Šta je novo?

Ja progledao sa Operom

Tom

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Evo nista samo da kazem da ako neko nije probao Operu (7.54) - obavezno da proba....
jjaaaaako dobar program (inace internet browser za one koji neznaju)

Ja sam posle njega uninstalirao IE6 i Outlook (XPLite!)

Tom je napisao(la):
Evo nista samo da kazem da ako neko nije probao Operu (7.54) - obavezno da proba....
jjaaaaako dobar program (inace internet browser za one koji neznaju)

Ja sam posle njega uninstalirao IE6 i Outlook (XPLite!)
Probaj FireFox

Cemu to kad bi se ionako vratio na Operu :)

ma ne vredi, ja sve nekako pokusavam da se naviknem na firefox, ali ne ide...

opera rules! :D

Probao...

probao sam i firefox ali nekako se ni meni ne svidja!? neznam zasto, verovatno stvar ukusa...
ova opera je cudo -tek tu vidis koliko je IE krs!!! pa nisu ga menjali od 3.11!!! :-devil-:

A najgore je što TEK SAD ljudi prihvataju Operu, posle 100 godina rulanja :D ...

Tom je napisao(la):
tek tu vidis koliko je IE krs!!! pa nisu ga menjali od 3.11!!! :-devil-:
hehe... ili je tada vec bio toliko napredan, da do sada nisu morali nista da mu dodaju! :) :p

ma, super su i Opera i FFox, ali ja jos nisam video ama bas nista kod tih browsera sto bi me "ponukalo" da predjem na njih kao default, sa Maxthona (ili cak Slima ili Avanta)... bas nista! :type:

opera bre... od 3.11 (valjda, ili tako neshto)... baš sam juče video taj install na nekom cedeju

ZoNi je napisao(la):
ma, super su i Opera i FFox, ali ja jos nisam video ama bas nista kod tih browsera sto bi me "ponukalo" da predjem na njih kao default, sa Maxthona (ili cak Slima ili Avanta)... bas nista! :type:

Meni bi bilo apsolutno nebitno koji browser koristim od tih koje si nabrojao da imam kablovski net. Na dial-upu mi je vrlo bitno kako i kojom brzinom se renderuje stranica -> dakle Opera :) Ukljčim "draw instantly" i uživam.. Ne čekam 3 godine dana da mi učita stranicu na forumu (IE mašina)..-

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
hehe... ili je tada vec bio toliko napredan, da do sada nisu morali nista da mu dodaju! :) :p

Ehh opet Zoni i njegov omiljeni IE :)
A jesi li razmisljao da su mozda brzina i sigurnost u pitanju? Mislim da su to prva dva faktora kod browsera.

Poslednja izmena:
Mito sta si primetio da je bolje kod Opere u odnosu IE,jel bas velika razlika?

JA jos uvek bauljam sa IE 6,bas sam baksuz

Zaboravih da pitam,jel u toj novoj Operi ima mail klijent?

Matthias je napisao(la):
Ehh opet Zoni i njegov omiljeni IE :)
A jesi li razmisljao da su mozda brzina i sigurnost u pitanju? Mislim da su to prva dva faktora kod browsera.
sigurnost? koristim IE based browsere VRLO dugo i nisam NIKADA imao NIKAKAV problem! Dakle, AFAIK sigurnost je OK!

brzina? ne primecujem da je neka velika razlika! Opera je brza kad ima komplexnih tabela, IE kad ima puno slika, Gecko je izmedju... dakle: brzina je manje-vise ista...

jedino kod pokretanja vidim da je Opera najbrza, pa Maxthon, pa FFox, pa IE, pa Mozilla...

Ranije je IE (ver 4 ili 5) imao to da prikazuje stranu jos dok se ucitava kao FireFox (trenutno mi je bar tako podesen)... a od ver 6 prikazuje vecinu strana tek kad ih skroz ucita, nekad nece nista da prikaze dok ne ucita i vecinu slika isto to se prenosi i na Maxton......

Mare je napisao(la):
Ranije je IE (ver 4 ili 5) imao to da prikazuje stranu jos dok se ucitava kao FireFox (trenutno mi je bar tako podesen)... a od ver 6 prikazuje vecinu strana tek kad ih skroz ucita, nekad nece nista da prikaze dok ne ucita i vecinu slika isto to se prenosi i na Maxton......

Bas tako. To je bio jedini razlog zasto sam presao na Operu a sada ih ima sijaset. Opera ima i svoj dl menager pa vise skoro nema ni potrebe za slicnim stvarima. Podrzava i razlicite emulacije za prikaz,mouse precice i sl. Ima i mail client...Ima i irc chat.Ma ima sve!
IE kad vidim kod nekoga ne zelim ni da surfujem,gadi mi se,ozbiljno... :)

p.s.
IE jedino koristim za win update :)

samo da dodam:
- interni DL manager? super samo za totalne pocetnike...
- mouse precice? bespotrebno, mada sada svi browseri to imaju...
- interni mail i irc? bezveze! pa, tako je i M$ poceo: integrisao je browser, mail, media player i svasta jos... svi su to napadali, a sad svi to isto rade... fuj!

ja kad vidim negde Operu ili Mozillu surfujem... mada, ne secema se kad sam negde (osim kod sebe!) video neki neIE browser...

svakako, sto vise browsera, to bolje svima!
Samo je izbor - izbor! ;)

Ajde Zoni, šta fali manageru? Savršeno odrađuje svoj posao - da možeš da prekineš i nastaviš dload. Šta ti u stvari tražiš od dload managera :) ?

pa, bas to... ali, da bude onaj koji JA hocu, a ne da mi se namece... nemam ja nista protiv toga da Opera pravi svoj DL, ali kao poseban program! Inace, ne trazim ja od DL managera nista spec (zato i koristim Download Express)

btw, ja sam licno na Maxthonovom forumu trazio da se doda DL u Maxthona, samo da bih se uverio da to vecina ozbiljnih korisnika ne zeli! Ja hocu posebno browser, posebno mail, posebno dl, ... ma, sve posebno - zato i imam instalirano 10ine malih programa :)

Poslednja izmena:
u redu je to za vecce file-ove, ali kad mi treba dload nechega od par KB, paz' da neccu da otvaram FlashGet, da ubacujem URL, da pokreccem transfer..

a neiskusne korisnike treba uchiti i uchiti kako se koristi neki dload manager, verujte probao sam..
ovako, klik ovde, klik onde, pa josh ima i resume.. divota:D

Opera rulez! ( za sad,))

pozdrav

Ja sam na par kompova instalirao FF i svi su bili extra zadovoljni (inace korisnici IE6).

Ja se samo pitam sta ste vi svih ovih godina koristili za net ako ste tek sad otkrili Opera i Mozilla browsere? Mislim, niste valjda IE - to je put ka samoubistvu :)

Eee, secam se Opere dok je u verzijama 5.x bila :smoke:

To jest, koristio sam je dok jos ni modem nisam imao...

EDIT:

Integracija GetRighta i DAP-a u FireFox
Tools > Extensions > Get More Extensions, pa skinete "Download With 0.0.7"

Ubacivanje podrske za .MHT u FireFox
Tools > Extensions > Get More Extensions, pa skinete "Mozilla Archive Format 0.3.0"

Poslednja izmena:
Ne znam kako nekome moze da meta Operin dl manager koji je BTW vrlo dobar. Pa Opera moze da koristi i sve ostale managere (ja koristim Flashget).
Probao sam i Firefox, ali ne moze ni da se poredi sa Operom po broju funkcija (Opera ima bukvalno sve sto moze da se pozeli u jednom browseru - jedina mana je kao to je vec receno nemogucnost snimanja web strane kao u IE), ispeglanosti, sveukupni utisak je da je FF jos uvek nedoradjen. Mozda ce biti dobar za jedno godinu dana. Do tada koristim Operu naravno.

Chekajte..Jeste FFox nedoradjen, ali nemojte smetnuti s' uma da je on plug-in platforma...
Opera ima vishe opcija "u startu", ali ajde da instaliramo sve FFox extenzije... Glup primer,
ali govori kako Opera i FFox imaju razlichitu koncepciju i pristup...Vishe je stvar ukusa..

Ja nisam uspeo da nadjem ono za MTH na FF sajtu, mozda se ne zove vise tako?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ja se samo pitam sta ste vi svih ovih godina koristili za net ako ste tek sad otkrili Opera i Mozilla browsere? Mislim, niste valjda IE
evo ja sam npr. koristio Netscape 2 (vrlo kratko - par dana), pa N3, pa 3.01 Gold (koji sam obozavao)... onda sam presao na IE4, pa IE5, pa MyIE, pa Crazy Browser, kratko Avast i onda MyIE2 i sad Maxthon...

naravno, to su mi bili default browseri (a imao sam i skoro sve druge uz njih)...

hm... volim browsere, pa to ti je :p

Vrh Dno