciscenje celog unutrasnjeg uredjaja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari